telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2020-04-10 11:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
triggeri un zinātne
Zinātnieki plaši un gari izskaidro,kāpēc covid19 izplatības laikā jāslēdz skolas u.c. iestādes un kopumā nerekomendē bērniem čupoties.
Jo viņi vienkārši ir krietni vairāk uzņēmīgāki pret vīrusiem un spēj tos fantastiskos apjomos izplatīt,kas ir īsākais skaidrojums.
Zinātnieki un ārsti lūdz vienu goddamn vienkāršu lietu - pārstāt čupoties- vnk neiet ciemos,netikties ar čomakiem utt,nelaist sīkos pašplūsmā nodarboties ar sūdu, jo guess what - viņi nemazgā rokas. Vismaz tad,kad vecāki nestāv aiz muguras.
Un es ticu ārstiem un zinātniekiem. Es personīgi neizdomāju,ka bērni ir staigājoši puņķu maisi, kuriem pašiem nekas slikts nenotiek no covid19,bet var novest pie plaušu aparāta vecākus,omes,opjus,tantes, vecāku darba kolēģus,pārdevējus, rotaļlaukumu un pagalmu u.c. JEBKURU sabiedrisku vietu apkopējus, sab.transporta pasažierus utt utt
Es saprotu,ka visi vecāki domā,ka viņu bērni ir indigo bērni un spešal. Es cienu visus- kuri iemāca mazajiem mazgāt rokas bez mudinājuma. Cienu tos,kuri pieskata savus bērnus 24/7 un par to nečīkst,cik tas ir grūti,because parenting is your goddamn job.

Bet latvijā laikam tas ir tabu - pateikt,ka man nepatīk vecāki,kas pandēmijas laikā uz veikaliem ved visus bērnus,kas apgrābsta visu aiz sajūsmas. Vecāki,kas it kā ved ārā bērnus,bet patiesībā to izmanto kā ieganstu,lai satiktu uz ielas draugus un tad dzer uz soliņiem. Nedod dies, pateikt, ka man besī šādi cilvēki. Vecāki,kas čīkst ne tikai internetā,ka nebija domājuši,ka bērnu pieskatīšana ir grūta. Pateikt, ka es zinu,ka bērni ir skubināmi uz roku mazgāšanu. Bļe, 90tajos arī bija ekonomiskās krīzes, bet visi kaut kā nenomira no bada un dzīve neapstājās. Tā ir milzïga privilēģija - atļauties strādāt no mājām,kad visos sabiedrības slāņos izplatās potenciāli nāvējoša slimība.

Es nevaru cienīt bērnus, kuri grib nodurt žurnālistu.
Es nevaru cienīt vecākus,kuri klepojot neliek roku priekšā mutei.
Es nevaru cienīt mazpilsētas loģiku, ka mazpilsētā cipa drīkst ignorēt ārstu aicinājumu nečupoties, jo visvairāk saslimušo esot rīgā.

Mani triggero cilvēki, kas domā, ka covid19 ir abstrakts jēdziens. Triggero ģimenes,kas vnk negrib šajā laikā savākties. Jo es domāju par riska grupām un man mīļš cilvēks strādā ārstniecības iestādē un es domāju par viņu vairāk nekā par sevi. Ja ar viņu kkas notiks, tas visdrīzāk nebūs tādēļ,ka viņš neuzmanījās. Bet tāpēc,ka kāda šmara ar bērnu samelos,ka nav bijusi nesen kūrortā vai no repatriācijas reisa. Pacienti melo, atvainojiet, dirš,brutāli dirš.
Varbūt es vispār neaizdomātos par Covid19 izplatību, ja es katru dienu nedomātu par tuvu draugu, kurš ir riska grupā.

Tagad laipni lügti iedirst, lai es nomirstu nevis tie,kuri šodien,svētdien,pirmdien Lieldienās čupojas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]heda
2020-04-10 12:30 (saite)
Iemācīt bērnam mazgāt rokas un visu neapgrābstīt nav ne neiespējami, ne grūti :) Un piekrītu, ka jāievēro rekomendācijas par čupošanos.

(Atbildēt uz šo)


[info]fedrs
2020-04-10 12:36 (saite)
Diena tikai sākas. Cilvēki tikko modušies, vēl neviens ciemos nav paguvis aiziet, tāpēc pieņemu, ka ieraksts tapis nevis novērojumu indpirēts, bet tīri aiz paša labās sirds.
Iedzer indi!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2020-04-10 13:42 (saite)
No mājas loga redzu skatu arī uz veikalu ieejām un mašīnu stāvlaukumu,kas laikam ir otrais vai trešais lielākais kvartālā.
Mentu buss ar skaļruņiem nobrauca tieši ap 12.00.
Indi pataupīšu vakaram, ļoti garšīgs novadnieka brūvējums. Atalstu mazos ražotājus drusciņ,kamēr ir nauda,lol.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2020-04-21 04:11 (saite)
Izskatās, ka kādam ir mazi, puņķaini indigo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iokaste
2020-04-10 14:26 (saite)
vai tu dusmojies uz dzērājiem par to, ka viņi dzer?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2020-04-10 15:33 (saite)
Uz odekolona dzērājiem (alkoholisma kā slimības upuriem)nē,viņi jau ir zero punktā un viņiem ir risks inficēties,rakājoties pa miskastēm. Bet tie spraunie,kas ar sīčiem, dzer tāpēc ka saule spīd&nav ko darīt, uz viņiem var padusmoties, jo viņiem vēl ir,ko nodzert - bērnus,mājokli,aknas, autovadītāja tiesības,pabalstus un penzijas un vēl visādus sab. resursus. Nu tā, tīri common sense, var taču diskrēti dzert un ne bērnu klātbūtnē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dumshputns
2020-04-10 17:56 (saite)
Ceru, ka Tavs draugs būs pasargāts. Bet par to cilvēku stulbumu, slinkumu un neaudzinātību es arī varētu piesviest uguni, un tā kurinot sāk vēl likties, la labi, ja mēs izmirtu. Bet nu.. ir arī kopsummā ļoti daudz pašaizliedzības, labuma, laipnības un atbildības cilvēkiem. Tomēr.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2020-04-11 12:17 (saite)
Gan jau būs OK, kā nekā ārstniecības iestādēs tagad visādi jauni, dzelžaini noteikumi un aprīkojums, jo darbs ar neatliekamiem keisiem tur.

Jā, jauninājumi ir būtiski, visi sadarbošanās pasākumi pa jaunam. Vislielākais prieks par uzņēmumiem, kas spēj norīt krupi un kko darīt savādāk un īsā laikā pārprofilēties, pašvaldībām, kas nekavējas ar ikdienas pasākumu transformēšanu attālināti vai tā, ka pašv. darbinieki paši izdomā tīri ok veidus, kā sniegt pakalpojumus, kam tie vajadzīgi visvairāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snauts
2020-04-10 21:27 (saite)
Chill out, dude!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2020-04-11 12:20 (saite)
Nākošreiz maybe pukstēšu, kad braucot uz darbu noraušu covid. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?