Septembris 10., 2022


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:04
Novācu siltumnīcu un pārlasīju mājās esošās kastes. Ir 4 lielas kastes ar tomātiem, vienus sagriezu uz mērci, jāizdomā, ko ar atlikušajiem - kurus likt "kaltēties", kurus salikt želejā (man ļoti gaŗšo, bet īsti nemāku).
Stacijas veikaliņā noskatīju, ka tādus, kā es te šķiroju un brāķēju tirgo par 1.5eur un normālākus par 2.5eur un sapratu, ka vēl viss nav zaudēts, tik jāķeras pie ragiem. Ārā gan laiciņš smuks un gribas aŗi ko dārzā padarīt, lai virzās uz priekšu nevis tikai visu laiku ideju līmenī garais saraksts (besīgi, ka puvušie āboli visu laiku krīt un lasīšana aizņem laiku, bet citi darbi jau uz priekšu neiet)

Šodien izdomāju, ka parūkkoka vietā ar laiku varētu vēl vienu persiku.

(5 pēdas | ir doma)

Comments:


From:[info]ninona
Date:10. Septembris 2022 - 18:09
(Link)
Mans tētis taisa "tomātus savā sulā", bet tur ņemšanās ar blanšēšanu un mizošanu.
No bērnības man visvairāk patika tomāti sālsūdenī(?), tas tieši laikā tādiem mazizmēra.
Manai mammai labi tomāti želejā, taisa pēc kaut kādas vecas konservēšanas grāmatas. Dabūt recepti?

Es, kad šodien ievācu plūmes, zvanīju mammai, lai dod kompotēšanas recepti:
- nu, mamm, kompotē plūmes tagad?
- kā tu vari tā teleportēties un zināt, ka es to daru? :D
- nu, es tikko nolasīju plūmes un domāju, ka simt punkt tu arī sagrābi un tagad kompotē!

O, gribēju sameklēt internetā to grāmatu, pēc kuras mamma konservē (tas neattiecas uz tēta tomātiem), izrādās, ja pareizi saprotu, ir bijis atkārtots izdevums un laikam pat var nopirkt! https://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/83910-darzenu_auglu_un_senu_konservesana.html
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:10. Septembris 2022 - 18:58
(Link)
Šitā ir baigi labā grāmata! Mana mamma konservē arī pēc Masiļūnes.
Tomātiem nav šī recepte?
https://youtu.be/ut_hsiDQ_0U
From:[info]ninona
Date:11. Septembris 2022 - 14:57
(Link)
Es nezinu, kas par recepti, bet šī noteikti ne.
Viņš ņem lielus, noblanšē, lai dabūtu mizu nost, tad tādus veselus bāž iekšā burkā, stingri saspiežot tiktāl, lai pilna burka ar tomātiem un no tiem izspiedušos sulu. Kaut kādā brīdī laikam pieliek konkrētu daudzumu sāls un tad to visu liek pasterizēties.

Vai arī domā tomātus sālsūdenī? Protams, ka to arī domāji... Dā... :D Nezinu, noteikti vai nu no Masiļūnes, vai tās konservēšanas grāmatas, pēdējos gadus gan vairs netaisa, tā vietā ir tie tēta taisītie savā sulā. Man gan bērnībā dikti patika atvērt burku un makšķerēt tomātus laukā un ēst. Ņamm.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:10. Septembris 2022 - 20:34
(Link)
Man tā grāmata ir, bet manuprāt tur nebija tomāti želejā ar sīpoliem.
Ja tev vienkārši to recepti dabūt, tad priecātos.
Ja ne, tad rīt no rīta laikam mēģināšu pēc šīs: https://www.santa.lv/raksts/ievasreceptes/receptes/pamatsastavdalas/tomatu-edieni/tomati-zeleja--fotorecepte-soli-pa-solim-13544/

[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:10. Septembris 2022 - 19:40
(Link)
Vakar saliku tomātus savā sulā, baigā ņemtne, neatkārtošu. Jānovāc zaļie, man sanāca pagājušogad labs zaļo tomātu lečo pēc kkādas internetā atrastas receptes.
smaidi -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba