annāputra ([info]sivns_sniegaa) rakstīja,
@ 2010-01-11 22:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ikonostass
Kad manā bērnībā vecāki strādāja pie Ainažu baznīcas restarācijas, es kaut kur turpat dzīvojos sētiņā un man uzkrita ikonostass. Tas ir tā svētbilžu siena, kas pareizticīgo baznīcās pie altāra.

Tas no šodienas sarunas ar vecākiem par reliģijām un viņu secinājumiem par to, no kurienes tas, kas no manis ir sanācis. par reliģiju un arhitektūru.
un vēl, klausoties visādos tēva argumentos, man palika tik žēl, tik žēl par visiem tiem aizspriedumiem, nepatiesībām un saklausītajiem institucionalizētajiem rāmjiem, kas cilvēkiem neļauj redzēt, cik satriecoši ir pazīt Dievu. par neiedziļināšanos un dzīvošanu ar kaut kur dzirdētām "patiesībām".
un vēl žēl, ka neviens vairs netic labiem nodomiem, bet tikai slēptām interesēm.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]po
2010-01-11 23:04 (saite)
Manuprāt problēma uz 99% ir tajā, ka kristieši nezina, kas ir evaņģēlijs. Rezultātā mums ir super vājas draudzes ar pazušanai nolemtiem, reliģioziem pagāniem. Un tas viss ir izglītības trūkums, kurš šobrīd plosa mūsu zemi gabalos.
Mums katram jāuzņemas atbildība apgūt Dieva Vārdu, izprast to un skaidrot citiem. Evaņģēlijs papriekš jāsludina draudzē, līdz tas ir puslīdz skaidrs, un tikai tad vispār ir vērts kontaktēties ar pasauli šajā sakarā.
Bet pasaule - tā vienmēr būs pasaule. Dievs to jau ir nolēmis pazudināšanai, tāpēc mums nav vērts briesmīgi raudāt par to, cik cilvēki ir ļauni. Mēs taču zinām, ka cilvēki ir ļauni, un mums atliek vien priecāties par to, ka Dievs ir apžēlojis mūs Jēzū Kristū, lai pārvērstu mūs savā līdzībā, lai atgrieztu mūs no grēka. Tāpēc draudze ir kristieša ģimene, kamēr pasaule ir viņa darba lauks. Spēcināt citam citu un atgriezt izkaisītos brāļus un māsas - tāds ir mūsu uzdevums. Un pasaule paliek pasaule. Paldies Dievam, ka Viņš mūs vēl šitik labi pasargā no saplosīšanas.

(Atbildēt uz šo)


[info]alison
2010-01-11 23:30 (saite)
:) tas par to ikonostasu tik daudz ko par Tevi izskaidro :D!!!!!!!
un paldies par atgādinājumu "cik satriecoši ir pazīt Dievu"!

par vecākiem - turies un turpini lūgt, nekad jau nevar zināt. un bieži tieši par ģimeni šķiet, ka nekad, nekad, bet moš Dievs izdomās pēkšņi atvērt viņu sirdis, tad cilvēku izdomājumi zaudēs spēku! :)

(Atbildēt uz šo)

el
(Anonīms)
2010-01-12 21:14 (saite)
so so true, ka ir tik grūti tikt pāri aizspriedumu - neticīgo dogmu - sienām.
bet zin kas, tas ir diezgan interesanti, ka viņi skaidro to, kas ar tevi ir noticis tā. pieņemu, no diviem variantiem, vai 1. tapēc tev aizgājis vējā ar prātu, jeb drīzāk (tāpēc par pirmo secinājumu neizvirzu) 2. tāpēc tu esi pievērsusies reliģijai - viņi jau pieņem, ka ikona spēj ietekmēt, tātad ikonai piemīt dievišķs spēks, tātad ir kaut kas dievišķs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: el
[info]sivns_sniegaa
2010-01-12 23:22 (saite)
es drīzāk teiktu, ka tas ir pirmais variants, ko viņi izpauž tādā kā joka formā. :D
visos tajos izteikumos ir pārāk daudz "vanabī racionālisma un liberālisma"
turklāt viņiem ir viens kolēģis kristietis, kurš, cik saprotu pārsvarā savos izteikumos ir ļoti kategorisks (kas nav slikti), bet arī ar šauru domāšanu. Tā nu es savukārt, gribot aizstāvēt "nešauro" domu (nu, piermēram to, ka lasīt kaut ko kas nav kristīgā literatūra ir derīgi) laikam pretstatā kļūstu pārāk liberāla, nu tipa tāda, kas tikai meklē filozofiskas domas reliģijā.
Tāpēc es jau saprotu, ka šādā gadījumā par kristiešiem nekāds pievilcīgais skats nerodas, lai gribētos iedziļināties būtībā. par to man arī žēl, ka es nevaru parādīt un pateikt to pa īstam būtisko un sanāk tikai tāda taisnošanās. ne tikai par mani, bet vispār kristiešiem jo "jūsu dēļ Dieva Vārds tiek zaimots citu tautu starpā!"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: el
(Anonīms)
2010-01-14 00:03 (saite)
tuviniekiem, domāju, vajag laiku un tevis izmaiņu skalu laika gaitā. un lūgšanas, un pareizos cilvēkus. bet pāri pa to: dievs no akmeņiem var darīt ābrahāmam bērnus :). un dieva vārds ir spēcīgs - kad miks man sarunā pārmeta kristiešu liekulīgo uzvedību un vājumu, kaut kādā brīnumainā kārtā nesāku cīnīties pret šo izteikumu, bet teicu - jā, tāpēc bībelē teikts, ka jēzus nāca pie grēciniekiem, ne taisnajiem. un reakcija klausulē mani pārsteidza, jo pretī bija pārsteigums. kaut nu tam būtu sekas, kā izšautai bultai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: el
(Anonīms)
2010-01-14 12:51 (saite)
http://www.rzim.org/USA/Resources/Listen/LetMyPeopleThink.aspx
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]santa_be
2010-01-24 16:50 (saite)
an gan joprojam, pozitīvi izbrīna fakts, cik ļoti vecāki jūs visas ir mīlējušas, ka ir ļāvuši jums kļūt par viskautko, ko vien gribas, kļūdīties, krist un celties.

Kad vakar ar meitenēm runājām par ģimenēm kādas mēs vēlētos, es sapratu, ka pirms savējās, es vēlētos kursus pie taviem vecākiem mīlestībā un pozitīvismā.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?