ratatoska ([info]ratatoska) rakstīja,
@ 2020-03-10 18:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Rīt un parīt 9.00-18.00 konference par pašnāvībām un depresiju. Nezinu, ar kuru galu domāju, kad samaksāju tos 80 eiro un kvēlā degsmē fantazēju, cik jauki būs satikt kolēģus un paklausīties par nāves mokām. Šovakar, kad darbi smeļas mutē un ir pārgurums no ikdienas darba ar pašnāvībām un depresiju, es nepazīstu to februāra diānu, kura pieteicās un samaksāja. Šovakar man šķiet, ka varbūt darbs personāla vadībā būtu bijis daudz piemērotāks, mazāk atbildīgs un labāk apmaksāts.
Iedomājieties, svētdien pie mums notika Artūra tēva 80. dzimšanas dienas svinības. 18 cilvēki. Pēc mājas beršanas un rosolu griešanas es sapurinājos, saņēmos un centos būt viesmīlīga namamāte, bet rezultātā seši cilvēki katrs mani uz minūtēm 40 iedzina kādā stūrī, lai pastāstītu par savu depresiju, kaulu sāpēm, bērnu problēmām vai sērošanas procesu, un, kad vēlu vakarā visi aizgāja un es pirmoreiz mūžā pēc ballītes uzreiz metos slaucīt grīdu, es sapratu, ka pa visiem tiem bezgalīgajiem vārdu plūdiem, ko biju dzirdējusi, nevienu pašu reizi ne no viena no 18 cilvēkiem nebiju dzirdējusi trīs vārdu kombināciju "kā tev iet".
Terapijas pasniedzēja teica, ka viņa praktizējot šādās situācijās pateikt - dod man piecus eiro un runā pusstundu, ko vien gribi. Tad viņas radi un draugi vai nu nokaunoties, vai viņa vismaz nesajūtoties izmantota bez maksas.

Un, tā pa jokam parunājot ar Artūru par to, ka es tak varētu iet personāla atlases speciālistus drusku piemācīties un kārtējo reizi pārprofilēties, biju ļoti vīlusies, kad viņš teica - jā, ej, ar psiholoģiju tu nemūžam uz ceļa netiksi. Bezmaz dumpīgums pamodās. Bet man jau nav laika, man jāmācās pierādījumos balstītas intevences pašnāvību prevencē un novēršanā.

Ko dara personāla atlases speciālists? Un kāpēc dažās firmās tādiem sola grandiozas algas?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pavisam
2020-03-10 19:14 (saite)
Grandiozas algas maksā:
- grandiozu cilvēku meklētājiem (rūpnīcas vadītājs, milzu uzņēmuma cfo utt)
- cilvēkiem - deficītam (IT developeri, AML speciālisti, treasury utt)

Es neesmu droša, bet tur ar hr/psiholoģijas zināšanām nezvai pietiks.

Bet par to otru daļu... nevienu nep*š kā tev iet (un tev te ir ne kā Tev bet vispār). Man joprojām ir “draugi”, kas nezina, ka esmu atraitne, jo 2 gadus nav paprasījuši, kā man iet :D nu labi, tas neskaitās, jo dažus es apzināti novirzu.
Protams, tas, ka esi kolosāls dvēseļu lasītājs tikai sarežģī Tavu gadījumu. Man gan grūti novērtēt, man vēlme uzkrauties Tev ar savām problēmām bija stipri pirms Tavas izglītības :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ratatoska
2020-03-10 19:28 (saite)
O, Tu atrisināji manu mīklu par tiem HR. Man jau bija aizdomas - dažās firmās nemaz nevajag īpašu izglītību, tikai gatavību strādāt par 800 eiro bruto, un tad ir tādas, kur sola 5000-7000 mēnesī.
Es droši vien nemaz nespētu būt labs personāla speciālists, man nepatīk kolektīvi utt. Un, palasot darba aprakstus sludinājumos, es secinu, ka tas īstenībā lielākoties ir darbs ar dokumentiem, formalitātēm, birokrātiju, nevis "cilvēku resursiem".
Par dvēseļu lasīšanu Tu man glaimo, bet paldies par to :))) un ar Tevi nekad nav "vienos vārtos", vienmēr ir ļoti iedvesmojoši ar Tevi satikties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bumsiic
2020-03-10 20:23 (saite)
Es droši vien uzraušos...bet man liekas, ka ir pienācis laiks atkal vienam pļāpu vakaram manā mājā. Kad sīkā atvilksies no kanjona? Ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pavisam
2020-03-10 20:38 (saite)
Pastāstīsim viņai par mūsu depresiju? 😂

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bumsiic
2020-03-10 21:00 (saite)
Nu re...uzrāvos..;D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ratatoska
2020-03-10 21:09 (saite)
Oi, kā vajag. Sagaidīsim to pasaules staigātāju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]klusums
2020-03-10 20:20 (saite)
Es tagad mācos organizāciju psiholoģiju (un šobrīd tieši uz šo prokrastinēju) - baigā garlaicība, un kursabiedriem ik pa laikam rodas jautājums, kur tad saistība ar psiholoģiju. :D

Bet ar radiem un apkārtējiem - nedaudz bezkaunības nenāk par ļaunu. Kaut vai pa 5 Eur.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ratatoska
2020-03-10 21:09 (saite)
Un tas ir tas lauciņš, kas tiešāk saistīts ar personālvadību?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]klusums
2020-03-10 22:29 (saite)
Jap!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]eos
2020-03-10 21:25 (saite)
Es šādā situācijā tā arī pateicu "35 eiro par 1h". Papīkstēja tad vēl 2-3 teikumus un aizvērās.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?