Krustvārdu mīkla

Mazajiem par oligarhiem

Anna Marija Levi

Mazajiem par oligarhiem

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Lūk, manu mazo gaismas stariņ, pastāstīšu pasaciņu par oligarhu.

Reiz, nemaz ne senos laikos kādā ne tik tālā pilsētā dzīvoja maziņš onkulīts ar lielu cepurīti, saukts arī par Puzes Karali.

Puzes Karalis tik ilgi un rūpīgi paģērēja kapitāldaļas visos karalistes uzņēmumos, ka daudzi vispābā atmeta ar roku un nolēma nekādus tur uzņēmumus Karalistē paši nedibināt, lai nav jāčakarējas ar Puzes Karali. Tā nu Puzes Karalis ko paspēja, to sadibināja pats, bet nu visu jau tā uzreiz nevar.

Tā nu Puzes Karalistē ir smuks bruģis, bet toties tur nevar nopirkt putekļusūcēju vai mikroviļņu krāsni, jo neviens no Pārējā Karalistē dibinātajiem Putekļusūcējtirgotājuzņēmumiem nevēlējās doļas atdot.

Šāda paša iemesla dēl Karalistē nevaid neviena Narvessena vai PlusPunkta. Vot tā.
  • Un Karalistes bērni nevarēja tikt pie Narveser mīkstajām rotaļu zebriņām, lauviņām un pērtiķīšiem.
  • Bet kur viņi pērk e-talonus, cigaretes un kafiju?
  • Vari izskaidrot to fenomenu, kālab Puzes Karalis allaž tiek pārvēlēts? Karalistes iemītniekiem pietiek ar maizes krāsnīm, slotām un šaufelēm?
  • viņš ir malacis! man viņš patīk. un paskaties, kā ne tik tālā pilsēta smuki sakārtota, prieks tajā iebraukt.

    (c) 6 dienu veca saruna rindā uz kādu pilsonisku pasākumu
  • Neviena pārtikas lielveikalu ķēde arī ilgus gadus nebija pārstāvēta. Rezultātā pārtikas cenas kudiš augstākas kā Rīgā, algas ievērojami zemākas.
    • Mazajos lauku veikalos cenas kudiš augstākas arī bez MVLC iejaukšanās. Pārsvarā tur iepērkas cilvēki, kuri hobiju apvienošanas kārtībā pārdod izaudzēto lielveikaliem, kuri to tirgo tāļāk ar nevāju uzcenojumu. Paga, kurš šajā ķēdē ir sliktais, es jau sapinos? Ā, tie kas to visu audzē. Nebūtu ko tirgot - nebūtu arī uzcenojuma!
  • zaimi! zaimi!

    Puzes karalis ir svēts un visādā ziņā nesavtīgs, savām rocenītēm ielas bruģē, personīgi izlaiza un no savas kabatas apmaksā brokastis vientuļiem un nabadzīgiem kucēntiņiem ar lielām traģiskām acīm.
Powered by Sviesta Ciba