Thu, Jan. 16th, 2014, 03:29 pm
Lietas, ko nekad neesmu sapratis...

a) "aizmugure" (hokejā, un, man liekas, ka futbolā lietots termins);
b) kas tik īpašs tai kaķī, kurš kastē? Pagaidiet mēnesi, līķis ar garantiju.;
c) kāpēc ūdens sasalstot izplešas;
d) sišana garāmejot (šaha vipendrions);
e) dzīve.

Thu, Jan. 16th, 2014, 04:04 pm
[info]eermaniitis

a kāpēc karbonāde jāliek pa priekšu miltos un tad olā?

Thu, Jan. 16th, 2014, 04:06 pm
[info]fjokla

tapē, lai ola labāk apliptu, ne?

Thu, Jan. 16th, 2014, 04:13 pm
[info]eermaniitis

tāpē ka savādāk ola vienkārši nelīp ;)

Thu, Jan. 16th, 2014, 04:17 pm
[info]perkons

Vispār jau tāpēc, ka milti palīdz gaļā saglābāt tās sulu. Ola – tas jau vipendrons un navarots.

Thu, Jan. 16th, 2014, 08:58 pm
[info]eermaniitis

piekrītu, ka maizes garoza, kas rodas no miltiem un gaļas sulas rada aizsargkātu
tomēr nevar neatzīt, ka pliki milti pieceptos un radītu rūgtu garšu un ola dod mitrumu ārējai miltu kārtai, aiz kā piedegt šie nevar un garšas buķete uzlabojas

kāpēc nepiedeg rīvmaizē ceptas gaļas karbonādes nespēju pastāstīt ;) tur vēl jāpadomā, bet atšķirības ir ;)

Thu, Jan. 16th, 2014, 09:06 pm
[info]perkons

Tāpēc, pēc apviļāšanas miltos, liekie milti ir jānokrata. Tāpat arī vistas fileju apvārta miltos, tāpat zivis, un nav nekādas rūgtas garšas.

Thu, Jan. 16th, 2014, 09:48 pm
[info]eermaniitis

es pamēģināšu un pateikšu salīdzinājumos ;) bet nevar būt ka pilīte olas rada to šulca treknuma apogeju ;)

Thu, Jan. 16th, 2014, 04:09 pm
[info]sirdna

nezinu. Man pirms cepšanas vienmēr jāgūglē vai jājautā sievai.

Thu, Jan. 16th, 2014, 04:10 pm
[info]eermaniitis

pamēģini samērcē pirkstu un iegtrūd olā - kas sanāks?

un tad pirkstu iegrūd miltos un tad olā - kas sanāks?

a ola vajadzīga lai no gaļas cepot mitrums nepazustu

Thu, Jan. 16th, 2014, 04:14 pm
[info]sirdna

abos gadījumos būs olains pirksts.

a kāpēc uz šaslika nelej olu un tas vienalga ir gļotains?

Thu, Jan. 16th, 2014, 04:15 pm
[info]eermaniitis

nu beigās tāpat sauss
bet viņu cītīgi mērcē, ja atceries ;) karbonādi nemērcē, kaut šašliku no tā paša gabala griež

Thu, Jan. 16th, 2014, 04:16 pm
[info]eermaniitis

tu pamēģini - neesi mēģinājis ja tā saki

Thu, Jan. 16th, 2014, 04:25 pm
[info]sirdna

es varu arī pamēģināt bet svinīgi apsolos, ka nepieciešamās saites starp neironiem netiks nodibinātas un izpratnes manī nebūs anyway.

Thu, Jan. 16th, 2014, 06:13 pm
[info]eermaniitis

viss nāk ar mēģināšanu ;) tu galvenais atkārto - lai zināšanas nostabilizējas ;)

Thu, Jan. 16th, 2014, 04:09 pm
[info]vistu_zaglis

Lai pārvērstu kvalitatīvu karbonādes šķēli par kaut kādu šaušalīgu, taukainu huiņu, ne?

Thu, Jan. 16th, 2014, 04:11 pm
[info]eermaniitis

taukaino huiņu rada tauki

a karbonāde bez olas ir sausa pazole - ne? (ja pieņemam ka pēc cepšanas viņu nevāra pusotru stundu, bet ēd uzreiz)

Thu, Jan. 16th, 2014, 04:17 pm
[info]vistu_zaglis

Nē, tad viņa kāreiz garšo pēc gaļas šķēles, nevis pēc nostaļģiskas ēdnīcas.

Akdies, pareizi, vēl tak ļaudis jamo mēdza ar āmurīti izhurārīt par kaut kādu bezformīgu un bezsaturīgu pļecku, brrr.

Thu, Jan. 16th, 2014, 04:25 pm
[info]sirdna

ā, šito es zinu. Redzi, dažiem no mums ir švaki zobi.

Thu, Jan. 16th, 2014, 04:27 pm
[info]vistu_zaglis

Stundiņa-divas citronā vai kivi dara mirākulus.

Thu, Jan. 16th, 2014, 04:40 pm
[info]sirdna

kivjains šašliks, tas laikam bija tāds pamīksts, ja atceros.

Thu, Jan. 16th, 2014, 06:12 pm
[info]eermaniitis

paga, tagad mēs par šašliku uz pannas runājam ja, nevis karbonādi?

Thu, Jan. 16th, 2014, 06:16 pm
[info]vistu_zaglis

Nē, mēs joprojām par karbonādi. Šašliks — tas ir ēdiens, gaļas gabaliņi cepti uz oglēm. Karbonāde — tā ir šķēle no lopa muguras. Izdauzīta un panēta karbonāde — tas ir kaut kas ārpus laba un ļauna.

Thu, Jan. 16th, 2014, 06:19 pm
[info]eermaniitis

ā nu ja ;) var jau panēt arī rīvmaizē ;)
bet ir jau arī vsādas kakla karbonādes ;)

bet man nav iebildumu pret panētu muguras karbonādes izdauzītu un olā apvārtītu gabalu ar nedaudz pipariem
es tāpat viņas redzu tikai reizi vai divreiz gadā ;) un tad kad aizeju ciemos

Thu, Jan. 16th, 2014, 06:26 pm
[info]sirdna

Kakla karbonāde laikam ir tas pats, kas superneto "iekšējās filejas" (gabali, kas paliek pie vistas, kad nogriež nost fileju).

Thu, Jan. 16th, 2014, 06:40 pm
[info]eermaniitis

mazās filejas ;) starp citu dārgākas kg kā lielās :0 nez kāpēc