Fri, Jul. 28th, 2017, 08:54 pm

Atklāju tādu Jordan Peterson, šausmīgi mīlīgs onkulis.

Nokārtoju vienu no sertifikācijas eksāmeniem. Divas stundas blenzu ekrānā un pārcilāju dažādus variantus, kā es pēc iespējas nevērīgi, bet ar ciešu apņēmību un ar tādu vīrišķu dzirksti kreisajā acī stāstīšu, cik ļoti man noderēja un daudz deva izgāšanās eksāmenā (nu, kā visi tie daiļdirsēji, kuri stāsta, ka visi sūdi, un jo īpaši viņu dirstie, mums doti, lai mācītos, mhm, ka tik ne arī), tomēr beigās izrādījās, ka esmu nokārtojis, tāpēc visu atlikušo dienu īsti nezināju, ko iesākt. Tāpēc čakli pastrādāju.

Fri, Jul. 28th, 2017, 09:04 pm
[info]gnidrologs

Jap jap, es jau sen Pēci aģitēju visādās aprindās. Vienkāršs, bet dusmīgs un vienmēr pa ģēlu.

Fri, Jul. 28th, 2017, 09:07 pm
[info]sirdna

lūk, lūk. Mums tādus vajag vairāk. Daudz nē, ar kādiem sešiem pietiktu.

Fri, Jul. 28th, 2017, 09:15 pm
[info]methodrone

Pītersons ir saprāta balss.

Sat, Jul. 29th, 2017, 12:19 pm
[info]panacea

tas par to pētersōnu bija tā kā sarkasms? ātrs ieskats vikipēdijā atklāja tādu tipisku pagātnē iestrēgušu dusmīgu privilģētu vecu baltu vīriņu, kam grūti pieņemt, ka pasaule varbūt nav radīta tikai viņam. vai es kaut ko palaidu garām?

Sat, Jul. 29th, 2017, 03:24 pm
[info]gnidrologs

Nē, standarta sjw vokabulāriju tu pārzini labi. Tu reprezentē problēmu, par kuru runā Pītersons. No realitātes atrauti hig/middle class sniegpāršļi, kam common sense orgāns ir aizvietots kultūrmarksisma maksimām un kuri bez ironijas lieto tādus izteicienos kā ''baltā privilēģija'', ''mansplaining'' u.c. murgus. Ironija te vēl jo lielāka, jo tieši jūsējie uzskata, ka pasaule tik lielā mērā radīta speciāli jums, ka citu cilvēku tiesības uz savu brīvību beidzas tur kur sākas jūsu jūtas.
Atļaušos pieminēt, ka Pītersons kļuva populārs sociālais komentētājs sakarā ar Kanādas sirboru ap absolūti marazmātisko, orvelisko c-16 billu, kas uzskatāmi reprezentē to debīlismu, pret kuru viņš cīnas un kāpēc viņam ir tik daudz atbalstītājku starp normāliem cilvēkiem.
Citiem vārdiem:

Sat, Jul. 29th, 2017, 05:01 pm
[info]panacea

hmm, atļaušos izteikt minējumu, ka arī šī komentāra autors ir balts vīrietis? nujā, piekrītu, nav viegli dažreiz mūsdienu pasaulē, kad nākas pīrādziņu dalīt arī citiem, līdzjūtība :S

Sun, Jul. 30th, 2017, 05:03 pm
[info]gnidrologs

Pag, man tagad būtu jākaunās par to, ka esmu balts vīrietis? Zini, ja gribi spēlēt upuru spēli, es esmu balts vīrietis, kas 700 gadus turēts dzimtbūtniecības verdzībā, tāpēc man pienākas reparācijas no bijušajiem birģeriem un muižniekiem un vēl visādi gibsmedat. Vai tomēr ņekaķit un es to varētu pieprasīt tikai tad ja būtu vismaz nedaudz brūns?

Sun, Jul. 30th, 2017, 05:05 pm
[info]gnidrologs

Un kāpēc man MANU pīrādziņu būtu ar kādu jādala?

