silent wings ([info]sw) rakstīja,
@ 2013-07-09 08:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:foodpr0n

Naisss
Sēra dioksīdu lieto par konservantu, lai samazinātu augļu pūšanu. To arī liek klāt vīnam, lai novērstu bojāšanos. Sēra dioksīdu dažreiz lieto arī pagrabu dezinficēšanai un citu dzīvo radību iznīcināšanai. (c) Wikipedia



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zvirbuleens
2013-07-09 10:15 (saite)
Pārskatīju LV/EN/RU vikipēdijas lapu, žēl, ka nav aprakstīts, kas reāli notiek ar sēra dioksīdu augļos, vīnā un tamlīdzīgās vidēs. Reaģējot ar ūdeni, veido sērpaskābi, droši vien citās reakcijas sulfītus utt. Bet nu tomēr tā ir gāze, kas pati par sevi, lietota kā konservants, laikam ūdens klātbūtnē nesaglabājas. Izdzīvosim :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zvirbuleens
2013-07-09 10:43 (saite)
vispār nē: [sulfur dioxide] is present even in so-called unsulfurated wine at concentrations of up to 10 mg/L

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sw
2013-07-09 19:35 (saite)
o, tagad mazliet lielāka skaidrība par uzrakstu uz etiķetes "satur sulfītus"!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?