silent wings ([info]sw) rakstīja,
@ 2013-07-09 08:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:foodpr0n

Naisss
Sēra dioksīdu lieto par konservantu, lai samazinātu augļu pūšanu. To arī liek klāt vīnam, lai novērstu bojāšanos. Sēra dioksīdu dažreiz lieto arī pagrabu dezinficēšanai un citu dzīvo radību iznīcināšanai. (c) Wikipedia



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2013-07-09 09:09 (saite)
mhm, labu apetīti

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sw
2013-07-09 09:19 (saite)
aha. un man tāā garšo tie rozīņu-riekstu maisījumi. būs jāskatās, vai kaut kur nav rozīņu bez.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2013-07-09 09:33 (saite)
Gemosā ar uzrakstu nav apstrādāts ar sēra dioksīdu:)) garša apsolutentīgi citadāka... skats arī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sw
2013-07-09 09:44 (saite)
paldies! nu ir pavisam labs iemesls beidzot aizbraukt līdz tam Gemosam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2013-07-09 10:02 (saite)
Kā reiz šodien:
http://www.gemoss.lv/lv/tm/aktuali/?doc=3596

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2013-07-09 09:33 (saite)
rozīnēm man liekas kā reiz ir reti rakstīts ( labticīgi pieņemu, ka tad nav), riekstiem ir biežāk, aprikozes smukās košās- noteikti ir.
Gemosā dzērvenes ir bez.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sw
2013-07-09 09:43 (saite)
ā, es automātiski pieņēmu, ka apstrādātas tiek tieši rozīnes, jo "augļi" tak. skaic.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zvirbuleens
2013-07-09 10:15 (saite)
Pārskatīju LV/EN/RU vikipēdijas lapu, žēl, ka nav aprakstīts, kas reāli notiek ar sēra dioksīdu augļos, vīnā un tamlīdzīgās vidēs. Reaģējot ar ūdeni, veido sērpaskābi, droši vien citās reakcijas sulfītus utt. Bet nu tomēr tā ir gāze, kas pati par sevi, lietota kā konservants, laikam ūdens klātbūtnē nesaglabājas. Izdzīvosim :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zvirbuleens
2013-07-09 10:43 (saite)
vispār nē: [sulfur dioxide] is present even in so-called unsulfurated wine at concentrations of up to 10 mg/L

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sw
2013-07-09 19:35 (saite)
o, tagad mazliet lielāka skaidrība par uzrakstu uz etiķetes "satur sulfītus"!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vistu_zaglis
2013-07-09 13:23 (saite)
Pagrabi un citas dzīvās radības!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sw
2013-07-09 15:52 (saite)
Yess, gaidīju, ka šito kāds pateiks! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?