Sun, Jul. 30th, 2017, 06:02 pm
[info]panacea

ha, nu to pīrādziņu sievietes un ne-baltie cilvēki aizvien vairāk sāk ņemt paši. un pīrādziņš ir viens un jādala uz visiem. diezgan gauži, ja līdz šim varēja pīrādziņu ēst viens un likt citiem pīrādziņu priekš sevis cept.

Sun, Jul. 30th, 2017, 06:56 pm
[info]gnidrologs

Sievietes vienmēr ir bijušas priviliģētas drostaliņas, bet tagad vēl jo īpaši. Vīrieši to vien dara kā uz ceļiem rāpojot pienes pīrādziņus, vismaz rietumos, bet ar to nav gana. Tāpat grib resnu brūnu pimpi sev rīkllē kā redzam no velkomistu demogrāfiskā sastāva.

Un vispār tam nav nekāda sakara ar Pītersona būšanu. Viņš vienmēr cīnās ar marasmu.

Sun, Jul. 30th, 2017, 05:55 pm
[info]panacea

es skaidri zinu, ka manos spēkos nav iespējams pateikt pilnīgi neko, kas jebkā spētu mainīt tavu viedokli. tik vien kā pie sevis nopūtīšos par datiem (arī latvijā), kur vīrieši saņem lielākas algas, ir augstākos amatos, utt utjp kaut vai kā sievietes. esmu diezgan pārliecināta, ka šos datus gan jau kādreiz esi dzirdējis arī tu, bet tāpat esi pārliecināts par savu taisnību.

Sun, Jul. 30th, 2017, 06:58 pm
[info]gnidrologs

Godīgi sakot vispār negribētu redzēt nekādas sievietes nekādos amatos izņemot ķēkšu, ja tu esi labs sampls pēc kā spriest par jūsu sugas prāta spējām. Da i pat ķēķī vīrieši ir labāki. Kam jūs vispār vajadzīgas, izņemot dzemdēšanai?

Sun, Jul. 30th, 2017, 08:26 pm
[info]sirdna

Pētersons apgalvo, ka augstākos amatos ir pusvājprātīgi, varaskāres aptrakuši cilvēki, kuru tīri procentuāli vairāk esot starp vīriešiem. Un lielākas algas saņem tipi, kuriem pietiek nekaunības tādu pieprasīt, un tie atkal vairumā ir vīrieši.

No savas puses, neuzskatu, ka obligātais 50/50 sadalījums algās un posteņos starp vīriešiem un sievietēm ir jēdzīgs mērķis. Saņemt kaut ko tikai sava dzimuma dēļ neliekas laba doma.

Sun, Jul. 30th, 2017, 08:56 pm
[info]sirdna

Kā arī es, būdams kautrīgais un tūļīgais "tizlais latviešu vīrietis" lielāku algu paprasīju vienreiz mūžā un tikai tāpēc, ka mana enerģiskā un apņēmīgā latviešu sieviete mani piespieda. Pašreizējā darbā stājoties, es sev paprasīju daudz mazāku algu, nekā uzņēmums maksāja, pieņemu, ka tur kādai bija kauns man tik maz maksāt.

Tā ka sieviešu proporcionālā atalgojuma problēma - tas nav pie manis. Es to neesmu izraisījis, es to neuzturu un es to nerisināšu.

Sun, Jul. 30th, 2017, 08:14 am
[info]sirdna

Neesmu tik izglītots un ar gana plašu redzesloku, lai spētu novērtēt, kur šis ir iesprūdis un kāpēc. Par pasauli, kas radīta tikai viņam - cik nojaušu no viņa runām, viņam ir akurāt pretējs viedoklis, plus vēl tas, ka pasaule ne tikai nav radīta viņam, bet arī nevienam citam.

Sun, Jul. 30th, 2017, 08:38 am
[info]sirdna

hm, nuja, un es neskatījos vikipēdijā, es paklausījos viņu pašu.

