atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:05 am:

Comments

[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 13th, 2020 - 12:47 pm
(Link)
pardon, bet false dichotomy. tas prāta triks, ko izspēlē kapitālisms, lai mēs paliktu sistēmā. es esmu to dzirdējusi miljoniem reižu un arī pati teikusi... ir simtiem veidu, kā sev nodrošināt gap year. vai kaut vai pāris mēnešus.
cita lieta, ka ieskatīties sevī patiesībā prasa lielu drosmi, jo tas var būt sāpīgs process, un izveidotais materiālais komforts ir buferis, kas pasargā no "skarbās realitātes"... pašam sevī.
[User Picture]
From:[info]adele_varbut
Date:February 13th, 2020 - 01:12 pm
(Link)
Man šķiet, ka ir jābūt visai privileģētā pozīcijā, lai būtu SIMTIEM iespēju nodrošināt sev brīvu gadu vai pat pāris mēnešus un uzskatītu to par gap between nevis tā, ka viss ir jāsāk no jauna. Protams, nav pilnīgi neiespējami. Var lūgt, lai tevi uztur vecāki. Vai draugi. Varbūt, ka izdotos, tikai jautājums, vai šāds variants palīdz tuvināties mērķim vairāk par status quo.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 13th, 2020 - 01:23 pm
(Link)
gan ceļojot gan citādi esot ārzemēs, kā arī tepat LV "off-grid" kopienās, esmu satikusi cilvēkus, kas strādā tikai pāris mēnešus gadā, vai dzīvo skvotos vai arī kādu gadu nemaksā īri nekur, tikai hosteļos. ir daudz ļoti lētas iztikšanas iespēju, piemēram, vipassana, brīvprātīgais darbs, ašrami (ja interesē garīgums), un arī daudz sezonas darbu, kur pāris mēnešos var nopelnīt pietiekami, lai gadu varētu iztikt - Islande, Šveice, Austrālija.
[User Picture]
From:[info]adele_varbut
Date:February 13th, 2020 - 02:35 pm
(Link)
Jā, šis izklausās saprātīgi un drosmīgi, ja tam ir enerģija un esi pietiekami atvērts neparedzamībai. Vienkārši dažkārt var gadīties, ka tevi ļoti velk uz kaut ko konkrētu, ko tu nekādi nevari izdomāt, kā realizēt, ņemot vērā to, kāds konkrēti tu esi un kas tev ir nepieciešams kā pamats. Turklāt nevar saprast, vai tas, uz ko tev tā velk, ir tavs aicinājums, kaut kas, caur ko tu darīsi labu sev un citiem, vai arī tikai viltīgāks mēģinājums izvairīties no grūtībām un dzīvot savā iedomu pasaulē. Bet šis jau ir visai specifiski.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 13th, 2020 - 02:40 pm
(Link)
nu, tas ir sevis iepazīšanas ceļš, kuru var sākt arī ļoti maigi - saprast vispār, ko tas nozīmē tas "ņemot vērā to kāds tu esi" - to veido gan tendences, talanti, gan arī bailes, kā atšķirt vienu no otra? un, arī, saprast, kas ir dvēseles aicinājums un kas ir izmisīga darbošanās - manuprāt, zaudējumu, sākot šo izziņas ceļu, nevar būt.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 13th, 2020 - 01:26 pm
(Link)
jāsāk "no jauna" - arī tas, ka ir kaut kāda karjera, kuras veidošana prasa konsekvenci un pakāpeniskumu un netvorkingu - tas ir tikai viens no kapitālisma naratīviem.
From:[info]otrkart
Date:February 14th, 2020 - 01:19 pm
(Link)
Kā gan tādu naratīvu uztvert par maznozīmīgu, ja pat šī diskusija grozās ap dažām stundām svētdienā (iepriekšējā ieraksta komentāros), 3 mēnešu vai gada pauzes, pēc kā atkal atgriezties turpat, tikai domājot, kā šo pauzi noformulēt tā, lai izklausītos pēc pakāpiena ceļā uz karjeru? :)
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 14th, 2020 - 01:42 pm
(Link)
nu klau, "darba vide" jau pati par sevi ir fikcija, abstrakcija. nav lielākas pasaku grāmatas par Linkdedin. mēs sēžam viens otram pretī un spēlējam iestudētas lomas, paši zinot, ka nedaudz melojam. tie kolēģi, kas to uztver nopietni... tos parasti neaicina trešdien pēc darba "kopā kaut kur pasēdēt".
trakāk ir, ja to visu uzskata par īstenību un tur balsta savu vērtību vai vēl labāk to izveido kā sistēmu lai nebūtu pašam jāsatiekas ar sevi. bet visi mēs jaunībā to esam darījuši.
