-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2016-10-04 22:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
es esmu pieradusi pie tā, ka mans bērns traumējas. ne stipri, bet regulāri. viņa krīt, gāžas un sitas kopš sāka slieties kājās. sākumā ikreiz pārdzīvoju, bet tad.. pieradu. mierināju, ja redzēju, ka tiešām sāp. ikdienas kritieni, nobrāzumi un sasitumi nešķiet nekas traģisks vai briesmīgs. krist un sisties pierada arī viņa. nokrītot, ja vien patiešām nesāp, viņa ceļas un iet tālāk.
bet šodien. šodien viņa paslīdēja un nokrita atsitoties ar pakausi pret grīdu. ilgi raudāja un tad kādu pusstundu bija galīgi jocīga. iepriekš tā nebija bijis. mierīgi sēdēja, neko negribēja.
pēc tam atdzīvojās. bet vienu brīdi bija jocīgi.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ripp
2016-10-04 22:35 (saite)
manas māsas vidējam dēlam vecumā no 1,5-3,5g bija ļoti izteikta tendence smagi sasist galvu. viņš ir n reizes kritis no liela augstuma ar galvu pa priekšu, dabūjis pa galvu ar lielu akmeni utt utt utt.
lai vai kā, viņi dabūja diezgan daudz reižu braukt uz ātro pieņemšanu, čekot vai nav trīce. un tur apguva dažus vienkāršos paņēmienus kā skatās.
ne vien sāpes un sliktā dūša, bet arī liek izbāzt mēli, vai tā ir simetriska/nav uz kādu pusi un liek sekot ar acīm pirkstam, vai acis vienādi seko. ja tas viss ir ok, bērns mundrs un možs, tad ātrajos saka, ka viss ok.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]usne
2016-10-04 22:45 (saite)
Jo jaunāks bērns jo labāk amortizēts galvaskauss dēļ avotiņa, kurš pilnīgi saaugot un sacietējot 21 gada vecumā. Cik zinu mamma vienu manu smadzeņsatricinājumu pusotra gada vecumā esot noignorējusi, nevaru saprast vai tam ir kādas sekas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-10-04 22:52 (saite)
skatīšu simptomus. pateiksim bd lai arī skatās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]usne
2016-10-04 22:56 (saite)
Turēšu īkšķus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-10-05 00:25 (saite)
paldies :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?