-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2015-08-26 23:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vakardien biju uz diskusiju par to, vai Latvijai būtu jāuzņem bēgļi.
tajā bija mazliet pamaz labi oratori. un arī tas labais sevi pilnībā izgāza atbildot uz jautājumiem.
manipulācija ar skaitļiem gan bija ļoti redzama. viens saka, ka zviedrijā ir ļoti zems noziedzības, slepkavību un izvarošanas līmenis. otrs, ka zviedrijā, kuros tur pēdējos gados, izvarošanu skaits ir viens no lielākajiem eiropā un/vai pasaulē (1.-3. vieta). zviedrijā ir 15% ārvalstnieki, nē, tuvāk pie 30. kas jums par avotiem? internets, bet jums?
tad es par to palasīju.
2005. gadā Zviedrijā mainīja termina "izvarošana" nozīmi. tā tika krietni paplašināta. Zviedrijā par izvarošanu tiek uzskatītas lietas, kas par to netiek uzskatītas citās valstīs. Tādēļ, kopš 2005. gada, Zviedrija ir statistikas topos, cik nu tas attiecas uz izvarošanām. + vēl ticams, ka Zviedrijā cilvēki biežāk ziņo par izvarošanu, kā tajā pašā Latvijā (kur izvarošana tiek uzskatīta par upura vainu).

Nu un par tiem procentiem. Zviedrijā esot 27% jebkāda veida ārzemnieku. taču daļa no tiem dzīvo valstī jau kuro nu tur paaudzi, bet daļai ārzemnieks ir viens no vecākiem. dzimuši ārpus Zviedrijas esot 15% no visiem cilvēkiem, kas tur dzīvo.

interesanti.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pelnufeja
2015-08-27 00:05 (saite)
Vispār forši, ka Tu to aktualizē - nu, ka Zviedrijā par izvarošanu, iespējams, vienkārši uzzina biežāk, nekā, piemēram, postpadomju valstīs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-08-27 00:11 (saite)
imho ir visai bēdīgi, ka daļa šejieniešu (un ne tikai) izmanto šo kā apstirpinājumu tam, ka rietumvalstis (ar to pašu Zviedriju kā piemēru) ir galīgi sapuvušas. lai gan patiesībā (šajā ziņā) ir gandrīz vai otrādi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aborigens
2015-08-27 07:52 (saite)
O, paldies, par statistikas precizēšanu, es ar biju uz to diskusiju. Pēc viņas palika iespaids, ka mēs, protams, uzņemsim, bet neviens tāpat nesapratīs, ko ar tiem bēgļiem darīt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-08-27 08:07 (saite)
o, Tevi galīgi neredzēju.
par to gatavību - tiesa. bet nez vai tas ir iemesls neņemt pretī. ja visas sievietes, kas nav īsti gatavas bērnam, taisītu abortus, mums ar demogrāfiju būtu vēl sliktāk kā ir pašreiz. es gan šeit neiestājos pret abortiem, jo tie ir katra individuāls lēmums, atšķirībā no bēgļu problēmas.
bet simptomātiski, ka na bija sliktākā runa. t.i. kāds, protams, ļoti pūlējās to sastādīt, bet tā bija ddrausmīgi "politiska". gandrīz kā tajā pa feisbuku klīstošajā anekdotē par to, ko politiķis atbildētu uz jautājumu "vai brauksiet ciemos"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2015-08-27 19:10 (saite)
Mani vairāk izbrīna, ka jāuzņem bēgļus, aber visi cepas par migrantiem. Kas divas dažādas lietas. Pie tam arī ļaudis, kas tipa sevi par ekspertiem uzskata vai tā tiek dēvēti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-08-27 23:35 (saite)
tas ir ļoti populārs arguments taipus nometnei - bēgļi paliek tuvējās valstīs, uz eiropu brauc tikai ekonomiskie migranti. viņi vilto un pērk dokumentus un noteikti nezcik liela daļa ir ļaunie migranti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2015-08-27 23:22 (saite)
Nu, nez, kantoris "liepnieks un biedri" ir tik netīrīgs jebkuras idejas vēstnesis, ka var tikai diskreditēt, un statisktikas precizitāte tur neko ne palīdz, ne traucē.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-08-27 23:34 (saite)
man personīgi nepatīk Didzis M., bet es patiešām nevarētu teikt, ka viņš ir vienā kompānijā ar liepnieku.

imho arī riebīgam cilvēkam var būt taisnība. cilvēka nejaukums nepadara taisnību mazāk taisnu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2015-08-27 23:49 (saite)
Ja cilvēks 9x melo, desmitajā viņā vairs neklausās. Tāpēc tiešām apbrīnoju tos gaišos prātus, kuri izvēlējās šos divus&co par idejas diskreditētājiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-08-27 23:50 (saite)
es vairāk vai mazāk pazīstu Didzi. un viņš nudien nav cilvēks, kas melotu. vismaz, cik es zinu. drīzāk viņš pārāk daudz un pārāk emocionāli lien ar savu taisnību kur vajag un (biežāk) kur nevajag.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2015-08-27 23:57 (saite)
Piem., tas, ka zviedriem šai jautājumā ir ideāla un 1:1 pārņemama pieredze no viņa puses noteikti bija apzināti meli :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-08-28 00:00 (saite)
nu paga. man tiešām nepatīk viņu aizstāvēt vai attaisnot, bet, pirmkārt, es neatceros, ka viņš būtu tā arī teicis, ka jāpārņem 1:1 un, otrkārt, pat ja tā tas tā būtu bijis, tas var būt viņa viedoklis. muļķības ne obligāti ir meli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2015-08-28 00:13 (saite)
Viedoklis būtu, ja šajā jautājumā nebūtu pieredzes, bet pieredze, šķiet, bija, un pat ne ļoti īslaicīga :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-08-28 00:19 (saite)
nepiekrītu. latvijā ilgstoši dzīvojošajiem katram ir savs viedoklis par to, tieši cik labi vai slikti ir te dzīvot. "x valstī dzīvot ir ideāli" ir cilvēka viedoklis. viņš to var uzskatīt par vairāk vai mazāk autoritatīvu un patiesu, bet tas tāpat paliek viedoklis. melot var par faktu (piemēram, "zviedrijā nepastāv izvarošanas" (ko gan viņš arī neteica)), nekādi ne par paša uzskatiem.
pilnīgi iespējams, ka didža pieredze ir - zviedrijā viss ir superīgi. protams, tas nenozīmē, ka arī citiem tas tā ir. pieredze ir katra individuāla lieta. un dalīšanās ar pieredzē balstītu viedokli nav obligāti neapgāžams fakts, repsketīvi, nevar būt meli, ja vien cilvēks tiešām tic tam, ko saka.
un, pazīstot šo cilvēku, es varu diezgan droši teikt, viņš pats tic tam, ko tur teica.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2015-08-27 23:51 (saite)
Doma, ka šie divi ir viss, kas gaišajiem prātiem pieejams, taču būtu pārāk baisa, ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-08-27 23:56 (saite)
es domāju, ka tie bija pieejami konkrētajai iniciatīvai. man nav ne jausmas par liepnieku, bet es saprotu, kādēļ viņas lūdza piedalīties Didzi. Viņš nu jau kādu laiku strādā ar, bail sajaukt, bet, šķiet, ANO bēgļu aģentūru, un ir izglītojies cilvēktiesībās.
cita lieta ir viņa raksturs. un vēl cita, ka viņš konkrētajā gadījumā krietni sabojāja savu devumu ar pārlieku lielo emocionalitāti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?