-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2017-01-25 15:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es neesmu par sieviešu tiesībām. Es esmu par cilvēka tiesībām. Tiesībām būt tam un tā, kam un kā tas vēlas (nedarot pāri citiem, protams un, velams, iekļaujoties sabiedrībā). Dalīšana dzimumos nešķiet īsti godīga nevienā no virzieniem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ripp
2017-01-25 16:56 (saite)
Bet kādēļ jadala?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]src
2017-01-25 17:01 (saite)
vēsturiski izveidojies nosaukums.

"Viens no visbiežāk lietotajiem antifeministu smagsvara "argumentiem" ir šāds: ja reiz feminisms iestājas par dzimumu vienlīdzību, tad to nevajadzētu saukt par feminismu, bet gan par egalitārismu. Paturot tik sievišķīgu nosaukumu, kustība atklāti norādot uz tās seksistisko dabu."

Brīdinu. daudz teksta, sarežģīti lasīt. http://www.satori.lv/raksts/12040/Anna_Zabicka/Meitenes_kuras_iznicinaja_feminismu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2017-01-25 22:45 (saite)
lai vai kā, arguments "daļa nemaz nedala dzimumus" ir tik pat labs arguments kā "daļa cilvēku nav šovinisti". problēma nav ar tiem, ar kuriem nav problēma. problēma ir ar pārējiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]src
2017-01-26 00:54 (saite)
daļa kristiešu ir fanātiski raganu uz sārta dedzinātāji -> visi kristieši ir slikti.

vai es arī nesapratu šo komentāru pareizi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]adele_varbut
2017-01-25 17:08 (saite)
Ir virzieni, kas dala, ir tādi, kas, ja ne nedala, tad uzskata, ka tas nav svarīgākais. Dala gan tāpēc, ka uzskata, ka ir specifiski jautājumi, kas attiecas uz sievietēm (piemēram, reproduktīvās tiesības), gan arī tāpēc, ka bez īpašas uzsvēršanas šīs cilvēku tiesības nez kāpēc attiecībā uz sievietēm mēdz nedarboties. Piemēram, droši vien liela daļa cilvēku piekristu, ka cilvēkam nedrīkst pieskarties bez viņa piekrišanas un ka sieviete ir cilvēks, bet, neskatoties uz to, var novērot tendenci, ka daudzi rīkojas pēc pieņēmuma, ka sievietei drīkst pieskarties bez viņas piekrišanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2017-01-25 22:52 (saite)
protams, ka ir dažādi virzieni. mans ieraksts ir par tiem cilvēkiem un to virzienu pārstāvjiem, kurus un kuru viedokļus es personīgi esmu sastapusi itin bieži. ne par to, ka visi feministi domātu šādi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?