Scorpse ([info]scorpse) rakstīja,
@ 2016-04-08 14:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mana ciba atceras mani kopš laikiem, kad es nepratu gatavot ēsti. Nu nē, es mācēju kartupeļus un tā, bet tā es, kas pirms daudziem gadiem cibā lepni ierakstīja, ka pati sev uztaisiijusi vakarinjas, un es, kas vakar gatavoja lasi apelsīnu mērcē, ir divas dažādas es. Neba es tagad būtu kaut kāds dižs pavārs un neba tas lasis tik sarežģīts, bet tomēr, tomēr.
Ko es ar to visu gribēju teikt - ko darīt ar rozmarīnu, ko? Recepte prasa, teiksim, divarpus tīspūnus svaiga rozmāriņa, bet man svaiga nav, iepiļīs kaltēto. Zināms, kaltētais ir stipra manta, to jāliek krietni mazāk un tas nav tas pats, bet nu, ok, kurš tad neimprovizē, vai ne. Rezultātā mērce sanāca neticami skaista, lieliska, garda un par stipru, jā, bet ne tur problēma. Ja es nopirktu tur to šālīti ar gāzēto rozmarīnu un izmantotu divarpus tējkarotes, kur es liktu pārējo? Jāņem vērā, ka pēc tam, kad vakariņās ir bijuši rīsi, nākamajā dienā mēs obligāti ēdam fried rice, kas vispār ir omnomnom, bet ne smalks paēdiens un rozmarīna neprasa.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mufs
2016-04-08 14:49 (saite)
nu, sakaltē :D

man ļ. garšõ cepeškrāsnī cepti karpeļi pārkaisīti ar rozmarīni

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2016-04-08 16:45 (saite)
Lieliska ideja, lieliska. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilibaldis
2016-04-08 14:51 (saite)
rozmarīnu ietin pārtikas plēvē un paglabā ledusskapī, kad trešajā dienā sakārojas karamelizētu burkānu vai krāsnī ceptu kartpeļu nav jāskrien uz veikalu pakaļ.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2016-04-08 16:45 (saite)
Nu tagad man tos burkānus traki gribas, parunā te par ēdmaņām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2016-04-08 17:21 (saite)
welkomēti, welkomēti :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zin
2016-04-08 15:42 (saite)
es saldēju

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2016-04-08 16:46 (saite)
Word! Tā arī darīšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]acidkitteh
2016-04-08 16:10 (saite)
https://www.google.lv/#q=rosemary+fried+rice

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2016-04-08 16:49 (saite)
Ha, internetam vienmēr ir taisnība. :)
Bet es vienmēr lieku klāt krietnu devu sriracha, ja nav tās, tad nav fried rice.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sirdna
2016-04-08 16:52 (saite)
Apsveicu ar kulināro progresu šo gadu laikā!


/notrauš skopu asaru/...viņi izaug tik ātri...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2016-04-08 17:24 (saite)
:) Jā, vai ne, kulinārais progress ir vairāk vērts nekā tas, ka vairs nerakstām translitā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?