ratatoska ([info]ratatoska) rakstīja,
@ 2021-08-10 15:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pieņēmu grūtu lēmumu likvidēt visu ērkšķaino dārzā - vai gandrīz visu. Vilkābeļu dzīvžogs ir lāsts un murgs, nekad mūžā nevajag audzēt ērkšķainus dzīvžogus, jo kādam tie būs jācērp un ērkšķi būs visapkārt. Vīra māsa pirms daudziem gadiem man uzdāvināja sarkanlapaino bārbeli, un desmit gadus esmu mocījusies ar sirdsapziņu, jo krūms aug kā zvērs, jāgriež divreiz gadā, izskatās efektīgi, bet, kā paskatos, tā dusmas par tiem ērkšķiem un to, ka dāvana, tāpēc emocionāli grūti likvidējama.
Pieņēmu lēmumu krāt žogam, ielas pusē droši vien kaut kādam paneļu žogam ar betona stabiem, pārējai teritorijai tos metāla 3D paneļus, lēšu, ka vajadzēs 5-6 tūkstošus eiro. Par žogu domāju katras brīvdienas, kad ejam staigāt ar suni, jo viņš ir savos gandrīz 12 gados kļuvis tik lēns un negribīgs, ka esmu paslepus (no suņa) sākusi apskatīt kucēnu cenas ss. Šurp pārvācāmies, kad Ričs jau bija ieradināts turēties savā teritorijā, bet iepriekšējā mājā mums bija žogs ap teritoriju, taču ar jaunu, enerģisku suni es negribu riskēt, un žogam ir jābūt pirms suņa. Domājot par žogu, nupat piešķīlās, ka kaut kādā veidā pirms žoga meistaru saukšanas ir jālikvidē tās četrus metrus augstās, blīvumblīvās vilkābeles gar visu ceļu. Sāku gūglēt, protams, latviski visi raksti ir par to, cik brīnišķīgs dzīvžogs ir vilkābeles, pērciet tik un stādiet. Kā likvidēt tos drausmīgos, padsmit centimetru diametra stumbeņus, kā izzāģēt četrus metrus augstas vilkābeles kādu 50 metru garumā, kā pēc tam tikt vaļā no celmiem - tikai tagad sāku saprast, kāpēc Artūra vaigs top drūms un bāls, kad vien līksmi čivinu par žogu materiāliem un visu to daili, ko taisos stādīt gar žogiem. Žogs un vārti (un nauda) būs tikai puse vai ceturtdaļa no bēdas. Jo vairāk lasu par to, kā urbt caurumus celmos un gāzt iekšā herbicīdus - bet tā, lai neiztek pa otru pusi ārā, - jo drūmāks un bālāks top mans vaigs.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kihelkonna
2021-08-10 15:31 (saite)
Ieguglee girdling un ring barking- vai to var lietot sai sugai

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ratatoska
2021-08-10 15:57 (saite)
Tencinu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bumsiic
2021-08-10 16:13 (saite)
Es arī tīkoju bārbeli likvidēt savā dārzā...cienītais nevar saņemties, jo paprāva auguma.:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ratatoska
2021-08-10 18:16 (saite)
Tu mani saproti! Man turklāt tā bārbele ir tādā vietā, kur šad tad jāliek trepes, lai tiktu uz mājas bēniņiem, Artūrs vienmēr pukojas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2021-08-10 19:38 (saite)
Varot arī urbt celmā caurumus un kad ir sals, liet iekšā ūdeni lai plēš, bet nezinu cik ātri visu saplēš pagalam. Tas var nederēt. Varbūt var iznomāt kaut kādu celmu plēsēju, tik vai nav jāizput

Par likvidēšanu un cirpšanu laikam beko daudz nerunā, jo visi tie, ko esmu redzējusi, sastādīti un atstāti pašplūsmā, tad varbūt arī tie ērkšķi tā netraucē

(Atbildēt uz šo)


[info]antuanete
2021-08-10 23:08 (saite)
Bwahahā, man ir gar daļu zemes milzīgs bārbeļu dzīvžogs, gar daļu vilkābeles :DD
No bārbelēm pamazām atkaroju žoga iekšpusi, sastādītas viņas ir ārpusē, kamēr pašvaldība nesadomās rekonstruēt ielu un kaut ko noraut, lai dzīvo. Vilkābeles ir tik šķidras, ka derētu likvidēt, bet negribas ņemties ar jaunu žogu, to kaut kad, gadu gaitā. Katrā ziņā veiksmi Tev, un padalies, ja atrodi kādus efektīvus paņēmienus, kā no vilkābelēm tiek vaļā.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?