Shelly -

Jul. 21st, 2010

06:50 pm

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Un tad vienā brīdī man pajautāja:
- Vai tev nešķiet, ka esi pārāk kritiska pret sevi?
Es pat apstulbu. Ātri teicu, ka nē, nē, ko jūs, bet vēlāk, mājās, kad jau cepu kabačus un mazgāju traukus, es padomāju, padomāju, un .. sapratu, ka jāpadomā vēl. Varbūt tiešām. Jo no vienas puses, man jau liekas, ka es neesmu kritiska, esmu tikai objektīva. Es neesmu perfekta, es mēdzu kļūdīties, nezināt un nevarēt. Un jo vairāk dzīvoju, jo vairāk ieraugu tādu lietu, ko es nesaprotu, nevaru un nemāku. Es esmu visai viduvēja sieva, un stipri viduvējs draugs (lai neteiktu sliktāk). Nemāku atrast normālu darbu. Nemāku vadīt auto. Nemāku perfekti angļu valodu. Nemāku perfekti krievu valodu. Un pat latviešu valodu es patiesībā perfekti nemāku. Nemāku stumties caur sienām. Nemāku taisīt prezentācijas. Un ekseli. Un nekad nevaru normāli apģērbties. Vienmēr vai nu uzmetu traipu, vai apakšveļa spīd cauri, vai vēders izskatās milzīgs, vai nu par pliku vai par garu. Man nav manikīra, un es nespētu uzturēt pieklājīgu small talk sarunu pat ja no tā būtu atkarīga mana dzīvība. Man nav revolucionāru ideju. Kad uztraucos, beru vārdus kā pupas, tā ka neko saprast nevar. Vai zaudēju runas spējas vispār. Bet no otras puses, ir kaudzēm cilvēki, kas tāpat taisa visādas stulbības un tomēr turpina sevi uzskatīt par absolūti lieliskiem un teju vai ideāliem, visā nopietnībā. Tā kā jā, varbūt es esmu pārāk kritiska pret sevi. Ej nu sazin.
Krēmers vienā intervijā bija jauki izteicies, ka pieredze neko labu nedod. Ka tā tikai padara tevi nedrošu, nepārliecinātu un skeptisku. Fakts.

(15 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]rigoleta
Date:July 21st, 2010 - 07:04 pm
(Link)
Tā, Šellij, un tagad, lūdzu, nākamo ierakstu par visu, kas Tev padodas.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:July 21st, 2010 - 07:34 pm
(Link)
+daudz
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]putnelis
Date:July 21st, 2010 - 07:29 pm
(Link)
vai, ku precīzi teikts!
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]ululate
Date:July 21st, 2010 - 09:44 pm
(Link)
es ilgu laiku biju paškritiskuma kalngals, bet tad vienu reizi laikam mans mērs bija pilns un man tagad vienalga, ka es neesmu perfekta, nemāku smalltalku un biežāk protu ar visiem sanīsties, nekā iedraudzēties. es tiešām jūtos laba ar visu savu sliktumu un reizēm arī stulbumu :) es vairs negaužos un negremžos (tāpēc laikam arī tik reti tagad rakstu cibā, hahaha).

un tu arī esi labumlaba ar visu to, ko nemāki - jo tas, ko tu tur esi uzskaitījusi, patiesībā taču nemaz nav būtiski. nu kas ir perfekta angļu valoda, kas ir manikīrs? tev varbūt ir dabiski skaisti pirksti un lieliska latviešu valodas izruna :)
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]nrk
Date:July 21st, 2010 - 10:28 pm
(Link)
Bet Tu lieliski raksti. Iedomājies tādu pašu cilvēku, kādu Tu aprakstīji, bet tam visam klāt vēl tas, ka viņš neprot tā rakstīt...
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]itta
Date:July 22nd, 2010 - 12:01 am
(Link)
piemēram, mani :)
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:July 22nd, 2010 - 11:31 am
(Link)
Tieši to pašu gribēju rakstīt, ko Tu jau pasteidzies - pirmo Tava komenta teikumu. :)
(Reply to this) (Parent)
From:[info]twiggi
Date:July 21st, 2010 - 11:49 pm
(Link)
Man par to pieredzi dikti patīk. Piefiksēšu kaut kur.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]kuminjsh
Date:July 22nd, 2010 - 07:56 am
(Link)
Ak,sauļ...
Nekas nav perfekts, izņemot sniegpārsliņas. Bet tās ātri izkūst;)

P.S.Un Tu patiešām esi pārāk kritiska pret sevi!;)
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:July 23rd, 2010 - 10:18 am
(Link)
Es savukārt nupat atcerējos tavu lielisko teicienu: "Izbeidz tēlot pati sev vīramāti!"
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]kuminjsh
Date:July 24th, 2010 - 10:07 am
(Link)
Liels paldiess par atgādināšanu!;)
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:July 22nd, 2010 - 10:05 am
(Link)
Aj, nu tas viss tak ir pilnīgs sīkums iekš Dieva vaiga, nieks pret Volgas diženo tecējumu un zvaigžņu nemierīgo spīdumu. :) Es arī labu tiesu no uzskaitītā izpildu tādā pat līmenī, bet es jau esmu tik cienījamu gadu kundzīte, ka spēju sev to piedot. :)
Visas šitās prasmes ir akceptētas par derīgām un labām esam noteiktos apstākļos, padomā, bet, ja apokalipse - kas no tā mums noderēs? Visticamāk, tikai spēja labi peldēt un cept kabačus. :D
Savulaik māmuļu portālī figurēja ironiski sarkastiskais teiciens, "Bet tu joprojām esi labākā māte savam bērnam", kuru varēja cilāt brīžos, kad lūzerisma sajūta neatstāj. Es, lūk, nevaru atzīt sevi arī par labāko māti. :)
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]ravena
Date:July 22nd, 2010 - 10:08 am
(Link)
tu esi pārāk kritiska, jo vairs nespēj saskatīt labo sevī.
visos mūsos ir labas un sliktas lietas, tas ko izceļam ir atkarīgs no mums
Saņemies taču vienreiz
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:July 22nd, 2010 - 10:37 am
(Link)
Emocionālās Brīvības Tehnika ieteiktu tev klapēt pa akupresūras punktiem, skaitot: "Kaut arī es neesmu perfekta, es mēdzu kļūdīties, nezināt un nevarēt, kaut arī ir daudz lietu, ko es nesaprotu, nevaru un nemāku, lai arī esmu visai viduvēja sieva un stipri viduvējs draugs, nemāku atrast normālu darbu, nemāku vadīt auto, nemāku perfekti angļu, krievu un latviešu valodu, nemāku stumties caur sienām un taisīt prezentācijas un ekseli, nekad nevaru normāli apģērbties un man nav manikīra, un nespētu uzturēt pieklājīgu small talk sarunu, turklāt man nav revolucionāru ideju, lai gan beru vārdus kā pupas vai zaudēju runas spējas vispār, ES SEVI PILNĪBĀ PIEŅEMU UN ĻOTI MĪLU SEVI!
;)
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]nova
Date:July 22nd, 2010 - 10:40 am
(Link)
Tu esi pārmēru paškritiska. un varu nomierināt - tas Tev ir iedzimts, t.i. ar to Tev būs jāsadzīvo visu mūžu. personīgi man palīdzēja apziņa,ka savādāk es nevaru, kā mūžam sevi kritizēt, jo ar varu kaķi nepiespiedīsi riet kā suni, jo viņš ir piedzimis par kaķi :)
(Reply to this)