Viss ir labi un būs arvien labāk! - Pirmās Pasaules problēma [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

Pirmās Pasaules problēma [6. Jan 2019|19:46]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ir īstais laiks, lai padomātu par kādu interesantu ceļojumu. Tā nu ir sanācis, ka pēdējā laikā ne retāk, kā reizi gadā man sanāk aizbraukt tuvākā vai tālākā ceļojumā. Labi ir tiem cilvēkiem, kuriem ir kaut kāda sapņu zeme, uz kuru gribas aizbraukt. Man tādas nav, visur, kur esmu bijis, man ir paticis un nav nekādas īpašās sapņu zemes, kas būtu visu manu vēlmju piepildījums. Gribas redzēt dažādas valstis, dažādas vietas. Man likās, ka esmu varens ceļotājs, bet tad man uzdāvināja Pasaules karti, kurā var noskrāpēt tās vietas, kur tu esi bijis. Es to izdarīju. Ieskrāpējot nevis visu valsti, kurā esi pabijis, bet gan tieši tās vietas, kur esi bijis. Secināju, ka es gandrīz neko vispār neesmu redzējis. Tātad, varu sākt Pasaules izpēti gandrīz no sākuma. Ja ļoti vēlos, šobrīd varu atļauties dodies uz jebkuru Pasaules valsti. Iekšējais žīds, protams, nezaudē modrību, bet tādā laikā nu dzīvojam, kad var doties jebkur. Un tas nav nemaz tik dārgi. Salīdzinot, piemēram, ar daudzām citām lietām tavā dzīvē. Mūsu vecāki par to varēja tikai sapņot. Tādejādi, tagad esmu pārdomu procesā par ceļojumu. Ne tikai par virzienu vai galmērķi, bet arī formātu. Varbūt kaut kur jāaizceļo beidzot vienam? Varbūt jāizvēlas kāds nestandarta pārvietošanās veids? Ideju šobrīd vēl nav, bet nojaušu, ka tās vēl atnāks. Varbūt ir kādi ieteikumi?
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]kaplacis
Date:6. Janvāris 2019 - 20:01
(Link)
viena pazīstama dāma aizlidoja uz vjetnamu un tad tai pāri ar moci pārbrauca.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:6. Janvāris 2019 - 20:19
(Link)
Jā, šis ir dzirdēts. Populārs variants. Motorolleris tas visticamāk bija. Nē, man šoreiz nederēs. Biju un nepārbraucu...
[User Picture]
From:[info]auksts_entelekt
Date:6. Janvāris 2019 - 20:04
(Link)
Japāna, it īpaši Kijoto.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:6. Janvāris 2019 - 20:18
(Link)
Kas tur tāds īpašs? Un nav briesmīgi dārgi?
[User Picture]
From:[info]auksts_entelekt
Date:6. Janvāris 2019 - 20:33
(Link)
Teiksim tā, nav lēti. Bet Japāna var arī ierindot pie "tūrisms gardēžiem":)
Es pirms ceļošanas daudz guglēju un skatījos youtube video ar ieteikumiem.
Pateikt, kas tieši tur ir īpašs nevaru, jo tā ir cita pasaule.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:6. Janvāris 2019 - 20:36
(Link)
Daudz neona un daudz mazu interesantu ļautiņu? :)
From:[info]hessin
Date:6. Janvāris 2019 - 21:23
(Link)
Kioto pati par sevi diez ko īpaša nav, bet tur apkārt ir vecie tempļi, kā dēļ visi brauc. Ja pareizi atceros, tad Kioto bija visdārgākās viesnīcas no manis apmeklētajām Japānas pilsētām. Bet var jau braukt uz mazāk populārām vietām, neteiktu, ka Japāna pati par sevi ir superdārga, tur var atrast arī lētākus variantus.
From:[info]hessin
Date:6. Janvāris 2019 - 21:25
(Link)
Ā, vienīgi, ja brauc uz mazāk populārām vietām, tad iespēja sazināties angļu valodā, manāmi sarūk.
[User Picture]
From:[info]pikaso_
Date:7. Janvāris 2019 - 00:32
(Link)
tādu uzbāzīgu un daudz neonu atceros tikai Tokijas stilīgajos-ķip-anime-vai-kā-to-sauc rajonos.
From:[info]polija
Date:7. Janvāris 2019 - 08:54
(Link)
Vajag au sākt ar aptuvenu laiku, kad taisies doties, tas jau arī drusku maina potenciālos galamērķus un tajos veicamos pasākumus.
Man pēd. laikā vispār vairs nevilina vnk braukt un skatīties kaut ko, drīzāk jau tas "action", ko tur var izveikt, daba, kādas te nav, vai tml..
