Wed, Aug. 19th, 2009, 12:25 pm

imho, tiramisū cepumu apakšējo kārtu mērcēt kafijā tomēr nav prāta darbs. Apslacīt un pietiks.

Wed, Aug. 19th, 2009, 12:28 pm
[info]kangaroo

Moš vispār nemērcē? No augstākiem slāņiem tāpat satecēs.

Wed, Aug. 19th, 2009, 12:30 pm
[info]sirdna

Sākumā pamēģināšu drusku to pasākumu apslacīt. Nu, kā vecmāmuļa pie kreklu gludināšnas - pilnu muti šķidruma un tad ar troksni to visu uzsprauslāt uz produkta.

Wed, Aug. 19th, 2009, 12:38 pm
[info]kangaroo

Un tad ciemiņiem galdā. Viņi taču nezina kā tie cepumi tika apslacīti ;-)

Varbūt katru vienkārši iemērkt uz pussekundi?

Wed, Aug. 19th, 2009, 12:47 pm
[info]sirdna

Es vakar tā mēģināju, vienalga, aplam slapji sanāk.

Wed, Aug. 19th, 2009, 12:50 pm
[info]kangaroo

Kaut kādi nepareizi pirkstiņi.

Wed, Aug. 19th, 2009, 12:51 pm
[info]sirdna

Labticīgi pieņemu, ka tie pirksti arī ir visādas zortes, citi labāk savelk šķidrumu, citi ne.

Wed, Aug. 19th, 2009, 12:57 pm
[info]kangaroo

Un ir diezgan ticami tas, ka atkarīgs arī no cenas. Visādi lētie poļu- leišu varianti varētu būt mazak piemēroti kā vācu, franču, itāļu.

Wed, Aug. 19th, 2009, 12:54 pm
[info]kinskis

kafiju ielej tādā lēzenā šķīvī, ne vairāk kā 2 mm kārtā. tad tā fiksi cepumus tajā apviļā.

Wed, Aug. 19th, 2009, 12:55 pm
[info]kangaroo

IMHO vislabāk būtu kafiju saliet pšik-pšik tipa aparātā. Nu ķipa kā logu mazgāšanai paredzētajam šķidrumam ir tādi izsmidzinātāji. Ideāli!

Wed, Aug. 19th, 2009, 01:07 pm
[info]sirdna

Velns, to variantu ir tik daudz, kamēr visus izmēģinās, gadi paies.

Wed, Aug. 19th, 2009, 01:10 pm
[info]kangaroo

Mākslas darbi rodas mokās!

Wed, Aug. 19th, 2009, 01:05 pm
[info]sirdna

Arī variants.

Wed, Aug. 19th, 2009, 01:06 pm
[info]kinskis

es šitā vienmēr daru. sanāk ļoti adekvāti. t.i., līdzīgi kā krogos.

Wed, Aug. 19th, 2009, 01:13 pm
[info]sirdna

Jauki, tā arī darīšu pie nākamās cepumu partijas.

Wed, Aug. 19th, 2009, 12:33 pm
[info]ealze

Tu tagad esi tiramisū guru?

Wed, Aug. 19th, 2009, 12:48 pm
[info]sirdna

Būšu.

Wed, Aug. 19th, 2009, 12:40 pm
[info]antuanete

Protams, ka nav jāmērcē! Ja ir kāda virtuves otiņa, tad ar to ir visērtāk samitrināt, ja nav - kaut ar pirkstu. Man pat uz ļoti īsu mirkli iemērcot, sanāca bišku par slapju.

Wed, Aug. 19th, 2009, 12:49 pm
[info]sirdna

Aha, otiņa, tas ir labi, mums viena tāda akurāt mētājas'.

Wed, Aug. 19th, 2009, 01:06 pm
[info]divi_g

... kopš grīdas krāsošanas neizmantota? ;))

Wed, Aug. 19th, 2009, 01:08 pm
[info]sirdna

Innemaz ar ne, speciāla kulināra pindzele. Tiesa, laikam pamatā domāta pannu iezieķēšanai ar eļļu vai ko tamlīdzīgu.

Nekas, drusku taukuma tiramisū nenāks par skādi.

Wed, Aug. 19th, 2009, 01:20 pm
[info]divi_g

Vispār imho tiramisū sanāks daudz garšīgāks, ja mērcēsi nevis kafijā, bet rumā vai brendijā ;))
Ja nu nekādi bez kafijas nevar, tad derēs arī Moka ;)

Wed, Aug. 19th, 2009, 01:23 pm
[info]sirdna

Rumu var(vajag) pieliet klāt pie tā pasākuma, bet tīrs rums būs bišķi par stipru.

Wed, Aug. 19th, 2009, 02:16 pm
[info]dunduks

paaraak daudz alkohola padara tiramisuu gan paaraak slapju, gan negarshiigu :-)

Wed, Aug. 19th, 2009, 03:31 pm
[info]kangaroo

Tā ir vidusstadija.
Ir viens brīdis, kad alkohola ir pietiekami, lai būtu pofig par tiramisū ;-)