-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2014-07-06 22:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
meita regulāri atstāsta notikumus. nu tur, "dada. muti. jitatā", kas saprotams kā "šodien runājos ar onkuli, skatījos multeni un braucu ar riteni". bet pirms dažām dienām viņa stāstīja man par gaidāmajiem notikumiem. nākotnes koncepcijas apzināšanās žetons - kačing. mēs vispār mēdzam viņai stāstīt, kas viņu sagaida, nu tur, brauksim tur vai šur, tur būs tas vai šis. un tad, braucot uz dārziņu piektdienas rītā, viņa man stāsta - "vapu, judji, muti". sestdienā, tātad, satiksim vecmāmiņu Baibu, tur būs arī ciemiņi un kaut kurā brīdī varēs skatīties multeni".

vakar (pirmoreiz šogad) aizbraucām kopā uz jūru. Alisei totālākā sajūsma. vien lielā bēda par to, ka nevar ūdenī pavadīt visu laiku. ļoti grūti ar to samierināties. šodien aizvedām uz mežu uzēst mellenes, lasa mellenes un saka "jūia, jūija, moe, moe". jautājam "gribi uz jūru". "jāāā", atbild. tā nu aizbraucām arī šodien. varbūt braucieni uz jūru palīdzēs atgūties imunitātei, kas to lai zina. atkal (nu jau kādu laiku) punķojas. jau atkal jāatliek ērču encefalīta pote, kas bija paredzēta rītdien.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rasbainieks
2014-07-06 22:44 (saite)
vot kā tu atšķir, kad viņa runā latviski un kad krieviski?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2014-07-06 23:02 (saite)
es kādreiz esmu dzirdējusi visus vārdus, ko viņa lieto, tādēļ tos atpazīstu. dada (ar mīkstiem d) ir no krievu дядя, juia un moe ir jūra latviski un krieviski. ir vārdi, par kuriem man nav ne jausmas, kura valoda tā ir un kādēļ, piemēram, kādēļ lidmašīna ir jipa, ir tādi, kuros sapludinātas abas valodas (ritenis un кататся, kas saplūstot veido jitatā un nozīmē "braukt ar riteni"). bet viņa īpaši neatdala tās valodas. tas ir jā, ar mani vairāk lieto krievu vārdus un ar A. vairāk latviešu, taču ir daudzi vārdi, ko viņa lieto vienā vai otrā un tad abas valodas (tajā primitīvajā līmenī, kurā viņa tās pārvalda) diezgan brīvi saplūst kopā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]8
2014-07-06 22:49 (saite)
tas vecums, kad mazie slimo.. manejais stabili lidz 5 g.v. slimoja regulaari, arii vasaraas, kaa parkaapa 5 gadu slieksni - taa nekaa vairs, nu dazhreiz papunkjkojas, bet ja agraak tas stabili beigtos ar bronhiitu, tad tagad nekaa, cik atri sakas, tik atri beidzas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2014-07-06 23:04 (saite)
tā jau runā, ka imunitāte veidojas līdz aptuveni 6 gadu vecumam. bet tik ļoti gribētos, lai pārstāj slimot pēc iespējas ātrāk. un jau tik ļoti apnicis visu laiku baidīties un neveiksmīgi sargāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]usne
2014-07-06 23:17 (saite)
jūra jebkurā gadījumā skaitās ļoti veselīgi.
jods esot vairāk piejūras gaisā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2014-07-06 23:44 (saite)
aha, skaitās gan. nu ta jau redzēs, kas būs, iesnas vērtīsies plašumā, vai ies mazumā dēļ jūras.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zetinja
2014-07-07 13:33 (saite)
Mūs bērnībā katru vasaru aizveda punķainus pie vecmāmuļas uz Saulkrastiem. Nedēļas laikā katru dienu pa jūru dzīvojoties punķi visiem vienmēr pārgājuši un pa vasaru tā ari nav atgriezušies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2014-07-08 10:45 (saite)
vecmāmuļa saulkrastos noteikti ir tiik forši :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?