scope ([info]scope) rakstīja,
@ 2017-12-14 10:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Melns, balts, tomēr pelēks
Pirmais gadījums:
Vakars, tumšs, neregulējama un neapgaismota gājēju pāreja, pāri brien čalis tumšā jakā un, "labi, ka" gaišos džinsos, pamanīt var tikai tad, kad viņš jau atrodas uz ielas.

Otrais gadījums:
Tas pats vakars, apgaismota gājēju pāreja, apstājos palaist gājēju, bet pretimbraucošais "neredz" gājēju, kura jau ir pārgājusi līdz ielas vidum, nereaģē arī uz uztaurēšanu. Pēc tam, kad pabrauc garām, viss kļūst skaidrs - runā pa telefonu...

Tas tā, kontekstā ar pēdējo dienu ziņu virsrakstiem, par notriektajiem gājējiem (arī uz gājēju pārejām).

P.S. Aizrakstīju SatDep'am jautājumu, kad dažas pārejas aprīkos ar apgaismojumu. Viena no tām atrodas pie pamatskolas.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]le_minga
2017-12-14 22:06 (saite)
nu zini - tad ir jālasa teksti : LĒNĀK!
pārlasi lūdzu vēlreiz un varbūt 3reiz! , un ja pat nepārlasīsi - nedomāju, ka esmu tas, kuram pārmest...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2017-12-16 08:56 (saite)
tak rakstīju "neuztver persōnīgi" - Tu ar savu atstarotāju kampaņu noteikti neesi šoferis defaultais, jo šoferis defaultais ir "visi lohi, es viens tāds gudrs/a - nejēdz kur iet, kā iet, kā/kur braukt, utt."
Bet nu fakts ir tāds, ka lieku reizi pamatīgi piebremzējot PIRMS gājēju pārejām būs krietni mazāka iespēja, ka kāds uz tās pārejas iznirs nepamnīts. Takš visur saka, ka ātrumam tumsā jābūt tādam, lai redzamības attālumā var apstāties. Kurš to ievēro?? Attiecīgi, ja tumšs, pāreja tuvojas, pretī žilbina, pats tālos nevar slēgt, u.c. keisi, kad uz priekšu ne s**a neredz, JĀPIEBREMZĒ.. Pārejām jābūt izgaismotām - par to gan varētu rakstīt attiecīgajiem iestādījumiem. Pie tam, ne tikai pašai pārejai, bet arī apkārt drusku.. Bet nu tas, ka nav izgaismota, anyway neattaisno tos "neko neredzu, bet man tak te atļauts uz 50km/h, tāpēc maucu" autovadītājus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?