Fri, Jul. 28th, 2017, 08:54 pm

Atklāju tādu Jordan Peterson, šausmīgi mīlīgs onkulis.

Nokārtoju vienu no sertifikācijas eksāmeniem. Divas stundas blenzu ekrānā un pārcilāju dažādus variantus, kā es pēc iespējas nevērīgi, bet ar ciešu apņēmību un ar tādu vīrišķu dzirksti kreisajā acī stāstīšu, cik ļoti man noderēja un daudz deva izgāšanās eksāmenā (nu, kā visi tie daiļdirsēji, kuri stāsta, ka visi sūdi, un jo īpaši viņu dirstie, mums doti, lai mācītos, mhm, ka tik ne arī), tomēr beigās izrādījās, ka esmu nokārtojis, tāpēc visu atlikušo dienu īsti nezināju, ko iesākt. Tāpēc čakli pastrādāju.

Sat, Jul. 29th, 2017, 05:01 pm
[info]panacea

hmm, atļaušos izteikt minējumu, ka arī šī komentāra autors ir balts vīrietis? nujā, piekrītu, nav viegli dažreiz mūsdienu pasaulē, kad nākas pīrādziņu dalīt arī citiem, līdzjūtība :S

Sun, Jul. 30th, 2017, 05:03 pm
[info]gnidrologs

Pag, man tagad būtu jākaunās par to, ka esmu balts vīrietis? Zini, ja gribi spēlēt upuru spēli, es esmu balts vīrietis, kas 700 gadus turēts dzimtbūtniecības verdzībā, tāpēc man pienākas reparācijas no bijušajiem birģeriem un muižniekiem un vēl visādi gibsmedat. Vai tomēr ņekaķit un es to varētu pieprasīt tikai tad ja būtu vismaz nedaudz brūns?

Sun, Jul. 30th, 2017, 05:05 pm
[info]gnidrologs

Un kāpēc man MANU pīrādziņu būtu ar kādu jādala?

Sun, Jul. 30th, 2017, 06:02 pm
[info]panacea

ha, nu to pīrādziņu sievietes un ne-baltie cilvēki aizvien vairāk sāk ņemt paši. un pīrādziņš ir viens un jādala uz visiem. diezgan gauži, ja līdz šim varēja pīrādziņu ēst viens un likt citiem pīrādziņu priekš sevis cept.

Sun, Jul. 30th, 2017, 06:56 pm
[info]gnidrologs

Sievietes vienmēr ir bijušas priviliģētas drostaliņas, bet tagad vēl jo īpaši. Vīrieši to vien dara kā uz ceļiem rāpojot pienes pīrādziņus, vismaz rietumos, bet ar to nav gana. Tāpat grib resnu brūnu pimpi sev rīkllē kā redzam no velkomistu demogrāfiskā sastāva.

Un vispār tam nav nekāda sakara ar Pītersona būšanu. Viņš vienmēr cīnās ar marasmu.

Sun, Jul. 30th, 2017, 05:55 pm
[info]panacea

es skaidri zinu, ka manos spēkos nav iespējams pateikt pilnīgi neko, kas jebkā spētu mainīt tavu viedokli. tik vien kā pie sevis nopūtīšos par datiem (arī latvijā), kur vīrieši saņem lielākas algas, ir augstākos amatos, utt utjp kaut vai kā sievietes. esmu diezgan pārliecināta, ka šos datus gan jau kādreiz esi dzirdējis arī tu, bet tāpat esi pārliecināts par savu taisnību.

Sun, Jul. 30th, 2017, 06:58 pm
[info]gnidrologs

Godīgi sakot vispār negribētu redzēt nekādas sievietes nekādos amatos izņemot ķēkšu, ja tu esi labs sampls pēc kā spriest par jūsu sugas prāta spējām. Da i pat ķēķī vīrieši ir labāki. Kam jūs vispār vajadzīgas, izņemot dzemdēšanai?

Sun, Jul. 30th, 2017, 08:26 pm
[info]sirdna

Pētersons apgalvo, ka augstākos amatos ir pusvājprātīgi, varaskāres aptrakuši cilvēki, kuru tīri procentuāli vairāk esot starp vīriešiem. Un lielākas algas saņem tipi, kuriem pietiek nekaunības tādu pieprasīt, un tie atkal vairumā ir vīrieši.

No savas puses, neuzskatu, ka obligātais 50/50 sadalījums algās un posteņos starp vīriešiem un sievietēm ir jēdzīgs mērķis. Saņemt kaut ko tikai sava dzimuma dēļ neliekas laba doma.

Sun, Jul. 30th, 2017, 08:56 pm
[info]sirdna

Kā arī es, būdams kautrīgais un tūļīgais "tizlais latviešu vīrietis" lielāku algu paprasīju vienreiz mūžā un tikai tāpēc, ka mana enerģiskā un apņēmīgā latviešu sieviete mani piespieda. Pašreizējā darbā stājoties, es sev paprasīju daudz mazāku algu, nekā uzņēmums maksāja, pieņemu, ka tur kādai bija kauns man tik maz maksāt.

Tā ka sieviešu proporcionālā atalgojuma problēma - tas nav pie manis. Es to neesmu izraisījis, es to neuzturu un es to nerisināšu.