Shelly -

Aug. 28th, 2007

01:17 pm

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Man ir āķis lūpā. Gribu marinēt gurķus.
Paskaidrojums - es nekad neko neesmu marinējusi. Mana pavārmāksla vispār sevišķi ārpus kotlešu areāla neiziet. Kur tos gurķus varētu glabāt, nav ne jausmas. Un veikalā viss tāpat ir lētāk, ātrāk un labāk.
Un par spīti visam tam, es tagad graužu nagus un drudžaini apceru, kur lai dabū upeņu lapas. Diez, centrāltirgū ir?

(16 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]martcore
Date:August 28th, 2007 - 01:27 pm
(Link)
nemocies, nopērc veikalā burku, izmet tur esošos gurķus miskastē un iebliez savējos iekšā
vēl nekad marinēšana jaunajai mājsaimniecei nav noritējusi tik raiti!
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:August 28th, 2007 - 01:28 pm
(Link)
Oriģināla ideja :D
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]uks
Date:August 28th, 2007 - 05:08 pm
(Link)
šitas ir labs :)
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]ravena
Date:August 28th, 2007 - 01:30 pm
(Link)
ir ir:)
tikai jāmeklē
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]ravena
Date:August 28th, 2007 - 01:32 pm
(Link)
ja tev tas nedeg, tad nedēļas beigās mēs tev no laukiem varam atvest dafiga upeņu lapas???
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:August 28th, 2007 - 01:34 pm
(Link)
Esi ekstrēma un neāksties ar upeņu lapām. Atļaujies pārkāpt sabiedrības aizspriedumiem. lielais brālis to vien grib, lai visi būtu bezdomu roboti, kas bez upeņu lapām pat nevar gurķi iemarinēt. Monopoli to vien gaida, lai pēc tam izcirstu upeņu krūmus un tad andelētu tās lapas par kosmiskām cenām.

Mūsu sādžā upeņu lapas lika pie gurķu skābēšanas, savukārt marinēšana iztika bez tādām lietām. Un visi laimīgi.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:August 28th, 2007 - 01:40 pm
(Link)
Centrāltirgū noteikti jābūt - tur ir tieši tāds zaļumu stends
(Reply to this)
From:[info]formica
Date:August 28th, 2007 - 01:46 pm
(Link)
upeņu lapas ka tik nebija priekš fiksās skābēšanas.. ;P

http://ausis.gf.vu.lt/eka/food/fruitveg.html
http://farm2.static.flickr.com/1300/809264916_29035b8a34_b.jpg
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:August 28th, 2007 - 01:58 pm
(Link)
Mani iedvesmoja šitais: http://www.apollo.lv/portal/life/articles/107163
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]daina
Date:August 28th, 2007 - 01:57 pm
(Link)
es varētu rīt no rīta atvest no dārza. cik zinu, tirgū pārdod speciālas marinēsānai domātas garšaugu un visu citu augu buntītes
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:August 28th, 2007 - 01:58 pm
(Link)
+1; visos tirgos tādas ir dabūjamas, un Neldā arī, ja nemaldos.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:August 28th, 2007 - 01:57 pm
(Link)
Saul, ja tu gribi gurķus marinēt, tad tev vajaga ķiplokus, piparus apaļos, dilles, cukuru un sāli un etiķi 9%. I viss.

Upeņu lapas vajaga, ja tu gribi tos gurkus skābēt.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:August 28th, 2007 - 02:05 pm
(Link)
Un to visu var vienkārši sagāzt burkā un apliet ar verdošu ūdeni?
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]lepele
Date:August 28th, 2007 - 02:48 pm

beidz ņemties

(Link)
pasarg Die's, lai es vēl kādreiz ņemtos ar gurķu marinēšanu.. man visas burkas mūždien uziet gaisā. un nesen palasījos diskusiju par tēmu "marinēt ar divreizēju vai trīsreizēju pārliešanu", kurā secināts, ka drošāk tomēr ar trīsreizēju. 8-o IMO, tur beigts var palikt, n-tās reizes lejot virsū/nost to marinādi un beigās vēl pasaka, ka burkas jāpasterizē un sazinko, vai, ka lētais Maximas cukurs neder (a es šogad ar to sataisīju gurķu salātus ziemai:/)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]str
Date:August 28th, 2007 - 03:45 pm

Re: beidz ņemties

(Link)
nu marinējot uzies gaisā ja ir nepareizais sāls/cukurs, vai ja taisa tad kad MR ir;)P
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]daeve
Date:August 28th, 2007 - 06:56 pm
(Link)
tas takshu pagalam vnk,nevag vnk uztraukties un uztvert to visu kaa kaut kaadu nez...blanshee un sagaazh peectam visu iekshaa.
mees te teelojam visi baigos pilseetniekus :)
kas tur taads.
(Reply to this)