aituvīrs ([info]sodienliist) rakstīja,
@ 2024-01-22 23:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ziniet, kas ir absurds? Paskatījos intereses pēc - cenas RTU kojās par vienvietīgu istabiņu ir lielāka nekā cena par vienvietīgu (un ar savu wc un dušu) koju istabiņu Francijā. Latvijā joprojām minimālā alga ir tie kaut kādi 500 eiro? Latvija gadījumā nav viena no visdārgākajām Eiropas valstīm, skatoties ienākumu pret izdevumu līmeni? Latvijā gan, piemēram, nav jābaidās, ka par islāma karikatūru tev nogriezīs galvu. Nē, nu, baidīties var vienmēr, bet iespējamība ir krietni, krietni mazāka.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2024-01-23 22:02 (saite)
Vienkārši to var pateikt tā, ka dzīves līmenis Latvijā ir zemāks nekā Francijā. Mēs to labi zinām, tā nav nekāda Amerika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kochka
2024-01-24 07:50 (saite)
Nujā, bet ja zemāks ienākumu līmenis, tad cenām arī vajadzētu būt zemākām. Šķiet, ka par to bija runa. Protams, ja daudz ceļo un ir liela dzīves pieredze, tad tas nav nekas jauns.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2024-01-24 20:39 (saite)
Matemātiski tas tā nestrādā. Ja būtu proporcionāli zemākas cenas, tad dzīves līmenis būtu tikpat augsts, vai ne? Izņemot, protams, importa precēm un ārzemju ceļojumiem.

Bet Latvijā šobrīd ir ļoti maz lietu, kas maksā lētāk. Pārtika, ja skatās pēc piena cenas, tad ir pat dārgāk nekā UK. Degviela nedaudz lētāka, bet tikai zemāku akcīzes nodokļu dēļ. Lietotas automašīnas dārgākas, apģērbs arī dārgāks. Ir dažas pozīcijas, kur lētāk, arī būs nedaudz lētāka, bet Latvija ir mazāk pievilcīga vieta, tāpēc salīdzinoši tas nav liels ieguvums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?