Sun, Jul. 30th, 2017, 05:59 pm
[info]panacea

klau, bet šis man ir ar patiesu interesi un nevis sarkastiski smejoties. es saprotu, ka pētersōna viedoklis ir, ka cilvēkus, kas ir mainījuši dzimumu nav pienākums saukt viņu jaunajā dzimuma formā, jo tas ir runas brīvības ierobežojums. kas sanāk, ka viņam ir ļoti brīvi uzskati par to, kā pienākas uzrunāt cilvēkus dzimtēs.

vai no tā izriet, ka viņam nekas nebūtu pretī, ja viņu pašu sauktu par Tamijas kundzi? (par Tamiju sauc viņa sievu)

Sun, Jul. 30th, 2017, 07:01 pm
[info]gnidrologs

Esmu diezgan drošs, ka viņam pilnīgi piedrāzt kā kurš viņu grib saukt. Viņa point ir pret orvelisko speech correction no valsts puses, kas grib burtiski pavēlēt kā tev būs runāt, kādus vārdus ņemt mutē. Un tur neiet runa tikai par tranijiem, bet vispār cilvēki, kuri visu laiku ''fluīdi'' apmainu vienu no saviem 568767ņiem dzimumiem.

Sun, Jul. 30th, 2017, 08:42 pm
[info]sirdna

Nevajag pārspīlēt, Ņujorkā šobrīd ir tikai 31 oficiāls dzimums. Es pat neesmu drošs, vai visiem ir izgudroti vietniekvārdi.

Sun, Jul. 30th, 2017, 08:11 pm
[info]sirdna

1. nav pienākums saukt viņu jaunajā dzimuma formā -> ļoti brīvi uzskati par to, kā pienākas uzrunāt cilvēkus dzimtēs.

Es nesaprotu, kā no viena izrietējis otrs. Man liekas, ka tieši otrādi.

Par uzrunām man radās iespaids, ka pēc viņa domām tā ir mākslīgi radīta problēma. Vismaz viņš pats apgalvo, ka esot runājis ar cilvēkiem ar mainītiem dzimumiem, un lielajam vairumam tas neesot svarīgi.

2. https://youtu.be/DtHTiiny9u4?list=RDDtHTiiny9u4&t=118
Varētu būt jautri.


Sun, Jul. 30th, 2017, 08:28 pm
[info]panacea

nu no vikipēdijas:

he stated he would not use the preferred gender pronouns of students and faculty [..] he stated that his objection to the bill was based on potential free speech implications.

ergo, viņam ir vienalga vai ir Trampa kungs, viņš tikpat labi viņu varētu dēvēt par Knausa kundzi, jo dzimuma apzīmējumi ir nesvarīgi. tas ir brīvdomīgi, manuprāt?

es laikam īsti nesaprotu, kas ir mākslīgi radīta problēma? vēlme saukties savādāk? sievietes ļoti bieži pāriet vīra uzvārdā, un tad viņas pārējie arī sauc savādāk - vīra uzvārdā. ja cilvēks izdomā pārmainīt vārdu vai dzimumu un grib sevi saukt savādāk, vai tā ir kaut kādā veidā savādāka problēma kā laulībā? ja ir, kāpēc?

Sun, Jul. 30th, 2017, 08:41 pm
[info]sirdna

https://www.youtube.com/results?search_query=peterson+gender+pronouns

Te viņš detalizētāk izpaužas par šo tēmu, vari iedziļināties, ja ir vēlēšanās.

Sun, Jul. 30th, 2017, 09:02 pm
[info]axsys

Tas būtu pieņemot, ka pati "dzimuma maiņa" nav marasms pie šībrīža tehnoloģiskajām iespējām. Runa vairāk ir par to, cik tad īsti tālu būtu jāiet izdabājot apkārtējo kaprīzēm.

