Kathe Kollwitz ([info]tapetes_puksts) rakstīja,
@ 2018-04-01 20:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kā mūsdienās vēl var ticēt dievam.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]methodrone
2018-04-04 08:03 (saite)
Ja atbrīvo Dieva definīciju no bārdainā vīriņa, tad var. Vajag sev godīgi, bez sarkasma un magical thinking pajautāt, kādu tu iztēlojies Dievu. Vai tā ir būtne vai fenomens vai algoritms vai varbūt sajūta vai kaut kas, kas nepakļaujas vārdiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tapetes_puksts
2018-04-05 01:19 (saite)
kaut kas, kas nepakļaujas vārdiem ir mans veselais saprāts, dzīvotgriba, līdzjūtība, cilvēku mīlestība, piedošana, pieņemšana, izpratne. Ļoti daudz sajūtas nepakļaujas vārdiem.
bet kāpēc par godu šīm izpausmēs būtu jāceļ zelta mošejas, tempļi, baznīcas? jākrīt ceļos? jānogalina citi? kāpēc neveiksmēs jāvaino liktenis/dieva griba, nevis jameklē racionāls risinājums?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]methodrone
2018-04-05 01:41 (saite)
Jā, es arī esmu pret organizēto reliģiju un visiem tās postiem. Es ar Dievu saprotu tādu vispārēju labumu, uz ko dzīvē tiekties. Jo pēc pieredzes es zinu, ka ir visparējs sliktums un vispārējs labums. Un pateikt vispārējs labums nešķiet pietiekami niansēti, kamēr Dievs, metaforiski ir aprakstīts ļoti smalku, ar visām labuma, mīlestības, skaistuma, utt. smalkākajām gradācijām. Te jau tas joks, ja sāk analizēt, ko katrs vārds vai apzīmējums nozīmē, tas izrādās ir bezdibenis, kur var mest iekšā vairāk un vairāk vārdu. Un vārdu izvēle ir katra paša cilvēka varā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?