ratatoska ([info]ratatoska) rakstīja,
@ 2021-08-03 17:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ievēroju, ka pēc saskarsmes ar nelaipniem/augstprātīgiem cilvēkiem, ar kuriem man obligāti jāsaskaras (iestādes, speciālisti, vērtētāji, arhitekti) un kuriem uz to īso brītiņu ir zināma vara pār mani, visu dienu jūtos iemīta zemē. Viss, kas saistīts ar mājas vērtējuma kārtošanu, man liek justies kā noziedzniecei, kas kaut ko pretlikumīgi pārbūvējusi savā mājā. Mājai tātad uzreiz draud uzsprāgšana, nodegšana, applūšana, sagrūšana un bankas izputināšana, un tas, protams, var uztraukt vienīgi vērtētājus un banku, jo es pati jau esmu tik bezsirdīga neliete, kas nemaz nedomā par savas ģimenes drošību, bet būtu jāliek cietumā par savām noziedzīgajām darbībām ar savu īpašumu.
Šodien viss negaidīti strauji pavirzījās uz priekšu, jo kadastrs JAU atsūtīja kadastrālā uzmērījuma lietu un robežplānu, es internetā Ogrē atradu arhitekti, kuras uzvārdu gūglējot, ārā neleca balvas par milzu tiltiem un sabiedriskajām ēkām (kaut kā palika iespaids, ka tie apbalvotie negrib krāmēties ar to, lai garāžu būvvaldē pārsauktu par tehnisko telpu). Pēc desmit minūtēm aizbraucu pie arhitektes, viņa izrādījās ļoti cilvēcīga, visu sāka bīdīt. No manis 250 eiro, un viss atrisināsies (cerams) tuvākajā laikā, pēc tam vēl 14 dienu termiņš būvvaldē, tad pilnīgi nezināms termiņš vērtētājai, kura visu marinē kopš aprīļa, un, iespējams, varēšu noņemt ķīlu no hipotekārā kredīta. Vēl jau nekādus "hop", bet stāsts nav par to. Stāsts ir par to, ka es, visa tāda stresaina, pēc šīs vizītes aizspēros pēc pārtikas un pamanīju, ka veikalā esmu gatava atvainoties jebkuram, kurš man ar ratiņiem ceļu aizšķērsojis vai grib tikt pie kases pirms manis. Man ir aizdomas, ka tā ir tā padomju domāšana, tas "asertivitātes" trūkums, kas nav skaidrojams ne ar kādu pašapziņas trūkumu, jo tais jomās, kur darbojos, esmu pilnīgi normāls, pašapzinīgs, gana līdzsvarots cilvēks. Bet, tiklīdz kas tāds, kur es pati neko nespēju ietekmēt, kur visur ir nesaprotami gaidīšanas termiņi un iespējamas piesiešanās, atpakaļ atmešanas un bezgalīgi tēriņi nez par ko, tā kļūstu niecīga. Ir taču cilvēki, kuri ieiet tādās iestādēs kā savu kalpu mājās, met galdā papīrus un saka - man vajag tagad, dariet, citas lietas atlieciet. Nezinu, cik bagātai man būtu jābūt, lai es spētu tā justies.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]_re_
2021-08-03 17:43 (saite)
godalgotie arhitekti tiešām nedara šādas telpu pārsaukšanas lietas. tas tāpat prasa laiku, darbu, utt. ja pa to laiku var projektēt pa īstam, nevis bīdīt birokrātiju, tad izvēlas darīt pirmo.
tas tā kā būtu aiziet pie kruta ķirurga un prasīt, lai augoni pārgriež. nav jau tā, ka viņš nemācētu, bet savu laiku tam tomēr negribētu tērēt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ratatoska
2021-08-03 17:45 (saite)
To var labi saprast, bet man kā pilnīgam nezinātājam, gūglējot arhitektus, var vispār nebūt ne mazākās nojausmas par kaut kādām arhitektu hierarhijām. Ogrē nevienam pat mājas lapu neatradu, tikai lursoftu informāciju un zl.lv īsos aprakstiņus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2021-08-03 17:51 (saite)
līdzīgi kā ar psihologiem, ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ratatoska
2021-08-03 17:55 (saite)
Droši vien. Es par to domāju. Ir psihologi, kuri principā neveic izpētes. Ne bērniem, ne pieaugušajiem. Neapmeklē kursus par izpētes metodēm, nekrāmējas ar atzinumu rakstīšanu, tātad arī neriskē ar tiesu darbiem par saviem atzinumiem. Tikai konsultē un viss (arī tas nav viegli, bet vismaz nav tik ļoti darbietilpīgi kā atzinuma rakstīšana, kas var prasīt 4-8 stundas, par kurām atsevišķi klients nemaksā). Tomēr psihologi (vismaz man gribētos tā domāt) neizturas pret klientu ar pārākumu un augstprātību, neatkarīgi no tā, cik lielu naudu viņiem maksā. Neviens pie tāda neietu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2021-08-03 18:00 (saite)
ā, nē. es vairāk par to, ka no malas nevar zināt, kurš psihologs specializējas kurā virzienā, kā arī neesošās mājas lapas katram un tāda veida info.

pilnībā piekrītu, ka komunikācijai ir jābūt laipnai. pat ja nevēlies kā arhitekts konkrēto lietu darīt, laipni atsaki un iespēju robežās iedod kolēģu kontaktus, kas to dara.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ratatoska
2021-08-03 18:03 (saite)
Jā, tas gan! Agrāk daudz vairākiem bija mājas lapas, bet tad kaut kā visi tā pārsātinājās ar klientiem un pārslodzēm, ka, piemēram, Ogrē tikai vienai, pašai dārgākajai psiholoģei, ir mājas lapa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kihelkonna
2021-08-03 17:49 (saite)
labi uzrakstiiji

(Atbildēt uz šo)


[info]nova
2021-08-03 19:30 (saite)
Man parasti ir līdzīgi pirmās piecas minūtes,kad jūtos puteklis, bet tad es atgūstos un uzvaru ar iznīcinošu laipnību. "Sirsnīgi pateicos,ka man atvēlējāt savas briljanta 5 sekundes"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tiga
2021-08-04 02:02 (saite)
:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bumsiic
2021-08-03 21:04 (saite)
Es kaut kā mazliet šaubos,ka tajā lecīgajā attieksmē vainojama nauda.Tā ir tāda pašaizsardzība,man škjiet.:)Un audzināšana.

(Atbildēt uz šo)


[info]vilibaldis
2021-08-03 22:03 (saite)
Mjā, pazīstami...

(Atbildēt uz šo)


[info]pavisam
2021-08-04 22:42 (saite)
Nu vai es neesmu bremze? Paprasīju, kā iet ar šo, neredzot šo ierakstu.

Es arī uzskatu, ka runa ir par naudu. Nauda ir vara. Vara maitā cilvēkus.
Ja tāds Oligarhs staigā ar LV iekšzemes kopproduktu kontā, viņš taču sagaida citu attieksmi no visiem…

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?