-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2014-03-30 08:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
gudras grāmatas māca- ļaujiet bērnam izvēlēties. tas esot labi tādēļ, tādēļ un šitā dēļ vēl arī. bet manam bērnam iespēja izvēlēties no 2 vai vairāk iespējām ir totālas mokas un viens no īsākajiem ceļiem uz sliktu omu. jo gribās šo un šo un to tur arī un vairs nezinu kādēļ un ko, bet kaut ko un vispār vēēēēē aiaiaiai nēnēnē vēēē.
toties viņa ir izaugusi līdz tam, ka reizēm viņu ieinteresē kāds apģērns, visbiežāk svārki, jo tos viņa māk uzvilkt pusotrā veidā - uz galvas un sākt vilkt uz kājām.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mirdza
2014-03-30 11:09 (saite)
Ja neder neviena no Tevis piedaavaatajaam izveeleem, lai izveelas kaut ko savu, bet, piem, tikai vienu. Vai lai paliek beshaa (un kriit uz nerva ar raudaashanu, jaa..). Taa nevar?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2014-03-30 13:44 (saite)
man šķiet, ka viņa vēl nav morāli gatva izvēlēties. domāju, ka tas nāks ar laiku. progress jau ir - šorīt viņu ģērbu un viņa atlsīja vairākas patīkošas mantas. solīju tās vilkt rīt.
man patīk honeybee ieteikums zemāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]honeybee
2014-03-30 11:49 (saite)
Man šķiet, ka šitais brīnums strādā ar 2 priekšnoteikumiem, kuri gandrīz nekad neizpildās (bet vispār, ja iemācās viņus izpildīt, tad tas ir nereāli kruta longtermā)
1. ieplānot pietiekami daudz laika, lai paspēj izvēlēties [lielā meita brīvdienās reizēm ģērbjas vairākas stundas, kamēr saņemas un uzvelk kaut kādu kombināciju]
2. likt to bērnu pilnīgā mierā, t.i., nekādā veidā nekomentēt/neiespaidot viņas izvēles - t.i., lai nav neviena, kam teikt "vēēēēē aiaiaia nēnēnē vēēē", mammai interesē tikai rezultāts, nevis process.

Mēs kaut kad nonācām pie principa "ja jāsteidzas, tad ir tā, kā mamma saka, bet, ja ir izvēle, tad izvēles procesam tiek rezervēta vismaz stunda". Šai stundai arī ir tas bonuss, ka bērns ir pilnīgi aizņemts ar izvēli un mamma var darīt savas lietas :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2014-03-30 13:47 (saite)
tas izklausās ļoti prātīgi, paldies :) pašlaik gan domāju, ka viņa tam vēl nav gatava , bet gan jau ar laiku :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2014-03-30 15:19 (saite)
Jā, aizmirsu vēl par trešo punktu, tb "tieši tā, mammu, zilās džinsas ar zaļajām getrām un dzeltenajiem puķainajiem svārkiem un rozā sporta jaku ar skorpionu ir tieši tas, ko es vēlos valkāt, jā, un matus izlaistus un ieliksim krāsainos mākslīgos matus no bārbijas žurnāliņa" :) tā ka, vārdsakot, jā. labāk sākt brīvdienās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2014-03-30 22:14 (saite)
jā, lūk kaut kā tā. pagaidām gan mums šis izpaužas kā "meitiņ, vispār jau svārkus velk ap vidukli, nevis ap kaklu, bet nu labi, ja tu tā vēlies, var arī tā" :D
šovakar tikām līdz "vilksi rīt šo kleitu?" jā! "un šīs zeķubikses?" nē!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2014-03-30 22:16 (saite)
par zeķubiksēm arī jāprecizē, vai vilks kājās vai galvā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2014-03-30 22:28 (saite)
to es vēl neļauju izvēlēties :D nu tas ir ļauju staigājot pa mājām bikses vai apenes uzvilkt uz galvas. zeķubikses viņa uzmaukt uz galvas vēl nav mēģinājusi :)
bet viņa arī zina, ka no rīta, pirms dārziņa, kārtīgi jāsaģērbjas, jo uz dārziņu ta viņai gribās (par laimi)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]smille
2014-03-30 22:07 (saite)
Gudras grāmatas parasti iesaka dot visai ierobežotas izvēles iespējas, ne vairāk kā divus apģērbus utt. Aha, tas kākuram strādā, es pamēģināju "Kuru mantiņu dosim Katei paspēlēties - šo vai to?" Divgadnieks brīdi stāvēja, sagremoja jautājumu un pārliecinoši atbildēja "Nevienu!"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2014-03-30 22:12 (saite)
šorīt man izgāzās tieši šāda pieeja. liksim matu gumiju? jā! atnesu vienu matu gumiju un vienu matu sprādzi, kuru no šiem? viņa paskatījās, mazliet satraukusies paņēma abus un atteicās jebkuru no tiem likt matos vispār. tā visu dienu arī nostaigāja.
toties pagaidām strādā: tu gribi rīt vilkt šo kleitu? jā! un šīs zeķubikses? nē!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?