Thu, Feb. 24th, 2011, 09:39 am

Gyh. Palasījos atsauksmes par visādām skolām, palika pavisam dīvaini ap dūšu. Ko vispār nozīmē "laba skola"?

Thu, Feb. 24th, 2011, 09:50 am
[info]eermaniitis

hren viņ zin - pa manam laba skola ir tad, kad apzolvents tiek par abiturientu - viss pārējais ir dzīves sīkumi

Thu, Feb. 24th, 2011, 09:51 am
[info]unpy

HVZ. Iespējams, labas ir visas tās skolas, kas nav vispāratzītas par sliktām esam.

Thu, Feb. 24th, 2011, 09:53 am
[info]sirdna

pierādījums iz pretējā, tā teikt? Ja pierādām, ka skola nav slikta, skola ir laba?

Thu, Feb. 24th, 2011, 10:05 am
[info]unpy

Aha. Kaut kā tā varētu būt. Tīri subjektīvi šķiet, ka laba skola ir tā, kurā strādā pasniedzēji entuziasti un kurā disciplīna tiek vismaz kaut kādā līmenī uzturēta. Vecāki gan parasti aizmirst, ka tikpat liela loma, cik visam augšminētajam, ir arī konkrētās klases kolektīvam, proti potenciālajiem klasesbiedriem. Un klasesbiedru sastāvu uzminēt varētu būt diezgan sarežģīti:))

Thu, Feb. 24th, 2011, 09:53 am
[info]sissy

Skola, par kuru nevar pateikt neko sliktu. :) Tā man vismaz šķiet. Teorētiski, meklējot labu skolu, uzmanība tiek pievērsta mācību procesa kvalitātei, audzēkņu kopējiem sasniegumiem, pedagogu attieksmei, bērnam pievilcīgai videi utt. Tak praktiski - ja vien vecākam vai bērnam būs par ko piekasīties (nu, par lietām, kas viņiem traucē dzīvot), viss pārējais izrādīsies kaķim zem astes.

Thu, Feb. 24th, 2011, 10:15 am
[info]tipa75

Nu pēc šādas mērauklas tad labu skolu neeksistē.

Thu, Feb. 24th, 2011, 10:06 am
[info]kihelkonna

formāli var vērtēt pēc gala atzīmēm salīdzinājumā ar citām skolām. vispār tiklīdz par kādu skolu izplatās baumas, ka tā ir laba skola, tā tur tūlīt tiek sabāzti visādi biezo izlaideņi un tā kļūst par sliktu skolu.

Thu, Feb. 24th, 2011, 10:14 am
[info]tipa75

Kad izvēlējos dēlam skolu, interesējos Skolu valdē par labākajiem rādītājiem - vidējo atzīmi, sekmīgi beigušajiem. Stereotipiski Rīgā par labo tiek uzskatīta 1.vidusskola un tai klātesošā Zālīša pamatskola, taču toreiz - pirms 11.gadiem, kad manējais sāka skoloties vairāk 3.vsk bērnu iestājās 1.vsk, nekā Zālīša absolventu. MAns nu tagad mācās 3. vsk - tagad jau ģimnāzījā, bet es teikšu godīgi - neuzskatu viņu par baigi labo - direktors tikai spiež uz sekmju rādītājiem, viņu absolūti neiznteresē kolektīva cilvēcīgums, draudzīgums, biedriskums un citas vērtības - tikai cipariņi žurnālā.

Thu, Feb. 24th, 2011, 10:20 am
[info]bozena

Skola, kurā nav ļoti populārs mobings un nejauka veida apcelšana, kas, protams, ir visotaļ atkarīgi no konkrētas klases, tomēr vispārējai skolas atmosfairai ir lielumliela nozīme šī procesa sekmēšanai vai tieši otrādi -nesekmēšanai. Man ir megasvarīgi, vai bērns jūtas labi. Un vai citi bērni apkārt jūtas labi. Bet es neiru kerjeriste.
Apmēram tajā pašā līmeņī - mācību kvalitāte, bet to jau nevar novērtēt, kamer bērns nav tajā iekšā.

Thu, Feb. 24th, 2011, 10:55 am
[info]planeeta

Ja par sākumskolu runā, nav tik svarīga pati skola (pat iesaka tuvāko, lai mazajam nav mokošs ceļš un viņš varētu atrāk patstāvīgi doties ceļā)
Daudz nozīmīgāk ir labs sākumskolas skolotājs - klases audzinātājs, jo tas lielā mērā nosaka kolektīvu, un pirmajos gados vide ir samērā izolēta.

Thu, Feb. 24th, 2011, 11:49 am
[info]laukuroze

Ak vai.

Mums ir normāla rajona skola, par kuru ir nācies lasīt "šausmas, ne skola".. bet manējie iet - dzīvi, veseli un izmācīti :D

Thu, Feb. 24th, 2011, 12:43 pm
[info]ld

Tavs komentaars nomierina.

Thu, Feb. 24th, 2011, 12:42 pm
[info]ld

oi - mans aktuaalais jautaajums!

mans puika rudeniis aaks iet skolaa un mums ir palaimeejies, ka dziivojam pari ielai ljoti labai saakumskolai(1.-4.kl.). Skola ir neliela (tikai divas klases katram gadam), uznjem beernus tikai no apkaartnes (visi visus paziist), attieksme ir personiiga un sirsniiga. tas ir mans svariigi un ja skola atbilst man svariigajaam lietaam, tad taa ir laba. papildus punkts - 80% saakumskolas beidzeeju iztur konkursu gjimnaazijaa, kas ir ljoti augsts raadiitaajs, bet iespeejams daljeeji tas atkariigs, no shiis nosleegtaas vides (visi visus paziist).

Thu, Feb. 24th, 2011, 10:05 pm
[info]barvins

Vai labs alus. Vai laba mūzika. Vai labs cilvēks. Vai, hoķ, laba inde - pat tik vienkāršā gadījumā atsauksmes ir stipri atkarīgas no tā, vai esi slepkava, upuris vai pašnāvnieks, vai gribi ātru vai lēnu nāvi, ar sāpēm vai bez, lētu vai dārgu, legālu vai nelegālu, tādu, ko var dabūt kaut šodien un jebkurā daudzumā, vai retu un īpašu, nu a priekš kam tev skola, ko tu ar to gribi panākt?