only after dark ([info]tvarj) rakstīja,
@ 2019-03-26 09:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Berlin
Berlīne, protams, ir mana iecienītākā pilsēta so far. un tas pat galīgi nav vīra ietekmē, tā vienkārši ir.
jau otro reizi pēc kārtas mēs braucām uz Ber svinēt Lūc dzimeni (mans nabaga bērniņš ir bijis pagaidām tikai Berlīnē, neskaitot tuvās ārzemes)
sākotnējā ideja par Londonu nobira pie izmaksu saskaitīšanas, jo lētās biļetes un iespēja nakšņot pie priekšniecības/radniecības viņu lielajā dzīvoklī, tomēr darīja savu.
un tad, tad mēs vēl atradām, ka netālu no Berlīnes pašas atrodas lielākais (zemjumta) akvaparks Eiropā. tāpēc brauciena mērķis bija vesela diena Tropical Island. Lūc mēs neko neteicām līdz pēdējam brīdim un viņa arī īpaši neuzstāja, jo viņai atšķirībā no pieaugušajiem izrādās patīk pārsteigumi :) tomēr bija diezgan smieklīgi viņu drusku pavilkt uz zoba ar dažādiem variantiem sakot, ka mēs brauksim uz lielu un garlaicīgu muzeju, uz ko viņa mums par prieku sparīgi oponēja "muzeji NAV garlaicigi!!!!!!" vai arī teikt, ka 40 min brauciens ar vilcienu arī ir viņas dzimšanas dienas dāvana.
īsti tas wow variants kā youtube klipiņos arī nesanāca, jo ieejot iekšā mēs sapratām, ka Lūc nemaz nezina terminu - akvaparks un īsti neapzinās, ka viņai ir priekšā visa diena rotaļām un aktivitātēm ūdenī. bet pēc tam gan viņai iekikoja sajūsma, jo, nu, tas parks. tas bija wow!
bet par visu pēc kārtas.
uz Tropical Island nokļūšana ir visai interesanta, jo sevišķi tagad pavasarī. pirmkārt ir jāizbrauc krietns gabalas ārā no Berlīnes un tad jāizkāpj stacijā ar glītu, bet sen jau vairs neizmantotu stacijas ēku aizsistiem logiem. tad visi sakāpj shuttle bus, kurš savā koši zaļājā krāsā uz pelēkās apkārtnes fona izskatās īpaši psihodēliski un tad šis te pats buss jūs līgani vizina cauri bijušajai pad. armijas bāzes teritorijai. izbraucot cauri priežu mežiņam paveras liels lauks kura vidū ir milzīgs pelēks doms. ja buss nebūtu pilna ar cilvēkiem ar peldlietām, varētu uz brīdi iedomāties, ka ir pienācis pasaules gals un mēs dodamies uz domu, lai idzīvotu turpmākos 300 gadus.
anyway
ieejot iekšā nekas, protams, vairs neatgādina izdzivošanas nepieciešamību. tur ir karsti, cilvēki staigā peldkostīmos un peld-drēbēs, visur priecīgi bērni un omulīgi tēti ar aliņiem rokās (nu labi tik agri vēl nebija, bet pēc tam gan)
kopumā piedāvājums ir iespaidīgs - ir lagūna ar divām diezgan pieklājīgi bailīgām, tomēr ne pārlieku trakām trubām, tur pārsvarā tusē ar mazākajiem. ir otrs baseins - southsea, turpat blakus ir trubas dažādās gradācijās, no kurām trakākā iet 45 grādu lenķī taisni uz leju. ir divi foodcourt, ir spēļu laukums, ir kafejnīca, ir "lietus mežs" - pastaigu taka, tur ir arī mājiņas un teltis, kurās palikt pa nakti par diezgan bargām naudām, ir pat maza estrāde un ir pat fakin gaisa balons, ar kuru izlidot un paskatīties uz to visu no augšas.
jāatzīst, ka visu dienu dzīvoties pa turieni ir kapitāli nogurdinoši (pieaugušajiem, protams, ne jau bērnam) un pa nakti es tur negribētu palikt ne par kādu naudu. tomēr es loti priecājos, ka Lūcijai pirmā akvaparka pieredze ir bijusi šāda - normāla. (mani pašu apm. 10 gadu vecumā aizveda uz Somiju, šī bija tieši otrā reize, kad es esmu bijusi akvaparkā un šļūkusi pa trubu, kopš tās reizes, jo es nespēju uzticēties lv akvaparkiem)

visiem iesaku!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hotai
2019-03-26 10:23 (saite)
un pats galvenais - dzimšanas dienā tur ieeja ir pa velti!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tvarj
2019-03-26 10:31 (saite)
nujā, tur mēs arī ietaupījām :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2019-03-26 11:46 (saite)
malacīši! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]evy
2019-03-26 11:41 (saite)
tā tā tā.. kādu otro reizi? vaivaros nekad neesi šļūkusi??? :D

labi, par līvu akvaparku ok, tur esmu vienreiz bijusi, man nepatika. bet vaivaros?! (vai arī asaros...kaut kur tur pa vidu pludmalē bija divas trubas uzstādītas - dzeltena un sarkana. nekad, nekad?)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tvarj
2019-03-26 11:44 (saite)
nē, protams! man Nemo nemaz neienāca prātā jebkad šļūkt skatoties kā no turienes nāca ārā asiņojoši cilveki (pietam ar apskaužamu regularitāti)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]evy
2019-03-27 11:01 (saite)
nē, saul, es te ne par Nemo. tur arī es neesmu šļūlkusi tieši asiņojošo stāstiņu dēļ.
bija vēl pirms Nemo krietnu laiku tieši pašā pludmalē, bet kaut kur uz asaru pusi. tās trubas tur pludmalē vēl ilgi pēc to slēgšanas stāvēja. dzeltena un sarkana, vēl tagad atceros.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tvarj
2019-03-27 11:05 (saite)
ā, asaru trubas? nē, tur es ar negāju :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2019-03-26 13:20 (saite)
Izklausās forši :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?