Snorke ([info]snorke) rakstīja,
@ 2012-06-21 10:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kas mani drusku satracina:
Latvijas pilsonjiem vajag vizu, Italijas pilsonjiem nevajag, man ir LV pase un Italijas identity card, ta ka pec teorijas ar IT identity card varu iebraukt D-afrika bez vizas

bet es tak nojausu, ka, tikko vini sapratiis, ka isteniba esmu LV pilsonis, mani nemuzam tur neielaidis bez vizas

risket vai nerisket ? baigais prieks tur aizlidot, tad notupet lidostaa un braukt atpakal

par D-Afriku iet runa


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2010-06-21 11:33 (saite)
Es gan neesmu D-āfrikā bijis, tak man ir šķitis, ka D-āfrikas vīza ir kas dziļi simbolisks, ko turpat lidostā var nokārtot, vai tad ne?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2010-06-21 12:00 (saite)
Every country has the sovereign right to decide who may or may not enter its territory. Possession of a visa authorises the holder to proceed to South Africa to report to an immigration officer at a port of entry, but does not guarantee automatic admission to the Republic

viza jadabu pirms brauciena ieks vestnicibas, es tikai nesaprotu, kapec visam valstim, ieskaitot urugvaju / paragvaju ir bezvizu rezimi uz d-afrikua, bet Latvijai ne ? man muzigi jaakarto vizas uz visam zemem, kaut gan kolegi brauc bez taam !!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]karuna
2010-06-21 12:02 (saite)
Vienkārši ieej DA ministrijas lapā un uzzini, vai tev vajag vīzu un, ja vajag, tad kā to nokārtot. Mēģināt kaut kā izšmaukt ir vienkārši neprāts.

P.S. Un neceri, ka mēs tagad tavā vietā sameklēsim visu informāciju. :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2010-06-21 12:14 (saite)
es tak sen noskaidroju - NAV TIK VIENKRSI :)

The citizen who is a holder of a national passport (diplomatic, official and ordinary) / travel document of the foreign countries / territories / international organisations listed below are not required to hold a visa:
ITALY (but not Latvia)

man ir Italiajs arlietu ministrijas izdota ID card, vai ta skaitas "travel document" vai ne ? it kaa skaitas, bet vai D-afrika to sapratis ? neviens to nezin, sodien uzdevu travel agency to noskaidrot, aizrakstiju mailu DA vestnieicibai (nu bezcerigi gaidit atbildi)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]karuna
2010-06-21 12:24 (saite)
Kas tur tieši nav saprotams? Tur nekas par ID kartēm vai citiem "travel document" nav teikts. Tur ir prasīta tieši national passport jeb latviski tas būs pilsoņa pase.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2010-06-21 12:26 (saite)

The citizen who is a holder of a national passport (diplomatic, official and ordinary) / travel document

ari travel document ir atlauts, tiesi aiz national passports :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]karuna
2010-06-21 13:03 (saite)
Man jau šķita pašsaprotami, ka Itālijas ID karte kā travel document ir derīga tikai ES robežās. Neviens itālis taču nedomā braukt uz DA bez pases.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2010-06-21 13:10 (saite)
tak skiadri un gaisi rakstits: B D-Afrika arlietu minisrija saka, ka var iebraukt ar pasi / travel dokumentu. ID karte ir travel documents. Tatad - var braukt uz D-afriku ar ID karti. Bet nu saubu moments pastaav, protams :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]karuna
2010-06-21 13:20 (saite)
1) Itālijas valdība ceļošanai ārvalstīs Itālijas pilsoņiem izdod pases.

2) ID kartes izdod vietējām vajadzībām un tās var lietot arī ceļošanai pa ES.

3) Ar "travel document" parasti saprot kādu bēgļu vai patvēruma meklētāja izdotu pasei ekvivalentu dokumentu. Varbūt arī Latvijas atgriešanās apliecības tiem, kas nozaudējuši pases ārzemēs.

Pēc šitā, ja vien nav paredzēts kāds īpašs izņēmums, manuprāt, ir jābūt by default skaidram, ka parastam pilsonim iekļūšana DA bez pases nekādi nespīd.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2010-06-21 13:27 (saite)
es laikam milja miera labad aiziesu to vizu nokartosu (kaut gan baigi negribas!!!) kaut gan es joprojam uzskatu, ka
1) Travel documents = ID karte
2) ar Travel document = ID karti var iecelot D-Afrika, jo VINI PASI TA RAKSTA !

