01:17 pm
Man ir āķis lūpā. Gribu marinēt gurķus.
Paskaidrojums - es nekad neko neesmu marinējusi. Mana pavārmāksla vispār sevišķi ārpus kotlešu areāla neiziet. Kur tos gurķus varētu glabāt, nav ne jausmas. Un veikalā viss tāpat ir lētāk, ātrāk un labāk.
Un par spīti visam tam, es tagad graužu nagus un drudžaini apceru, kur lai dabū upeņu lapas. Diez, centrāltirgū ir?
nemocies, nopērc veikalā burku, izmet tur esošos gurķus miskastē un iebliez savējos iekšā
vēl nekad marinēšana jaunajai mājsaimniecei nav noritējusi tik raiti!
| From: | shelly |
Date: | August 28th, 2007 - 01:28 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Oriģināla ideja :D
| From: | uks |
Date: | August 28th, 2007 - 05:08 pm |
---|
| | | (Link) |
|
šitas ir labs :)
| From: | ravena |
Date: | August 28th, 2007 - 01:30 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ir ir:)
tikai jāmeklē
| From: | ravena |
Date: | August 28th, 2007 - 01:32 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ja tev tas nedeg, tad nedēļas beigās mēs tev no laukiem varam atvest dafiga upeņu lapas???
| From: | sirdna |
Date: | August 28th, 2007 - 01:34 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Esi ekstrēma un neāksties ar upeņu lapām. Atļaujies pārkāpt sabiedrības aizspriedumiem. lielais brālis to vien grib, lai visi būtu bezdomu roboti, kas bez upeņu lapām pat nevar gurķi iemarinēt. Monopoli to vien gaida, lai pēc tam izcirstu upeņu krūmus un tad andelētu tās lapas par kosmiskām cenām.
Mūsu sādžā upeņu lapas lika pie gurķu skābēšanas, savukārt marinēšana iztika bez tādām lietām. Un visi laimīgi.
Centrāltirgū noteikti jābūt - tur ir tieši tāds zaļumu stends
| From: | shelly |
Date: | August 28th, 2007 - 01:58 pm |
---|
| | | (Link) |
|
| From: | daina |
Date: | August 28th, 2007 - 01:57 pm |
---|
| | | (Link) |
|
es varētu rīt no rīta atvest no dārza. cik zinu, tirgū pārdod speciālas marinēsānai domātas garšaugu un visu citu augu buntītes
+1; visos tirgos tādas ir dabūjamas, un Neldā arī, ja nemaldos.
Saul, ja tu gribi gurķus marinēt, tad tev vajaga ķiplokus, piparus apaļos, dilles, cukuru un sāli un etiķi 9%. I viss.
Upeņu lapas vajaga, ja tu gribi tos gurkus skābēt.
| From: | shelly |
Date: | August 28th, 2007 - 02:05 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Un to visu var vienkārši sagāzt burkā un apliet ar verdošu ūdeni?
From: | lepele |
Date: | August 28th, 2007 - 02:48 pm |
---|
| | beidz ņemties | (Link) |
|
pasarg Die's, lai es vēl kādreiz ņemtos ar gurķu marinēšanu.. man visas burkas mūždien uziet gaisā. un nesen palasījos diskusiju par tēmu "marinēt ar divreizēju vai trīsreizēju pārliešanu", kurā secināts, ka drošāk tomēr ar trīsreizēju. 8-o IMO, tur beigts var palikt, n-tās reizes lejot virsū/nost to marinādi un beigās vēl pasaka, ka burkas jāpasterizē un sazinko, vai, ka lētais Maximas cukurs neder (a es šogad ar to sataisīju gurķu salātus ziemai:/)
| From: | str |
Date: | August 28th, 2007 - 03:45 pm |
---|
| | Re: beidz ņemties | (Link) |
|
nu marinējot uzies gaisā ja ir nepareizais sāls/cukurs, vai ja taisa tad kad MR ir;)P
| From: | daeve |
Date: | August 28th, 2007 - 06:56 pm |
---|
| | | (Link) |
|
tas takshu pagalam vnk,nevag vnk uztraukties un uztvert to visu kaa kaut kaadu nez...blanshee un sagaazh peectam visu iekshaa.
mees te teelojam visi baigos pilseetniekus :)
kas tur taads.