annāputra ([info]sivns_sniegaa) rakstīja,
@ 2010-01-11 22:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ikonostass
Kad manā bērnībā vecāki strādāja pie Ainažu baznīcas restarācijas, es kaut kur turpat dzīvojos sētiņā un man uzkrita ikonostass. Tas ir tā svētbilžu siena, kas pareizticīgo baznīcās pie altāra.

Tas no šodienas sarunas ar vecākiem par reliģijām un viņu secinājumiem par to, no kurienes tas, kas no manis ir sanācis. par reliģiju un arhitektūru.
un vēl, klausoties visādos tēva argumentos, man palika tik žēl, tik žēl par visiem tiem aizspriedumiem, nepatiesībām un saklausītajiem institucionalizētajiem rāmjiem, kas cilvēkiem neļauj redzēt, cik satriecoši ir pazīt Dievu. par neiedziļināšanos un dzīvošanu ar kaut kur dzirdētām "patiesībām".
un vēl žēl, ka neviens vairs netic labiem nodomiem, bet tikai slēptām interesēm.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]po
2010-01-11 23:04 (saite)
Manuprāt problēma uz 99% ir tajā, ka kristieši nezina, kas ir evaņģēlijs. Rezultātā mums ir super vājas draudzes ar pazušanai nolemtiem, reliģioziem pagāniem. Un tas viss ir izglītības trūkums, kurš šobrīd plosa mūsu zemi gabalos.
Mums katram jāuzņemas atbildība apgūt Dieva Vārdu, izprast to un skaidrot citiem. Evaņģēlijs papriekš jāsludina draudzē, līdz tas ir puslīdz skaidrs, un tikai tad vispār ir vērts kontaktēties ar pasauli šajā sakarā.
Bet pasaule - tā vienmēr būs pasaule. Dievs to jau ir nolēmis pazudināšanai, tāpēc mums nav vērts briesmīgi raudāt par to, cik cilvēki ir ļauni. Mēs taču zinām, ka cilvēki ir ļauni, un mums atliek vien priecāties par to, ka Dievs ir apžēlojis mūs Jēzū Kristū, lai pārvērstu mūs savā līdzībā, lai atgrieztu mūs no grēka. Tāpēc draudze ir kristieša ģimene, kamēr pasaule ir viņa darba lauks. Spēcināt citam citu un atgriezt izkaisītos brāļus un māsas - tāds ir mūsu uzdevums. Un pasaule paliek pasaule. Paldies Dievam, ka Viņš mūs vēl šitik labi pasargā no saplosīšanas.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?