Pie tam man diplomatiska ID karte, prieks specmisijam :)
Bet nu labi - kad iedomajos, ka man tas bus jaskaidro satrakotiem DA robezsargiem - varianti atkriit :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]karuna
2010-06-21 13:36 (saite)
Kurā vietā viņi raksta, ka ID karte ir viņu atzīts travel document? Es kaut ko esmu palaidis garām. Travel document ir tas, ko katra valsts atzīst par travel document, nevis tas, ko tu uzskati par travel document.

Reāli tas notiek tā, ka katra valsts arī nosūta savu dokumentu paraugus citām valstīm un attiecīgi vienojas par to atzīšanu. Kā jau minēju, prakse, ka Eiropas ID kartes būtu plaši atzītas ārpus ES/Šengenas robežām ir diezgan ierobežota.

Diplomātiskā ID karte/pase droši vien radītu vēl lielākas problēmas, ja tas nav oficiāls ceļojums. Atceries Veismani! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]smille
2010-06-21 14:05 (saite)
o, riktīgi interesanti! Tad tajā brīdī, kad man pārbauda pasi, viņi tikai pārbauda vai formāts atbilst, vai arī čeko kkādā datubāzē, ka dati atbilst?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]karuna
2010-06-21 14:08 (saite)
Kā nu kurā valstī. Daudzās valstīs (ASV, UK, Japāna) tagad pie iebraukšanas no ārzemniekiem paņem pat pirkstu nospiedumus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]oblica
2010-06-21 16:37 (saite)
LAtvijā točna čeko, kad kāds no ārvalstīm pieprasa vīzu. Man bija keiss ar kaut kādu tambu-lambu valsts pilsoni (neatceros vairs, kas tā bija par valsti, bet toč atceros, ka Āfrika), viņš pieprasīja vīzu iebraukšanai LV, LV atteica, jo viņa valsts pase nav LV atzīsts ceļošanas dokuments, tb viņa valsts nebija iesniegusi to pases paraugu mūsējiem.
Pieļauju, ka citās valstīs arī tāpat čeko.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]raaha
2010-06-21 16:21 (saite)
man aizdomas, ka Tev taisnība.
2 punktu vēl par papildināt, ka valstij varētu būt noteikta liste, kuras draudzīgās valstis var ceļot ar ID kartēm. BET- pat ES ietvaros ar tām ID kartēm ir šaubīgi un riskanti. pilnīgi gara acīm redzu, kā robežsargs Bērziņš skaidrā latviešu valodā paziņo, ka grib redzēt pasi.
citām valstī vēl jautrāk, piemēram, Moldāvi ar savām ID kartēm nevar ceļot uz LV, lai arī tas viņiem skaitās travel documents.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]karuna
2010-06-21 16:37 (saite)
Nav nekādu risku, ja ir zināmi noteikumi, kas katrā valstī ir oficiāli atzīts un kas nav. Tāds latviešu robežsargs ātri vien zaudēs darbu, ja nezinās, ar kādiem dokumentiem drīkst ieceļot Latvijā.

Protams, var jau būt visādi pārpratumi, piemēram, reiz Ryanair atteicās ielaist dažus latviešus ar atgriešanās apliecībām no Portugāles reisā uz UK, caur kurieni viņi plānoja atgriezties Latvijā. Bet pēc sazināšanās ar vēstniecībām, Ryanair bija spiests atvainoties un atmaksāt visus radītos zaudējumus par viesnīcu un jaunu biļešu iegādi.

Gribētos zināt, cik valstis atzīst moldāvu ID kartes par ceļošanas dokumentu? Varbūt Ukraina, Krievija, Gruzija.. Nezinu, bet nekas neskaitās, ja to nav atzinusi tā valsts, uz kuru ceļo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]smille
2010-06-21 12:29 (saite)
Es gan teiktu, ka kaa reizi tekstaa tie citi travel documents ir mineeti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]anneke
2010-06-22 21:00 (saite)
Kā jau ļauži teic, divi jautājumi

1) Vēstniecībā noskaidrot, vai DA drīkst iebraukt ar Itālijas identitātes karti
2) Ja nedrīkst, tad pieprasīt vīzu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?