zaļā buržuāzija - kārtīga ziemas pārtika [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

kārtīga ziemas pārtika [Mar. 3rd, 2010|10:33 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
ur ultimate gastroblog (jo es jau vairs neko citu interesantu dzīvē nedaru) redakcija pēdējā laikā triecientempā apgūst bērnības virtuves pamatus.
šīs nedēļas laikā esam pirmoreiz iemēģinājuši roku frikadeļu zupas (tai es briedu kādus gadus 4) un šķelto zirņu zupas ar žāvētām ribiņām gatavošanā. pēdējo kādu 3 nedēļu laikā ēdienkartē ir nostabilizējusies arī visu pamatu pamatu zupa - zupas kauliņa buljons ar kartupeļiem, kāpostiem, burkāniem un grūbām. vēl mazliet patinot atpakaļ, košajam pulkam pievienojas vēl arī skābu kāpostu zupa, mans bērnības mīļākais ēdiens. to draudziņš jau kādā otrajā reizē gatavoja tikpat garšīgi (trešajā, attiecīgi, jau garšīgāk) kā mana vecāmāte, līdz šim mana teh ultimate authority šajā jomā.
es tikai nesaprotu, no kurienes mīts, ka zupas katla pietiek piecām dienām (šāds cipars nesen figurēja freidlistē). jāvāra tipa veļaskatlā?
linkpiemetināt?

Comments:
From:(Anonymous)
Date:March 3rd, 2010 - 10:39 pm
(Link)
5 dienaam gan jau pietiek tad, ja sanaak negarshiigi un katls 3-4 dienas niikst ledusskapii neaiztikts.
[User Picture]
From:[info]kants
Date:March 3rd, 2010 - 10:40 pm
(Link)
mmmmmmmm... tavas zupas.....
5 dienas ir tad, ja nav pretī ēst saskābušu :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:March 3rd, 2010 - 10:57 pm
(Link)
nu mums vēl pagaidām ir ledusskapis :) tikai tik tālu neviena zupa nav nonākusi. labi, ja paliek brokastīm.
[User Picture]
From:[info]tvarj
Date:March 3rd, 2010 - 11:06 pm
(Link)
tad var guleet un klunkshkjinaat veederaa esosho zupu. beerniibaa ljoti iemiiljota nodarbe uznjemot daudz shkjidruma pirms guleetieshanas :D
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:March 3rd, 2010 - 11:19 pm
(Link)
esmu iemanījies dažu labu zupu paliekas no rīta pārvērst lieliskā omletē (+divas olas un blenderis) vai nākamās dienas vakariņās paslēpt krāsnī ceptā sacepumā (+divas olas un sauja miltu)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:March 4th, 2010 - 12:26 am
(Link)
to par sacepumu pierakstām blociņā uz priekšlaikiem, kad sadzīve būs svētīta ar cepeškrāsni.
[User Picture]
From:[info]osinsh
Date:March 3rd, 2010 - 11:25 pm
(Link)
tu par kādu katlu runā? mājas apstākļos? unreal.
[User Picture]
From:[info]dominika
Date:March 4th, 2010 - 09:03 am
(Link)
5 dienas ir wishful thinking :)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:March 4th, 2010 - 09:24 am
(Link)
Varbūt tas ir iespējams, ja zupu ēd tikai vienā ēdienreizē katru dienu :) Man gan arī tik liela katla nav, maksimums, kam ir pieticis - 3 dienas vienai pašai.
From:[info]zuzanna
Date:March 4th, 2010 - 09:37 am
(Link)
Ja 5 litru katlā izvāru 4 litrus zupas, tad varbūt piecas dienas gluži nav reālas, bet 3 gan. Nu pie nosacījuma, ka ēdu viena. Un protams, zupa stāv ledusskapī.
Bet mājās mamma vārīja 5-7 l tilpuma katlā un zupu ēdām tikai pusdienās, ēdāji bija 3, tad arī varēja būt tā, ka zupa ir vairāk kā divām dienām. Ja vakariņās bija kaut kas konkurējošs, tad sekoja jautājums "vai tad zupu neviens pirms karbonādes ar kartupeļiem negrib?" Ja tā pajautā, tad jau negrib. Kaut arī zupa garšīga, bet nu visu nevar. Tad tā zupa bišku ilgāk gāja. Ar to man ģimene ierādīja apnikumu pret lieliem zupas katliem.

hackers counter system