tikko_pamodos ([info]tikko_pamodos) rakstīja,
@ 2014-08-20 15:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pa īstam es esmu tikai rudenī
Rudens ir jau pielavījies, visi māņu gājieni izieti. Viņš sēž līdzās un nodevīgi klusē par notiekošo, par pārējo gadalaiku rīcību, kas gadu no gada atļauj dzīvot maldīgos pieņēmumos, ka būs jau labi. Ka kādu dienu viss, pilnīgi viss atrisināsies un dzīvē būs kā dziesmā, kurā nesāpot sirds. Ka notiks Ziemassvētku brīnums vai vasaras dziedināšana. Viņi visi ir vienādi melīgi, bet rudens, pat ja klusē, patiesības nenovēršamību tomēr bezkaunīgi neslēpj, tā (ne)saudzīgi pamazām visu atklādams. Viņš tur roku uz saules slēdža un lēnām, jā, nenovēršami, bet lēnām satumšina apkārtni līdz acis pamazām aprod ar krēslu. Vispretīgākais no visiem mēnešiem šajā ziņā ir maijs. Viņš apber ar zaļiem solījumiem un ziņām par to, ka tūlīt nāks jūnijs, kurš vispār ir uz vienu roku ar jūliju. Abi atpogā ne tikai mēteli, bet liek novilkt arī visu pārējo un maldīgi rada sajūtu, ka nekad nebeigsies, bet atliek tikai pamirkšķināt acis un, re, augusts jau skatās virsū, vēsu elpu rītos. Viņi visi bārsta spožus solījumus, garām ņirb iespaidi, piedzīvojumi, bet rudens klusē, arī par visām bērnišķīgajām cerībām, ka varbūt šoreiz, varbūt tomēr. Rudens sēž man līdzās un es cenšos neaizmirst, ka nekas cits nepadara soļus smagus, kā nepiepildītas cerības un ilgas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rkktzd
2014-08-20 18:25 (saite)
jā, diezgan līdzīgi šeit arī. lai gan man patīk arī rudens, rudenī vienmēr tāda spēcīga saldkaisla ilgošanās/salauztas sirds/bet tomēr siltuma sajūta. bet man ļoti nepatīk tieši šis periods, varētu teikt, ka kaitina pat - it kā tehniski vēl vasara, bet praktiski nav (ok, citos gados arī varētu vēl būt) vai vismaz ir jau pavisam skaidrs, ka vasara neturpināsies mūžīgi. un ir ļoti ļoti skumji. līdzīga sajūta ir kad līst lietus un vienlaicīgi spīd saule - ne doooms, ne foršs laiciņš.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tikko_pamodos
2014-08-20 21:19 (saite)
Jā, bija te vairākas dienas ar lietusgāzēm absolūtā saulē un nevar atbrīvoties no feikuma sajūtas, it kā viss būtu viens liels filmēšanas paviljons, kurā pažarnieki tikai tā, ākstoties to ūdeni laiž virsū. Bet nu tūlīt būs pa īstam un tad drīkstēs legāli skumt, rudens to atļauj:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]blond
2014-08-20 19:57 (saite)
Cik labi uzrakstīts. Un tieši tā arī ir.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tikko_pamodos
2014-08-20 21:21 (saite)
It kā jau vienmēr ir licies, ka četri gadalaiki ir privilēģija, katram savs jaukums, tomēr rudens vienmēr raisa lielāku patiku, tādu saldsērīgumu. Psihologiem noteikti te būtu vieta plašiem komentāriem, hehe.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2014-08-20 23:51 (saite)
Man gandrīz visu mūžu augusts, septembra pirmā puse bijuši mīļākie mēneši, bet nu ar gadiem esmu arī pavasarī atradusi lielu jaukumu. Jo rudens saldsērīgumā man tā salduma kļūst arvien mazāk. Rūgtumiņš piezogas. Sak, par ko tad tā, un kāpēc?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]morloku_karalis
2014-08-20 21:22 (saite)
smuki.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?