From:[info]otrkart
Date:February 14th, 2020 - 02:41 pm
(Link)
Jā, es par to, ka pastāv kaut kāda kolektīvā vienošanās (vai dažkārt neaptverta vienošanās ar sevi pašu), it kā būtu nepieciešams tulkot sevi un savu pieredzi tajā fiktīvajā LinkedIn realitātē, pat ja prombūtnes patiesais iemesls bijusi dvēseles nepieciešamība eksistēt pilnībā ārpus šīs fikcijas. To ietulkot tajā naratīvā nozīmē momentā appist savu dvēseli - tās bija dažas stundas svētdienā, mēneši vai gadi. Bet atkarīgs, protams, no katras dvēseles vajadzībām, es vien par to, ka jābūt ļoti vērīgam un viltīgam, lai ieraudzītu iespējas sadarbīgi eksistēt sabiedrībā, ja tavai dvēselei tā LinkedIn realitāte lasās kā pilnīgi lieka un nemīlama. Jeb visam, ko tu dari, jābūt produktīvam vai iesmērējamam kā produktīvam.
[User Picture]
From:[info]french_mime
Date:February 14th, 2020 - 09:46 pm
(Link)
Man shkjiet, ka dazhas stundas Sveetdienas darot kko, kas tev ljoti patiik, galiigi nav maznoziimiigas. Man neshkjiet, ka lai veiktu juutamas paarmainjas dziivee vajag obligaati panjemt paaris briivus meeneshus un aizbraukt uz Indiju atrast sevi, man shkjiet, ka ljoti daudz ko var mainiit savaa maindsetaa un energjijas liimenjos kaut vai iesaakot mazu, bet consistent praksi (piemeeram rakstiit 3 lapas stream of consciousness no riita) vai arii kaadu consistent hobiju. Lielas lietas jau arii taa iesaakas, they sometimes snowball from little baby steps.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 13th, 2020 - 01:29 pm
(Link)
un ja darba intervijā jautā - ko tu darīji pēdējos 3 gadus - tur pilnīgi mierīgi var atbildēt, ka ieguldīji laiku jaunā izglītībā, pašattīstībā, jaunu iespēju pētīšanā un savas dzīves jēgas saprašanā. šīs lietas kļūst arvien populārākas un pieņemamākas arī meinstrīmeriem.
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:February 13th, 2020 - 01:48 pm
(Link)
negruzī :) tad viss izklausās pēc apņēmīgas savas dzīves organizēšanas, kam arī vajag talantu un iekšas.
es spēju tikai pļurzāt pa dzīvi ar kkādu kopējo vilni.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 13th, 2020 - 02:17 pm
(Link)
kādā ziņā tu pļurzā? tu audzini bērnus, un tā ir prioritāte. turklāt šķiet, ka tu to izbaudi, nevis sūdzies ka esi ieslēgta drūmajā sievietes liktenī.
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:February 13th, 2020 - 02:23 pm
(Link)
ā jā. es tiešam laikam nereleitoju ar problēmu sevišķi. bet man brīžiem arī ir loti grūti un gribas visu mainīt, un viss liekas nepareizi. bet reāli saņemties kā tu un kkur aizbraukt.. es vairs nespēju atrast tam spēka resursus, loģiku, motivāciju. tāda sajūta, ka man jau būtu demence un viss out of hand, neko nesaprotu tālāk par to, kas man atvērts uz desktopa. bet es esmu mierā ar būšanu par daļu no plankotona.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 13th, 2020 - 02:41 pm
(Link)
nu par šo parunāsim, kad tavi bērni aizies no mājām.
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:February 13th, 2020 - 02:42 pm
(Link)
tad es jau būšu kapā
[User Picture]
From:[info]dombrava
Date:February 14th, 2020 - 09:33 am
(Link)
+
Powered by Sviesta Ciba