erbe mierplēsis ([info]sveetaa_seeta) rakstīja,
@ 2034-04-23 22:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Cirvis, saldētava, paraugi, skaitļu virkne
Man ir viens kolēģis, kurš ir pilnīgs cirvis. Viņu sauc M.

Par iespēju, ka M. ir cirvis, aizdomājos reizē, kad Lodzā bija arī Mētra, bet toreiz pieļāvu, ka pie mana dusmu uzliesmojuma vainīga ne pārāk labā gulēšana un vidējs alkohola patēriņš iepriekšējā dienā. Bet tik un tā šo dienu atceros ar šausmām. Bija tā, ka man bija jādara kaut kāda lieta, kur viņš īsti palīdzēt nevar - ja to dara divatā, tad tas nesanāk ātrāk. Pa to laiku tika atvesti ūdens paraugi, kas jāsagatavo likšanai mēraparātos. Tā gatavošana ir vienkārša, bet laikietilpīga. Ja to dara divatā, tad sanāk ātrāk. Bet, kamēr viens dara ko citu, tikmēr otrs jau var sākt sanumurēt paraudziņus, bočkas salikt pareizā kārtībā, sataisīt filtrus un vispār atrast visu nepieciešamo darbam. Es esmu izlepis, jo Rubentiņam man nekad nekas nav jāliek darīt, jo viņš pats visu saprot. Un, ja tur būtu bijis viņš, nevis Cirvis, tad, kamēr es pabeidzu savu darbu, viņš jau būtu sācis ķēpāties ar tiem jaunajiem paraugiem, jo mums abiem ir zināms tas, ka darbu beigsim kopā tajā mirklī, kad tas būs pabeigts, tāpēc esam ieinteresēti laiku tērēt pēc iespējas efektīvāk. Bet toreiz tur nebija Rubentiņa, tur bija Cirvis. Tad, kad atveda tos jaunos paraugus, man bija nepieciešama vēl apmēram pusstunda, lai pabeigtu iesākto, un man bija pilnīgi skaidrs, ka Cirvis otra labenes galā jau rīkojas, jo tā darītu jebkurš cilvēks, kurš kaut ko jēdz.
Pabeidzu savu darbiņu un gāju uz otru labenes daļu, pirms tam galvā aprēķinot, ka ir bijis gana laika, lai C visu jau būtu sagatavojis darbam. Kad es tur nokļuvu (jāiet 5 metri), man sāka reibt galva un es gandrīz noģību, jo C vienkārši sēdēja, bet tie jaunie paraugi pat nebija izņemti no maisa, kurā tie tika atvesti. Un pilnīgi nekas cits nebija sagatavots. Viņš vienkārši bija sēdējis un gaidījis, kad beigšu. Tomēr nolēmu nesākt kliegt, jo tad es būtu kā dāma no anekdotēm par sievietēm, kas domā, ka visas viņu vēlēšanās ir jāsaprot bez teikšanas. Un teorētiski šoreiz tā bija - es tiešām viņam nebiju teikusi, ka jāsāk kaut kas darīt.

Šodien mēs atkal strādājām kopā. Viena no lietām, kas jādara - ļoti uzmanīgi no sīkas tūbiņas jāpaņem daži šķidri mikrolitri. Ir vēlams, ka tajā mirklī neviens netraucē. To Cirvis nezināja, tāpēc, kamēr es tur piņķerējos, viņš stāvēja blakus, blenza man uz rokām un nemitīgi kaut ko komentēja un uzdeva jautājumus. Lai visu izdarītu pareizi, man ir jākoncentrējas tik ļoti, ka es tajā laikā nevaru nevienu pasūtīt dirst vai atbildēt uz kādu jautājumu. Tā ļāvu viņam 7 minūtes vārīties, līdz pabeidzu iesākto, lēni novilku cimdus, uzkāru halātu uz pakaramā un beidzot iesaistījos sarunā ar viņu, izsakot cerību, ka šī ir pēdējā reize, kad viņš runā ar mani šī konkrētā darba darīšanas laikā. Es biju ļoti dusmīgs, ja kas.

Pēcāk gatavojām kaut kādus paraudziņus. Vienu tūbiņu viņš sabojāja (tas ir normāli), tāpēc paņēma jaunu. Es atgādināju, lai neaizmirst uzrakstīt virsū numuru. Ar to bija grūti. Visas tūbiņas biju numurējusi es, un mana numurēšanas sistēma ir mazliet īpatnēja, bet tomēr ļoti loģiska. Tomēr viņš nevarēja saprast, kāds skaitlis jāraksta trūkstošā skaitļa vietā. Ir tā, ka, pat nezinot, kāda un kāpēc ir mana sistēma, jebkurš ar ceturtdaļintelektu apveltīts tīnis var izsecināt, kāds ir trūktošais skaitlis. Uzdevums Jums! Uzmini, kādam skaitlim jābūt zvaigznītes (nenumurētās tūbiņas) vietā:

...15 45 16 46 17 47 * 48 19 49...

