Snorke ([info]snorke) rakstīja,
@ 2010-09-08 13:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
man jāuzraksta koncepcija, ko Eiropa var darit āfrikā
un jāizsūta darba uzdevumi Eiropai

Bet aši uzrakstīšu: ēst gatavošana ir fenomens, ko nosaka vairāki faktori

Kāpēc daži cilvēki gatavo un daži ne ?

1) ģenētika un audzināšana - vai Tava māmuļa un vecmāmuļa šiverēja virtuvē. (Manas ne. Mana vecmāmuļa vienmēr teica : mācies, bērniņ, tad tev nebūs virtuvē jāvergo. Tagd es saprotu, ka tas nav gluži tiesa. Pavārmāksla var būt hobijs un foršs laika pavadīšanas veids. Galu galā cilvēkli ada un izšuj, griež kokā, dzied koros, lido ar pūķiem un makramē un ikebana ar pastāv)

2) laiks - cik tev ir laika skandināt pannas. Bet to nosaka pirmais.

3) nauda (gatavot laikam ir lētāk pamatā) bet atkal to nosaka pirmais.

4) cilvēku skaits ģimenē un vispārējā atmosfira - vai Tevi uzskata paar to, kuram būtu jānodrošina pilnas bļodas (bet atkal to nosaka pirmais).

Par sevi es varu teikt: grūti iedomāties apstākļus, kas mani piespiestu uzturēties virtuvē. OK, ja mani bērni mirtu badā, jā. Tad es darītu absolūti visu. Bet pirmkārt jau censtos nopelnīt naudu.

Summary es teikšu: es uzticos profesionāļiem. Es nopērku gatavu apģērbu un ēdu gatavu un mēbeles man iestellē utt - es pieņemu ka adītas džemperim un paštaisītam ēdienam ir cita aura un cita kvalitāte - bet: laiks, laiks, laiks, visa pamatā ir laiks.

Un domāju, ir cilvēki, kas gatavo, un ir cilvēki, kas negatavo - atšķirīgi tipi.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krii
2008-09-08 14:46 (saite)
Tas ir tad, ja uz krogu iet iedzert un bišķi uzkost, nevis Kārtīgi Paēst.:)
Normāli - gatavojot mājās, pat visizsmalcinātākās lietas sanāk stipri jo stipri lētāk, par produktu pašizmaksu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2008-09-08 14:49 (saite)
Khm... b_d mani palabos, bet paella, ko gatavojam mājās, iznāk ap Ls 40 - 50. Tiesa gan, tas jau vairākiem cilvēkiem, kādiem 5 - 6.
Tajā pašā laikā krogā to pašu paellu [arī garšīgu, laikam garšīgāko, ko Rīgas ēstuvēs var dabūt] abi pieēdamies par Ls 8.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2008-09-08 14:51 (saite)
ber visādus astoņkājus un mīdijas klāt, ja ??

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2008-09-08 14:51 (saite)
mhm

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2008-09-08 14:53 (saite)
1)jārēķina izmaksas uz cilvēku;
2)izejvielas arī var iepirkt pa ļoti dažādām cenām - nesaimnieciski rīkojoties, var arī visprimitīvākās kartupeļu pankūkas sacept par latu gabalā un dārgāk.:)
3)kopējā tendence tomēr ir diezgan pamatīga ietaupīšana un pavāra darba, telpu īres un apkalpošanas izmaksām, brīnīšos, ja man kāds pierādīs pretējo.:)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2008-09-08 14:54 (saite)
ok, patiesībā jau nav jēgas diskutēt par to, kas dārgāk - ēst ārpus mājām, vai gatavot mājās. Jo ir vairāk faktori:
1) KUR ēd
2) KO ēd
3) CIK DAUDZ ēd :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2008-09-08 14:58 (saite)
kurā krogā?

vakar tieši izteicu spārnotu frāzi, ka varētu mājās pagatavot paellu, jo man ļoti garšo, bet nu nez nez, kā un kad tas varētu realizēties...

Rīgā man nejauši ir izdevies 1x ēst garšīgu paellu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2008-09-08 15:05 (saite)
Lidojošajā Vardē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?