Snorke ([info]snorke) rakstīja,
@ 2010-09-08 13:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
man jāuzraksta koncepcija, ko Eiropa var darit āfrikā
un jāizsūta darba uzdevumi Eiropai

Bet aši uzrakstīšu: ēst gatavošana ir fenomens, ko nosaka vairāki faktori

Kāpēc daži cilvēki gatavo un daži ne ?

1) ģenētika un audzināšana - vai Tava māmuļa un vecmāmuļa šiverēja virtuvē. (Manas ne. Mana vecmāmuļa vienmēr teica : mācies, bērniņ, tad tev nebūs virtuvē jāvergo. Tagd es saprotu, ka tas nav gluži tiesa. Pavārmāksla var būt hobijs un foršs laika pavadīšanas veids. Galu galā cilvēkli ada un izšuj, griež kokā, dzied koros, lido ar pūķiem un makramē un ikebana ar pastāv)

2) laiks - cik tev ir laika skandināt pannas. Bet to nosaka pirmais.

3) nauda (gatavot laikam ir lētāk pamatā) bet atkal to nosaka pirmais.

4) cilvēku skaits ģimenē un vispārējā atmosfira - vai Tevi uzskata paar to, kuram būtu jānodrošina pilnas bļodas (bet atkal to nosaka pirmais).

Par sevi es varu teikt: grūti iedomāties apstākļus, kas mani piespiestu uzturēties virtuvē. OK, ja mani bērni mirtu badā, jā. Tad es darītu absolūti visu. Bet pirmkārt jau censtos nopelnīt naudu.

Summary es teikšu: es uzticos profesionāļiem. Es nopērku gatavu apģērbu un ēdu gatavu un mēbeles man iestellē utt - es pieņemu ka adītas džemperim un paštaisītam ēdienam ir cita aura un cita kvalitāte - bet: laiks, laiks, laiks, visa pamatā ir laiks.

Un domāju, ir cilvēki, kas gatavo, un ir cilvēki, kas negatavo - atšķirīgi tipi.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krii
2008-09-08 14:35 (saite)
Principā Tev piekrītu.
Kaut gan - mana māte, vacāmāte un pat brālis ēst gatavoja lieliski, ar izdomu un prieku, man līdz pat 34 gadu vecumam šī nodarbe bija sveša un nepatīkama. Iespējams, tā ir audzināšanas vaina - grūti priecāties, darot ko tādu, kas visiem citiem sanāk labāk nekā tev.
Šobrīd kulinārija man ir mīļa izprieca - līdzīga varētu būt gleznošana savam priekam vai kas tāds. Bet es justos ļoti slikti, ja man būtu jāgatavo noteiktas lietas, noteiktos apjomos, noteiktā laikā. līdz ar to es noteikti negribētu būt tā priecīgi smaidošā ģimenes māte, kas katru dienu stāv pie plīts un piepilda bļodas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2008-09-08 14:41 (saite)
Tad Tev viss sakrīt: beidzot gēni un audzināšana Tevi panākuši !
Tās priecīgi smaidošās ģimenes mātes man vairak kā leģendas liekas (jo nav nācies redzēt),,, manai mātei 5 bērni un ar gatavošanu aboslūti neaizraujas :) vienmēr pastāv alternatīvas: pieteikami daudz naudas, pieteikami saimniecisks vīrs, vai nu - arī cīsiņi, pelmeņi, konservi, paciņzupas un zaptsmaize nevienu nav kapā noveduši

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2008-09-08 14:52 (saite)
zin, es pieļauju, ka brīdī, kad man ēst būs jāgatavo nevis sev & vīram [reizēm arī draugiem], bet gan brēcošu bērnu pulciņam, es pieņemšu ķēkšu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2008-09-08 14:55 (saite)
Vo, vo!
Maksimālais skaits, kam es gatavoju ar prieku, ir 4 cilvēki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?