vils_rifkes ([info]vils_rifkes) rakstīja,
@ 2022-12-01 23:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Janvāris
Noskatījos filmu "Janvāris". Viens, ko es sev jautāju: kāda vecuma auditorijai ir šī filma? Jaunā paudze ir dzimusi 2000 gados, droši vien, ka viņiem. Un Barikāžu notikumi nav tik tāla vēsture, kā izsūtīšana uz Sibīriju.

Filmas sākums nogurdināja. Lēni velkās. Deviņdesmito gadu dzīvokļa un stacijas pritona sajūtu varēja noķert. Skaidrs, ka galvenais varonis Jazis kļuva no puikas par vīrieti, kad viņam noskuva galvu. Un viņš paliek kopā ar savu īsto mīlestību - filmu uzņemšanu, Anna paliek perifērijā. Nobeiguma īsti nav. Varbūt tā domāts? Ka viss turpinās? Par šādu pavērsienu man lika aizdomāties tēva atbilde žurnālistei:"Mums Baltkrievijā nekas tāds nenotiek." (Runa par barikādēm).

Tā aizsalusī un atkususī jūra. Tāds, nu, kāpēc? Klišeja. Kopumā iesmējos divās vietās. Pirmajā, kad Jaža mamma (brīnišķīgā Baiba Broka) mainīja dēlam palagu. Un otra reize, kad ģimene sēdēja latgalē pie radu galda, kāds pajautāja, kā sauc Jaža draudzeni. Ja neesiet redzējuši filmu, tad jums šie divi apraksti neko neizteiks. Bet aiziet ir vērts!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]aborigens
2022-12-02 07:52 (saite)
Es teiktu ka filma domāta vecākiem cilvēkiem par tevis minētajiem, lai atcerētos jaunību :) tev citas Kairiša filmas patīk?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dombrava
2022-12-02 12:55 (saite)
Jā, man arī līdzīgi šķiet. Jo kolēģei, kas dzimusi 60. gadu beigās, filma patika. Tas laiks arī sakrita ar viņas jaunību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2022-12-02 17:33 (saite)
lūk. mana mamma apraudājās. es nekritu ne sajūsmā, ne nīdumā. maniem bērniem droši vien būtu garlaicīgi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dombrava
2022-12-02 19:18 (saite)
Filmas laikā šķita, ka ok filma, bet nav tā, ka ļoti ievilktu. Bet pēc noskatīšanās filma bija atstājusi nospiedumus, jo visa ainava.nākamajā rītā rādījād Janvāra filmas noskaņās. Vēl pāris dienas domāju par to, kāpēc tik pretrunīgi viedokļi. Tētim nepatika, mammai viduvēji, man vairāk uz patika, bet kolēģe sajūsmā. Laikam tikai vēlāk novērtēju operatora darbu, filmas vizuālo valodu, Latgales ainas patika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vils_rifkes
2022-12-02 22:28 (saite)
"Melānijas hroniku" (kas man šķita pilnīga haltūra. Varbūt naudas pietrūka.), "Tumšie brieži" un "Pilsēta pie upes".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vils_rifkes
2022-12-02 22:32 (saite)
Tiešām ne tiem 2000 gadā dzimušajiem? Es kaut kā īsti nevarēju savienoties ar filmu, varbūt tāpēc man tā šķita. Bet visi tie jaunieši, galīgi nešķita deviņdesmito. Vide, okey. Zaļais tarhūns, video kasetes, dzīvoklis, bet ne tas jauniešu gars. Tas nebija tāds deviņdesmito. Nu, nez..

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?