atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:39 am: ko dara cibas mātes?

"When a child notices me and my “invisible feet” … all too often the parents pull them away, and tell them they are being rude and teach them to avoid interacting with people like me. I understand the parents think they are being polite and teaching their children manners - but what they really are doing is teaching their kids to ignore the existence of disabled people. I’d much rather have them see me as just someone who is a little different."

Tags:

Comments

From:[info]dute
Date:January 23rd, 2018 - 11:48 am
(Link)
Tas ir līdzīgi kā es reiz dzirdēju, ka meitenīte sievietei uzdeva jautājumu, kāpēc tu neesi precējusies un tev nav bērnu, un mamma viņu apsauca, sakot, ka to jautāt nav pieklājīgi, ka tā ir katra paša darīšana. Un kamēr uz pieaugušajiem to var attiecināt, man šķiet, ka situācijā ar bērnu tā nav īsti auglīga pieeja.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:January 23rd, 2018 - 11:56 am
(Link)
lieliska iespēja pastāstīt bērnam ka nav obligāti precēties un bērni, tā vietā lai iedzītu bailes no tā par ko pat Nedrīkst Skałi Runāt
From:[info]dute
Date:January 23rd, 2018 - 12:02 pm
(Link)
jā, bet ja ir tā, ka sieviete gribētu, bet nav sanācis? tad drīzāk tas ir viņas uzdevums šādā situācijā parādīt vecākiem, ka viņu tas neaizvaino un viņa ir ar mieru to izskaidrot. bet ja nav? tricky.
[User Picture]
From:[info]daina
Date:January 23rd, 2018 - 01:09 pm
(Link)
man ir bijuši šādi jautājumi no bērniem un no pieaugušajiem. bērns jau nejautā savu aizspriedumu/pieņēmumu vadīts, tāpēc grūti uz viņu apvainoties
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:January 23rd, 2018 - 06:08 pm
(Link)
es steigā arī mēdzu neatrast pareizās atbildes. pat ja mana nostāja defoltā ir atšķirīgā pieņemšanu veicinoša.
[User Picture]
From:[info]daina
Date:January 23rd, 2018 - 01:07 pm
(Link)
piekrītu dutei. es cenšos ļaut bērnam pašam veidot attiecības ar realitāti. mums bija situācija uz ielas, kad vienam bērnam uz ielas sākās lēkme un P ar viņu gāja runāt, nebaidījās, es nobijusies viņam teicu, ka tā arī gadās. ļoti patīk, ka viņš vēl nešķiro cilvēkus, bet tikai konstatē faktu, ka kaut kas ir vai nav. es ļoti cenšos neiejaukties tajā ar savu verbalizēšanu
[User Picture]
From:[info]_re_
Date:January 24th, 2018 - 01:01 am
(Link)
mātes laipo starp šādiem komentāriem un tiem, kas besās, ka "bērns nav izmācīts pienācīgi uzvesties, bet gan blenž virsū".
tāpat kā augstāk minētajā piemērā par precēšanos un bērniem. pieaugušajiem uzdot šādu jautājumu ir pilnīgi uncool, bet bērniem, lūk, pat vēlams. jo tas taču ir mīlīgi un izzinoši, un audzinoši. bet, tātad, ir jābūt precīzam brīdim, kurā bērnam iemāca šādus nepieklājīgus jautājumus vairs neuzdot, jo viņš ir izaudzis no burvīgā vecuma.
man šķiet divkosīgi, kā arī savu problēmu pārnešana uz apkārtējiem.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:January 24th, 2018 - 04:13 pm
(Link)
neko nesapratu izñemot to ka tev ir slikts garastāvoklis
[User Picture]
From:[info]_re_
Date:January 24th, 2018 - 05:17 pm
(Link)
man ir nīgrs viedoklis šajā jautājumā, nevis slikts garastāvoklis per se. mēģināšu paskaidrot labāk, jo man tas šķiet būtiski.
proti, ir cilvēki ar fiziskajām nepilnībām, kas labprāt par to parunātu ar bērnu, izskaidrotu savu situāciju - kā Tevis dotajā piemērā, bet ir arī liela daļa šādu cilvēku, kas ļoti apvainojas par to, ka uz viņiem tikai skatās, nerunājot par atklāti izrādītu interesi. viņu viedoklis - bērns nav iemācīts labi uzvesties, viņam ļauj blenzt virsū un par to neaizrāda.
nu lūk, kā māte var zināt, kurš no šiem tipiem ir konkrētais, nejauši sastaptais cilvēks ar fiziskajām nepilnībām? manuprāt, pareizākais ir pārrunāt šo jautājumu ar bērnu, bet ne turpat uz vietas, lai neaizvainotu kādu personīgi. tai pat laikā Tevis minētā persona paliks pārliecībā, ka ticis ignorēts, nevis akceptēts.
sarežģīti tas, ka pusē gadījumu tu kā māte būsi rīkojusies nepareizi šo cilvēku acīs.
[User Picture]
From:[info]3_5469mhz
Date:January 24th, 2018 - 11:16 am
(Link)
Un ko dara cibas ātes?
Powered by Sviesta Ciba