Soikina muldētava - Āderes
Gudri d*** nav malku cirst.
soikins
[info]soikins
Add to Memories
Tell A Friend
Āderes
Comments
antuanete From: [info]antuanete Date: 18. Decembris 2006 - 10:24 (Saite)
Man vienalga, ko saka zinātnieki. Rīkstnieks mūsu akas vietu parādīja pilnīgi precīzi, pateica, cik metru dziļumā būs pirmais ūdens, cik metru dziļumā jārok, lai ūdens būtu vienmēr, un līdz šim par akas izsusēšanu esam varējuši sūdzēties tikai divreiz, ļoti sausās vasarās.
Bet tā jau āderes ir muļķības, vai ne? :P
Par pārējo nekomentēšu, bet par to, kas ir mistiskie "spriegumi", kuru izlādes vietas var būt t.s. āderes - lēnu tektonisko kustību rezultātā Zemes garoza visu laiku tiek deformēta dažādos virzienos, līdz, spriegumam sasniedzot galējo robežu, kādā vietā rodas lūzums un spriegums tādējādi izlādējas. Neskatoties uz to, ka pie mums aktīvu zemestrīču praktiski nav, senākos laikos tās ir bijušas, iežu slāņi ir caurausti ar lielākiem un mazākiem lūzumiem un spriegumu uzkrāšanās un slāņu savstarpējā kustība pa lūzumiem ļoti lēni turpinās. Šajās lūzumu vietās mainās seismisko viļņu kustības ātrums Zemes garozā, iespējamas arī elektrovadītspējas izmaiņas - kalnu reģionos tas ir ļoti labi fiksējams ar aparatūru, iespējams, ka pie mums svārstības ir pārāk nelielas, taču uz dzīvajiem organismiem iedarbojas)
Vārdu sakot, tāpēc, ka kaut ko nav izpētījuši britu zinātnieki, nav pamata uzskatīt, ka minētā parādība neeksistē.
sirdna From: [info]sirdna Date: 18. Decembris 2006 - 10:44 (Saite)
Nezinu neko par āderēm un tā tālāk. Zinu tikai to, ka Randi (http://www.randi.org/research/index.html) izsludināto prēmiju 1 miljona dolāru apjomā jebkuram, kurš nodemonstrēs jebkādas ekstrasensoras spējas, rīkstniecību ieskaitot, neviens tā arī nav spējis savākt.
klusums From: [info]klusums Date: 4. Oktobris 2007 - 16:20 (Saite)
Tas miljons reāli nemaz neeksistē. Kaut kādās parādzīmēs tas skaitoties vai kā tml. Turklāt jamais ir tāds idiots (idiots, nevis skeptiķis), ka pabrīnos, ka kāds vsp grib ko viņam pierādīt. :D
From: [info]slikts Date: 24. Oktobris 2008 - 19:50 (Saite)
vai tam miljonam būtu jābūt zeltā, lai tas būtu īsts?
soikins From: [info]soikins Date: 18. Decembris 2006 - 11:41 (Saite)
Kā tas ir "akas vietu parādīja pilnīgi precīzi"? Bija tikai viena iespējamā akas vieta un visas citas būtu pilnīgi neprecīzas vai daļēji neprecīzas? Kāda bija varbūtība, ka viņš kļūdīsies?
Visi līdzšinējie kontrolētie "double-blind" eksperimenti parāda to, ka nevienam vēl ar rīkstītēm nav izdevies atrast ūdeni, kas liek mums domāt, ka ar rīkstītēm nav iespējams ūdeni atrast. Protams, ja rīkstnieks iepriekš zina, kur ir ūdens, tad gan rīkstītes griežas ellīgi labi. Kas psihologiem ļauj pētīt "idiomotora" efektu.

Kas attiecas uz "spriegumiem", tad es saprotu, ka runa visticamākais bija par tektonisko kustību radītajiem spriegumiem, bet man bija grūti saprast kāds mehāniskiem spriegumiem sakars ar manu veselību? Kā zemes slāņu kustības ietekmē manu veselību?

"Vārdu sakot, tāpēc, ka kaut ko nav izpētījuši britu zinātnieki, nav pamata uzskatīt, ka minētā parādība neeksistē."
Nē nav, bet kamēr nav sniegti pierādījumi parādības eksistencei, nav arī pamata uzskatīt, ka tā eksistē, nemaz nerunājot par tās efektu pētīšanu.
sirdna From: [info]sirdna Date: 18. Decembris 2006 - 12:31 (Saite)
Kamōn, pat vecie labie neandertālieši svaidījās ar akmeņiem un pētīja efektus (mamutam acē vai ausē trāpīja), nenieka nezinādami ne par gravitāciju, ne visādām matemātikām un fizikām, ar kurām trajektorijas pētīt un aprēķināt.
soikins From: [info]soikins Date: 18. Decembris 2006 - 12:53 (Saite)
Bet parādību - akmens lidošanu un piezemēšanos uz mamuta pieres - varēja novērot un mums arī nav problēmu to atkārtot kontrolētos apstākļos un precīzi izmērīt akmens lidojuma paātrinājumu utml. lietas. Rīkstīšu brīnišķās īpašības gan mums neizdodas nekādi novērot :(
11 izsakās vai atļausies nepiekrist?
Profils
soikins
User: [info]soikins
Name: soikins
Kopsavilkums
Kalendārs
Back Janvāris 2010
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Чтоб мудро жизнь прожить, знать надобно немало./ Два важных правила запомни для начала:/ Ты лучше голодай, чем что попало есть,/ И лучше будь один, чем вместе с кем попало. /Омар Хайям/