Vai arī - lūk tāds variants kā jau rakstīja ar Vjetnamu.
Man gribētos, piemēram, apskatīt polāro nakti un polāro dienu.. Polāro nakti pat varbūt vairāk, jo to varētu apvienot ar rihtīgu sniegu/ziemas izbaudīšanu, piemēram, kādā gadā, kad mums sniega nav vai ir mazāk. Polāro dienu ar gribu, bet tas nozīmē laikā, kad pie musm beidzot ir silts, braukt uz kaut kurieni, kur, visticamāk, galīgi nav silts, tā kā tur man vairāk "jānobriest".
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:7. Janvāris 2019 - 17:46
(Link)
Es jau domāju, ka ieteiksi Poliju vai Čehiju...
From:[info]kaukau
Date:7. Janvāris 2019 - 11:28
(Link)
workaway
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:7. Janvāris 2019 - 20:34
(Link)
Es nesen, septembrī, biju vienītī aizbraukusi uz pagarināto nedēļas nogali Prāgā - man patika, noteikti atkārtošu. Vienatnē braukt varētu būt forši tad, ja pilsēta ir galamērķis, jo tur nav grūti sevi izklaidēt - muzeji, klīšana apkārt pa vairāk/mazāk zināmām vietām, nav nekas ne ar vienu jasaskaņo, utt. Vienīgi vakariņās pietrūkst kompānijas, bet nu tagad ir telefoni un internets, problem solved.
Savukārt no citiem ceļojumiem man ir ļoti patikuši road-tripi, kur, piemēram, aizlido uz Spānijas pilsētu X, noīrē auto, kuru atdot pilsetā Y un tad brauc apkārt pa pāķiem, baudi dabas skatus, izbaudi viesmīlību, kur tūristi nebrauc strēķiem, utt.
Jā, Spāniju iesaku, bet tikai ne Barselonu. Ja gribas pazīstamās pilsētas, nu tad labāk Madridi, Žironu, Valensiju.
From:[info]polija
Date:8. Janvāris 2019 - 08:29
(Link)
Santanderas apkaime Spānijā patika - tur foršas klintis - var blandīties, kāpelēt gar okeānu (līci). Spānijas Z piekraste arī vasarās nav TIK karsta.
Un vismaz Santanderā vietējie ļautiņi peldējās tādos ūdens temperatūras grādos, kādos šķiet pat pie mums nepeldas. Septembrī vismaz tur ūdens pārlieku silts nebija, lai neteiktu vairāk..
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:8. Janvāris 2019 - 10:29
(Link)
Tā jau gandrīz Basku zeme. Tur ir mazliet citādi.
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:7. Janvāris 2019 - 20:36
(Link)
Ā, un vēl ir labi braukt pirms vai pēc karstākās tūrisma sezonas. Piemēram, uz kaut kādām Itālijām, Spānijām, Portugālēm - kaut kādos aprīļos, agros maijos vai septembros. Es to daru arī tādēļ, ka esmu polārā mitrene un karstums mani beidz nost.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:8. Janvāris 2019 - 10:28
(Link)
Jā, viennozīmīgi. Ne tikai laika apstākļu dēļ, bet pat vairāk tūristu skaita dēļ. Vispār cenšos braukt uz visām zemēm tikai tad, kad tur ir iespējami mazāk tūristu. Gan cenas labākas, gan ļaužu mazāk. Arī no darba labāk sanāk izrauties kaut kādā ziemā, rudenī vai pavasarī. Bez tam, pa vasaru arī Latvijā ir, ko darīt.

Varbūt, ka tiešām man ir nepieciešams viens vienītis... Jāatrod kāds tiešais avio reiss par nedārgu naudu un jāpamēģina, tad jau redzēs, varbūt pēc tam būs iedvesma doties arī kaut kur tālāk.
From:[info]polija
Date:8. Janvāris 2019 - 18:38
(Link)
Pa spāniju es savulaik izceļojos ar ryanair avioreisiem. Toreiz gan varēja tiešām par kapeikām. 2i lidojumi uz spāniju (pa tiešo ryanairis no rīas nelidoja), 2i atpakaļ, tad vēl 4i iekšā starp pilsētām (tb kāpēc ņemt nomā auto, ja var lidot), kopā sanāca kkur 64LVL vai tml. apmēram apstījos, ko kur varētu darīt, bet paliku vēl caur couchsurfingu un visādos hosteļos, tad arī uz vietas ievācu info, ko/kur būtu vērts pasākt, iazbraukt, aiziet. Tgd mok lidotu un mēģinātu trāpīt uz kādu velo nomu (ar daudzmaz braucamiem velo) - tā varētu lielāku "platību" apskatīt. :)