Scorpse ([info]scorpse) rakstīja,
@ 2015-02-05 10:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Cradle of Filth - Nymphetamine (Overdose)

Par smago metālu
Reiz pagājušā vasarā mani paaicināja līdzi doties uz kādu pamestu dārzu laukos, kur tajā brīdī bija pilns, pilns ar ķiršiem. Mēs paņēmām līdzi spainīšus un bļodas un devāmies ķiršos.
Dārzs nudien bija brīnišķīgs - spožā vasaras priekšpusdienas saulē tur bija kādi divdesmit koki, kam zari bija tiešām nolīkuši no ķiršu smaguma. Tie bija parasti Latvijas ķirši - ne pārāk lieli, ne pārāk saldi, bet daudz, daudz un veseli, un gatavi, un ne pārāk augsti. [Es kā Latvijas gremlins parastais normāli ļoti daudz ko varēju aizsniegt].

Tā nu mēs tur kādu stundu bradājām pa dziļo zāli, kas bija saaugusi ap kokiem, un lasījām ķiršus - nebija ne kukaiņu, ne odu, nebija pārāk karsts un pārāk auksts, un visapkārt bija tikai ķirši. Un viena bumbiere. Bļodas lēnām pildījās un kādā brīdī sāka šķist, ka nu jau pietiks, jo kur tad to visu liks, vai ne. Bet tā jau nevar, jo vislaik šķiet, ka tur, blakus kokā taču vēl ir tik daudz un tik smuki tie ķirši. Beigās nācās sarunāt, ka liekam telefonā taimeri uz 10 minūtēm, bet pēc tam gan pietiks.
Bija skaisti.
Jā nu jā, kaut kad pēc tam mēs nokļuvām mājās un vairs nebija tik skaisti, jo ar tiem ķiršiem taču kaut kas ir jādara, bet visu to milzu bļodu apēst nebija reāli. Tad nu es izdomāju, ka jāvāra ievārījums un nosēdināju mīļoto pie TV, lai viņš atkaulo ķiršus. Mums, protams, nebija ķiršu kauliņu izņēmēja, bet vai tad tā ir bēda, mums ir internets, internets ir mūsu viss, un tur ir visādi varianti, ko darīt ar ķiršiem. Izvēlējos vienu no tiem un izsniedzu savam ķirsītim matadatu, lai viņš ķeksē ķiršus. Un ķeksēja arī! Pēc kāda laika man bija vesela bļoda ar skaistiem ķiršiem bez kauliņiem, bet matadatai, jā, matadatai, draugi, vairs nebija pārklājuma! Tā nabaga adata no visa tā skābo ķiršu daudzuma bija izdarījusi kaut ko brīnišķi ķīmisku un zaudējusi to kārtiņu nezinkā, kas uz tās pirms ķiršošanas pilnīgi noteikti bija bijis. [Es, protams, neiedomājos, ka internets man nepateiks, ka nevajag izvēlēties matadatu ar jelkādu pārklājumu.]
Tā nu es tur sēdēju pie savas bļodas un gauži domāju, ko darīt ar ķiršiem ar metāla pārklājumu. Beigās izdomāju, ka pasaule tāpat ir ļauna, vārīšu ievārījumu ar visu metālu un uzvārīju arī. Te nu viņš ir, varonis, un mēs arī esam dzīvi [pagaidām], kaut burciņas trīs kopš ziemas sākuma jau esam notiesājuši.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]helvetica
2015-02-05 11:13 (saite)
ķiršus var ērti atkaulot arī ar dakšiņu. būtībā, jebko, kas ērti ieguļ rokā un ir ass ogas sāna pāršķelšanai.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2015-02-05 12:35 (saite)
Jā, tikai es tagad skatīšos, lai izturīgi tie daiciņi, ar ko ķeras klāt pie ķiršiem. :]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zhagata
2015-02-05 11:20 (saite)
Man kaut kā nāktu prātā atkaulot ar kartupeļu mizotāju, to kas ar spicu galu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2015-02-05 12:36 (saite)
Ideja!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2015-02-05 11:48 (saite)
mums mājās to dara ar padomju laiku riekstu stangām, tur laikam paredzēts

ceru, ka tu nākamgad arī dosies tur ķiršos
/es te skaužu, jo to dārzu acīmredzot strazdi nav atklājuši. mums noēd pat sarkanās jāņogas, upenes etc :(

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2015-02-05 12:36 (saite)
Klau, es nebiju iedomājusies, ka var taču tur doties vēl. Būs vasarā jāapprasās, kā tur ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2015-02-05 11:57 (saite)
zinkā to dara tie, kuriem ir ķiršu atkaulotāji? viņi ķiršu atkaulotājus lieto aličām, jo tkemālijs dzīvē ir vissvarīgākais, un ķiršus sabāž saldētavā ar visiem kauliņiem un vāra zapti novembrī.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2015-02-05 12:38 (saite)
Tas tā viss, protams, ir, ar to izņēmumu, ka es tkemāliju netaisu, bet tieku pie tā cibas šņabja ballēs un līdzīgos pasākumus. Bet par to saldēšanu, jā, es iedomājos, bet mēs, hmm, pa taisno no ķiršiem nebraucām mājās, bet aizdevāmies atzīmēt tik brangu ķiršošanu un atzīmējām, jā, un mājās bijām nākamā dienā un ķirsīši jau bija tādi, nu, drīzāk uzreiz utilizējami. Bet ļoti atbalstām saldēšanu, jānudien!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zirka
2015-02-05 14:40 (saite)
trīs burciņas vasaras, ja
(mums skauž)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2015-02-05 17:00 (saite)
Ja es nebaidītos, ka kādu noindēšu, cienātu ar burciņām!! :]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zirka
2015-02-05 18:24 (saite)
ēēē, nū, man nav bail ^_^

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?