starro ([info]starro) rakstīja,
@ 2005-10-05 18:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Būt Sievietei
Ja es būtu sieviete, ar savu raksturu un attieksmi varētu iesālīties. Visticamāk, sen jau būtu tā kārtīgi ieberzies. Es būtu tik slikta, cik vien var vien būt. Es būtu kritusi zemāk par elli. Iztēlojos vairākus scenārijus:
1. Dzīvotu atejā, man būtu 16 aborti un ducis sīku šmuļu no dažādiem kniebējiem. Es pārtiktu no bērnu pabalstiem, pašsaprotami uzskatot, ka sabiedrība ir līdzatbildīga un man parādā, tajā pašā laikā kaltu plāniņus kā apčakarēt valsti.
2. Man būtu strauja profesionāla biznesa karjera caur gultu. Es gan ātri lidotu no pozīcijām, jo bosam nepatiktu, ka nemēdzu arī atteikt mīļumiņiem praktikantiem un servisa džekiem. Es gan nebūtu kolēģu plēsoņa – intrigante, tā jau es būtu labsirdīga, gatava piekāpties sāncensēm, ja viņas būtu mērķtiecīgākas. Vīrieši pievērstu uzmanību man pat neko īpaši nedarot, man viss notiktu tā – pats no sevis, bez kāda aprēķina un piepūles. Bez tam, profesionāļi mani cienītu par analītisku skatījumu un spējām tvert lietas kopumā.
3. Es būtu pelēka pētniece – laborante. Nekādas personīgās dzīves, tik vertikāla zinātne. Es nebūtu ne glīta, ne neglīta – vienkārši neizskatīga, jo neuzskatītu par jēdzīgu nodarboties ar skaistumkopšanu un izrādīšanos. Varētu gadiem staigāt tajā pašā kostīmiņā pa tiem pašiem vēstures arhīva gaiteņiem.

Vai tiešām sievietēm principā jābūt principiālākām? Vīrieši var nemīlēt sevi, nebūt atbildīgi un tomēr būt pieņemami?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]starro
2005-10-06 11:47 (saite)
Jebkura vienošanās būtībā ir tirdziņš. Viss ir uz svariem. Visi. Un kvalitāte nozīmē - atbilstību uzstādītājām prasībām, jeb cenas / izpildījuma attiecību. Nezinu, vai prasību atšķirība pret vīrieti un sievieti ir objektīva vai aizspriedumaina, bet tā ir realitāte - balstīta fizioloģijā, psiholoģijā un sociālajās lomās. Nav runa par vispārētiskajām vērtībām - godīgums, gudrība, higiēna, bet par atšķirīgiem pienākumiem un līdzekļiem, kas ir dzimumu rīcībā, piem. Spēks vs. Daile.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaj
2005-10-06 11:59 (saite)
manā galvā, laikam dzimuma diferenciācija ir atstāta tikai attiecībām starp vīrieti un sievieti. visā pārējā dzīvē valda bezdzimums (pasvītroju - manā galvā). respektīvi, ja darba sfērā vīrietis var piedāvāt vienu, bet sieviete pavisam citu.. nu nav, nav ne pieņemams man, ne es tam noticēt spēju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]starro
2005-10-06 12:07 (saite)
Droši vien nezinātniski būtu aplūkot analizējamo objektu (attiecības) ārpus konteksta (vides) :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaj
2005-10-06 12:23 (saite)
Vai pareizi sapratu, ka analizējamais objekts, attiecības (manuprāt sfēra, kur ir dzimumu atšķirība) nevar pastāvēt vidē, ja tā ir bedzimuma?
iespējams tā ir, jo cilvēku turpina būt Vīrieši un Sievietes visur.
Bet!!! Manuprāt ir sfēras, kur nedrīkst pielietot tos uzvedības modeļus, ko pielieto strapsdzimumu attiecībās. Un tās būtu (o-ho-ho, kāda pelēka zinātniece-laborante bez personīgās dzīves es te tagad esmu) - prakstiski visas, kas ārpus Attiecībām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]starro
2005-10-06 13:07 (saite)
Ko nozīmē 'nedrīkst'? Gribētos pielietot, bet nav politkorekti? Spēlēties ar uzvedības modeļiem kā klucīšiem, vaklāt tos kā četrus baltus kreklus?
Ja definē sfēras, tad cilvēki netiek uzskatīti par individuālām identitātēm, bet gan par rīkiem idejas vārdā. -Reglaments, kas neatļauj attiecības ārpus tā.
Ja man vajag no tevis zināšanas, tad es veidošu attiecības ar tevi kā ar profesionāli; ja šo assetu tev nav, bet ir citi, un man tieši tas un nekas cits būs vajadzīgs, tad attiecības būs savādākas. Tur nav ko aizvainoties.
Nav tādu lietu, ko būtu darīt tikai rezultāta dēļ. Procesā jēga. Un process ir attiecības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2005-10-06 13:10 (saite)
Un nez'kāpēc man jau bija aizdomas, ka uz to laboranti pieķersies :)
Bet TU tam pieķēries! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaj
2005-10-06 13:25 (saite)
Bet taksh skaidra lieta, ka es tam piekjeros! Kam tad lai es pieķeros, ja ne tam, ka mani interesē un rada pārdomas?
Ko nozīmē 'nedrīkst'? Gribētos pielietot, bet nav politkorekti?
Drīkst, drīkst! A bet lūdzu! Tik manās acīs tas ir amorāli un sievieti pazemojoši. Un viss. Nē, vispār nav sievieti pazemojoši. Ne vienmār.
Par politkorektumu.. nu nezinu.. Moshka valstij arī vajag dzimuma vienlīdzīgumu, es reiz par to domāju - ekonomiski izdevīgāk varbūt un taa...

Bet VISUR tā nav. Man māsa pēc 6 gadu dzīves ASV vairs nespēj ar Latvijas vīrīešiem komunicēt. Saka, ka nespējot kā vienlīdzīgu sarunas partneru uztvert. Vai nu pazemo vai sabīstas un nerunā vispār.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]starro
2005-10-06 13:40 (saite)
Nu, re, tev kā sievietei ir pilnīgi skaidrs, kas ir amorāli. Visu cieņu - ir savs skatījums, principi, prasības, uzstādījumi. Tāpēc tev nedraud ne izgāztuve, ne maucība, ne pelība. Ar tavām īpašībām ir OK. Man nav principu un ar morāli arī tā pašķidrāk. Nav kritēriju pazemojumiem. Kā vīrieti, šī zeme mani vēl tādu daudzmaz pagaidām nes, bet ja es būtu sieviete... tad kaut kā jau jādzīvo vien tālāk būtu. Iespējams, būtu spiests straujāk mācīties no kļūdām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaj
2005-10-06 13:59 (saite)
ja?
nu re kā! tagad es beidzot sapratu par ko Tu te raksti.
__________________
nu vo! vēl man, kā sievietei, pat neļauj būt bezprincipiālai un amorālai! turklāt papildus sabiedrības uzspiestai morālei pieplusojusies kaut-kāda audzināšanas īpatnības bonus, kas mani kopsummā ir sasējis pa rokām un kājām.
: )
_____________
paldies ka paskaidroji. tochna sapratu. vienīgi - man jau liekas (pat ar maniem "skatījums, principi, prasības, uzstādījumi" ) ,ka Tev viss ir ok gan ar principiem, gan ar morāli

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?