Fri, Jul. 28th, 2017, 08:54 pm

Atklāju tādu Jordan Peterson, šausmīgi mīlīgs onkulis.

Nokārtoju vienu no sertifikācijas eksāmeniem. Divas stundas blenzu ekrānā un pārcilāju dažādus variantus, kā es pēc iespējas nevērīgi, bet ar ciešu apņēmību un ar tādu vīrišķu dzirksti kreisajā acī stāstīšu, cik ļoti man noderēja un daudz deva izgāšanās eksāmenā (nu, kā visi tie daiļdirsēji, kuri stāsta, ka visi sūdi, un jo īpaši viņu dirstie, mums doti, lai mācītos, mhm, ka tik ne arī), tomēr beigās izrādījās, ka esmu nokārtojis, tāpēc visu atlikušo dienu īsti nezināju, ko iesākt. Tāpēc čakli pastrādāju.

Sun, Jul. 30th, 2017, 08:11 pm
[info]sirdna

1. nav pienākums saukt viņu jaunajā dzimuma formā -> ļoti brīvi uzskati par to, kā pienākas uzrunāt cilvēkus dzimtēs.

Es nesaprotu, kā no viena izrietējis otrs. Man liekas, ka tieši otrādi.

Par uzrunām man radās iespaids, ka pēc viņa domām tā ir mākslīgi radīta problēma. Vismaz viņš pats apgalvo, ka esot runājis ar cilvēkiem ar mainītiem dzimumiem, un lielajam vairumam tas neesot svarīgi.

2. https://youtu.be/DtHTiiny9u4?list=RDDtHTiiny9u4&t=118
Varētu būt jautri.


Sun, Jul. 30th, 2017, 08:28 pm
[info]panacea

nu no vikipēdijas:

he stated he would not use the preferred gender pronouns of students and faculty [..] he stated that his objection to the bill was based on potential free speech implications.

ergo, viņam ir vienalga vai ir Trampa kungs, viņš tikpat labi viņu varētu dēvēt par Knausa kundzi, jo dzimuma apzīmējumi ir nesvarīgi. tas ir brīvdomīgi, manuprāt?

es laikam īsti nesaprotu, kas ir mākslīgi radīta problēma? vēlme saukties savādāk? sievietes ļoti bieži pāriet vīra uzvārdā, un tad viņas pārējie arī sauc savādāk - vīra uzvārdā. ja cilvēks izdomā pārmainīt vārdu vai dzimumu un grib sevi saukt savādāk, vai tā ir kaut kādā veidā savādāka problēma kā laulībā? ja ir, kāpēc?

Sun, Jul. 30th, 2017, 08:41 pm
[info]sirdna

https://www.youtube.com/results?search_query=peterson+gender+pronouns

Te viņš detalizētāk izpaužas par šo tēmu, vari iedziļināties, ja ir vēlēšanās.