Kad viss bija pabeigts, Cirvis paziņoja, ka mums esot uzticēts atkausēt saldētavu. Nav bazara - tas darbs bija jāizdara. Bet! To varēja paziņot un sākt no rīta, pa dienu ļaut visam atkust un pēcpusdienā viss jau būtu gatavs pats no sevis. Nē. Es atkal gandrīz paģību, un man gar acīm skraidīja melni cirvji. Tad atklājās, ka viņam nav ne mazākās jausmas, kā ir jāatsaldē saldētavas. Nu, ok - es arī daudz ko nezinu. Bet šī neziņa netraucēja viņam strīdēties ar mani - īstu mājsaimnieci. Viņš, piemēram, uzskatīja, ka atsaldēšana nav gana labs iemesls saldētavas atvienošanai no elektrības. Bija nepieciešams arī citu kolēģu apstiprinājums manai idejai saldētavu, un tas bija diezgan apkaunojoši visiem iesaistītajiem cilvēkiem. Kad šo darbiņu pabeidzām, viņš lepni paziņoja, ka pirmoreiz mūžā redz, kā izskatās atsaldēta saldētava. Es gara acīm iztēlojos, kā viņš jau trešo gadu mēģina atsaldēt savu personīgo saldētavu, kuru tā arī nav atvienojis no elektrības.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]snorke
2014-04-23 23:51 (saite)
18

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kaplacis
2014-04-23 23:54 (saite)
bļīn, točna!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2014-04-24 00:00 (saite)
nu, vai ta nebija redzams ?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snorke
2014-04-24 00:12 (saite)
ko tur peeti ? izskataas ceriigi ??

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sveetaa_seeta
2014-04-24 00:16 (saite)
Denitrifikācijas bioreaktorus un to, kādā substrātā vislabprātāk uzdzīvo denitrifikācijas baktērijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2014-04-24 00:41 (saite)
o, praktisks piesitiens ! izskataas labi ? publikaacijas top ?:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sveetaa_seeta
2014-04-24 07:27 (saite)
Top. Nav tā, ka man baigi vajag (jo uzrakstīt kaut ko zinātniskā valodā man ir pats šausmīgākais šajā pasaulē), bet gan jau nekur neizsprukšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]traffico
2014-04-24 01:05 (saite)
Rubentiņam bučas! :))
Ledusskapi var ""atlaidināt" nogriežot freezing uz o. Tā kā O- sanāca. Nevajag uzreiz kabeli raut nost... pārbaudīts, jo es vienīgais mājās to daru tb tīru ledusskapi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sveetaa_seeta
2014-04-24 07:28 (saite)
Par to freeze 0 nezināju, izklausās super. Bet, lai būtu skaidrs, piebildīšu, ka cirvis, neko negrasījās nogriezt, bet visu atstāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]traffico
2014-04-24 01:06 (saite)
LOL 18
Tur tak jābūt dumam..

(Atbildēt uz šo)


[info]es_esmu_dzhims
2014-04-24 01:47 (saite)
lasot pirmo rindiņu man nedaudz ietrīsējās sirds, jo arī man ir kolēģis-cirvis M, ko esmu (precīzāk, veidus, kā viņam vislabāk mirt) aprakstījusi. patiesībā man dzīvē ir bijuši divi kolēģi, kas abi ir cirvji un abi ir M.. vai tiešām tikai sagadīšanās?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sveetaa_seeta
2014-04-24 07:29 (saite)
Tikko atcerējos, ka pirms diviem gadiem man bija kolēģe Marlēna, kas bija pilnīga cirve. Tā kā esmu līdzīgā situācijā. Bet šis cirvis ir Polijā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]es_esmu_dzhims
2014-04-24 09:31 (saite)
laikam kaut ko tādu atceros, tā nīderlandiete?
nu, vismaz zinu, uz kāda burta nesāksies mana potenciālā bērna vārds

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sveetaa_seeta
2014-04-24 13:43 (saite)
Tieši tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]elina
2014-04-24 08:23 (saite)
18

(Atbildēt uz šo)


[info]likcepure
2014-04-24 12:01 (saite)
Ļoti skaists ieraksts. Tur jābūt 18 vai 19. Es nezinu, jo mēs ar kolēģiem darbā esam vienojušies neatšķirt šos skaitļus. To es sapratu, kad pamanīju, ka vienā bukletiņā ierakstīts, ka Latvijas proklamēšana notikusi 1918. gada 19. novembrī. Tagad arī vairs nesaprotu, kad svinēt savu dzimšanas dienu. Bet laikam svinēšu abas dienas - vienu dienu ar alkohola, bet otru - ar paģirām.

(Atbildēt uz šo)


[info]tiga
2014-04-24 15:35 (saite)
Tagad Tu zini, ka visi cilvēki nav tādi, kas atnāk un redz, kas jādara. Drošības pēc var pieņemt, ka visi cilvēki ir tādi, kas tieši neredz, kas ir jādara, un viņiem viss jāparāda ar pirkstu. Būs vieglāk dzīvot (un, ja tomēr nebūs cirvji, tas būs uzreiz skaidrs, līdz ko sāksi skaidrot, kas jādara). Nopietni!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sveetaa_seeta
2014-04-24 21:37 (saite)
Tas skaidrs, bet kāpēcbija jāstrīdas par to saldētavu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tiga
2014-04-25 10:05 (saite)
viņš ir polis vai brits?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sveetaa_seeta
2014-04-25 10:56 (saite)
Polis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?