Wed, Jul. 6th, 2011, 03:11 pm

Esplanāde.

Neesmu pētījis ap kotūļu un luterāņu baznīcām arī notiek tāda ubagu koncentrācija? Vai arī tam nav tieša sakara ar pareizticīgo katedrāli, bet gan ar pašu Esplanādi, palielu, līdzenu vietu, pa kuru kaut kāda iemesla dēļ klīst ļaudis ar mīkstu sirdi?

Pirmdien piemetos uz ķeblīša, burtiski uz pieci minūši. Tūlīt pat piebizo klāt divi misionāri. Knapi spēju iespraukties viņu runas plūdos, lai pateiktu, ka nē, es nevēlos runāt par Dievu, lieciet mani mierā, sātana kalpi. Tūlīt pēc tam klāt vēl viens dēlietis. Viņš no laukiem, uz Stabu ielas apstājusies mašīna, vajagot sešus latus. Kur Stabu iela, kur Esplanāde? Un kam tev sešus latus? Pēc tam, kad kaut kad 1994.gadā upurēju piecīti vienam, kuram dikti vajadzēja uz Liepāju, es jūtu, ka esmu izpildījis savu pienākumu pret visiem no tālām pilsētām uz Rīgu atbraukušajiem un visu naudu pazaudējušamiem napaciņiem.

Wed, Jul. 6th, 2011, 03:37 pm
[info]fjokla

:)) Kaukā neticu es viņiem, cīgas arī pārstāju dalīt, ar vienu agresīvo pat uz brīvībenes bļaustījos, ejtakstrādāt, galugalā, tiešāmnu reiz, lats sēēsdeviņi paciņā, nu, laitakiet ellē nupatās (jūtos Rēzeknes pilsētā izdalījusi visu mūža limitu, jo tie, kas lādas par Rīgas streļītājiem nezina, kas īstena nelaime, proti- burkānkrāsas, tabakas nogribējušies pilsoņi, kas pārvietojas baros un izlien no nekurienes, negaidītos brīžos, laikur arī tu nebūtu noslēpies un tikko ievilcis svētsvinīgo pirmo dūmu)

Wed, Jul. 6th, 2011, 03:49 pm
[info]fjokla

nēnulabi, vainīgs, vainīgs, darba laukos nav untā, bet man akal ir tā, ka es beznaudā nespēju saņemties un svešam cilvēkam nostreļīt cīgu vai vispār kaut ko, nu nevaru

Wed, Jul. 6th, 2011, 03:40 pm
[info]antuanete

Pie mūsu darba Europark stāvvietā ir viens ļoti godprātīgs pilsonis, kurš uzreiz atzīstas, ka vajag aliņam, un par to arī savu latiņu mēdz dabūt.

Wed, Jul. 6th, 2011, 03:45 pm
[info]hotai

ja nemaldos, tad pareizticīgajiem ir "običijs", ka pēc baznīcā iešanas ir jāiedod nauda nabagam.

Wed, Jul. 6th, 2011, 03:53 pm
[info]unpy

Aha. Arī ko tādu atceros dzirdējis.

Wed, Jul. 6th, 2011, 04:13 pm
[info]tipa75

Jā, jā pie pareizticīgo baznīcām tās masas vienumēr vairāk. Pie katoļiem sanāk strīpiņa svētdienas rītos tieši, kad tauta iet iekšā baznīcā un tad stājas cīši, cīši cilvēkam zem deguna grabinot trīs santīmus plastmasas glāzītē. Bet pie luterāņu - nostājas pa gabalu un skatās ģīmjos, kā Ļeņins uz buržuāziju.

Thu, Jul. 7th, 2011, 11:15 am
[info]antuanete

Tā arī ir, bet kontingents, kas stāv pie baznīcas durvīm, ir cits nekā tas, kas stāsta, ka biļetei uz Liepāju vajag :)

Wed, Jul. 6th, 2011, 04:56 pm
[info]zirka

pie taas dzeltenaas, briiviibas un laachupleesha stuurii, tak allazh dezhuree, taa ka tas pie p-ticiigajiem taa laikam.

Wed, Jul. 6th, 2011, 05:38 pm
[info]tvarj

man visvairāk drebuļus uzdzen tas vecais čigāns...

Wed, Jul. 6th, 2011, 06:28 pm
[info]krii

Jā, tas ir visai cieši saistīts ar pareizticīgo tradīcijā pieņemto ziedošanu nabagiem. Tāpat arī "Dieva doto cilvēciņu" īpašais statuss.
Racionālā Rietumu baznīca šajā ziņā ir daudz mērenāka, tāpēc arī Makss Vēbers uzsver protestantisma un kapitālisma ģenēzes ciešo saistību.:)