Sun, Jul. 30th, 2017, 09:11 pm
[info]panacea

hmm, bet, manuprāt, šeit ir tas pats punkts, ko es minēju pie sirdnas -- sievietes ļoti bieži maina vārdus precoties un visi viņas tad sauc savādāk. bieži pāri arī izšķirās un sievietes pieņem atpakaļ savu meitas uzvārdu. neesmu dzirdējusi, ka tāpēc viņām pārmet, ka būtu īpaši neapdāvinātas, ka jau iepriekš nav zinājušas, ka laulība nepatiks, ko staigā turp atpakaļ ar saviem vārdiem.

ja nav problēmu dažādos vārdos saukt laulātas un nelaulātas sievietes, kāpēc citi cilvēki nevar saukties kā grib? vai arī var saukties kā grib visi, izņemot tie, kas maina dzimumus?

Sun, Jul. 30th, 2017, 09:25 pm
[info]axsys

Sīkums par vārdiem, katrs tiešām var nomainīt vārdu un ar to diez vai kādam ir īpašas problēmas. Cita lieta ir prasība tikt sauktam citos (bieži vien no jauna izdomātos) vietniekvārdos, itkā tas nozīmētu ka pie tā cilvēka ir kaut kas reāli mainījies. Tas ir tas, kas manuprāt ir marasms, kopā ar pašu dzimuma maiņas ideju. Par ko arī man būtu vienalga (uzskatu ka katrs var ar sevi izdarīties kā viņam patīk, kamēr tas neapdraud apkārtējos) bet tajā brīdī, kad to sāk mēģināt iedabūt likumdošanā un aizsargāt ar pantiem, tur kkas nav kārtībā.

Sun, Jul. 30th, 2017, 09:33 pm
[info]panacea

hmm, playing devil's advocate:

ja līga nomaina vārdu uz jānis (bez ziņām par dzimuma maiņu) vai visi vietniekvārdi ir jāturpina lietot kā sievietei vai kā vīrietim?

kāda ir definīcija tam, ka cilvēks ir reāli mainījies? kurš šo definīciju izdomā un nosaka?

Sun, Jul. 30th, 2017, 10:01 pm
[info]axsys

Es turpinātu lietot vecos, jo vārda maiņa ir tikai tas -- izmainīts ieraksts pasē. Un tas ir nemaz nerunājot par pilnīgi jaunu vietniekvārdu ieviešanu bez jebkāda realitātē bāzēta pamata.

Dzimuma maiņa nozīmētu to ka ir nomainīta visa tā bioloģija, kas atšķir vienu dzimumu no otra. Šobrīd lielākais ko var izdarīt, ir nomainīt izskatu un daļu no kājstarpes, kas ir vnk kosmētiskās operācijas. Es nesaku ka to vajadzētu aizliegt, bet tam nevajadzētu ietilpt jebkādās aizsargātās kategorijās.

Sun, Jul. 30th, 2017, 09:25 pm
[info]sirdna

Kā noprotams, tavs viedoklis ir nesatricināms, jo ir absolūti patiess.

Sun, Jul. 30th, 2017, 09:42 pm
[info]panacea

eh, man tiešām ir žēl, ka tik īsi ir soļi no viedokļu apmaiņas internetā līdz ad hominem. ad hominem tiešām ir neforšs. es saprotu, ka mums ir atšķirīgi viedokļi. es saprotu, ka man arī par manu viedokli tevi grūti būtu pārliecināt. tas gan nenozīmē, ka es nevaru pastāvēt par savu viedokli. sekojot šai ķēdītei, man, personīgi, ir grūti atrast brīdi, kurā man gribētos vērst ad hominem pret otra viedokļa paudēju un vienmēr ir žēl un nepatīkami saņemt ad hominem pašai.

Sun, Jul. 30th, 2017, 10:20 pm
[info]sirdna

Dzīve ir ciešanas. Bet es te neredzu nekādu apmaiņu ar viedokļiem, katrs maļam savu. Kā arī līdz "pagātnē iestrēgušajam dusmīgajam vecajam baltajam vīriņam" tu nonāci zibenīgi un bez pamanāmas nožēlas.

Sun, Jul. 30th, 2017, 10:51 pm
[info]axsys

Varbūt to, ka tava replika ir klasisks adhominem, par kādiem tu pati žēlojies.