-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2014-03-29 22:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vissliktākais ar bērnkopību ir cīņa. mūžīga, nerimtīga cīņa par robežām. tā nebeidzas nekad. un nav jēgas piekāpties, jo tad būs jāpiekāpjas mūžīgi, līdz bērns pilnīgi nekontrolējams un izlaists psihos vienkārši tāpat, jo vairs nezinās ko lai tādu sagrib. man riebjas audzināt. "nē, nemet akmeņus puķupodos, tur augs puķītes", "neroc ārā zemi no puķupodiem, tur augs puķītes", "staigā pa zālīti, nevis pa puķudobi, tajā augs puķītes", "nemērc cimdoto roku peļķē, tā paliks slapja un tu nosalsi", "uz galda kāpt joprojām nav atļauts" un šādā garā bez gala un malas, katru dienu, katru mīļu brīdi. un nav nekādas iespējas pateikt "es tā nespēlējos" vai "esmu noguris un vairs negribu", ir jāgrib. vēl gadiem ilgi. neatkarīgi ne no kā. tāda mūžīgā cīņa ar vējdzirnavām.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]smille
2014-03-30 23:34 (saite)
Eh, lai nebūtu jāvaktē nereāli daudz, ideālais būtu mazāk trauslu un interesantu lietu apkārt. Nu ne jau baltas sienas, bet tomēr stipri mazāk, tad varētu novaktēt to, kas paliek. Mums gan mājās sāk trūkt vietas, kur viņa netiek klāt, bet ar laiku jau saprotu, ka tur jānoliek tikai tiešām, tiešām svarīgais. Trauki nav svarīgi, pāris reizes saplēsa glāzi, pateicu "Nekusties! Redzi, glāze saplīsa, nokrita un saplīsa, ai, ai, ai, tagad jāsavāc un jāmet ārā". Planšetes mums stāv uz augstākā grāmatplaukta :)

Man gan cita bēda, viņai ir kautkāda selektīvā neuzmanība - grūž un gāž lietas pa ceļam itkā pat nepamanot, bet tajā pašā laikā ir lietas, ko dara ļoti uzmanīgi, tā ka nav tā, ka galīgi akla būtu.. Un tad es kā veca plate "Uzmanīgi, lēnām, uzmanīgi, skaties, kur tu ej!" :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2014-03-31 00:23 (saite)
mums mājās vispār ir samērā droši. pirms viņa iemācījās uzkāpt uz tv, vienīgais aizliegtais istabā bija galds. nu un jebkādu trauslāku mantu dauzīšana pret cietām virsmām. virtuvē/tualetē , mazliet vairāk, bet ne daudz. kaķa podā viņa ar laimi vairs nelien, pieaugušo podā un vienīgajā miskastē arī ne.
mēs btw arī ļaujam kāpt dīvānos, gultās, uz krēsliem. pat uz viņas pašas galda. uz mazās palodzes ar. vienīgie aizliegtie ir lielo galdi (1 gab) un tv.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?