kārtīga ziemas pārtika |
Mar. 3rd, 2010|10:33 pm |
ur ultimate gastroblog (jo es jau vairs neko citu interesantu dzīvē nedaru) redakcija pēdējā laikā triecientempā apgūst bērnības virtuves pamatus. šīs nedēļas laikā esam pirmoreiz iemēģinājuši roku frikadeļu zupas (tai es briedu kādus gadus 4) un šķelto zirņu zupas ar žāvētām ribiņām gatavošanā. pēdējo kādu 3 nedēļu laikā ēdienkartē ir nostabilizējusies arī visu pamatu pamatu zupa - zupas kauliņa buljons ar kartupeļiem, kāpostiem, burkāniem un grūbām. vēl mazliet patinot atpakaļ, košajam pulkam pievienojas vēl arī skābu kāpostu zupa, mans bērnības mīļākais ēdiens. to draudziņš jau kādā otrajā reizē gatavoja tikpat garšīgi (trešajā, attiecīgi, jau garšīgāk) kā mana vecāmāte, līdz šim mana teh ultimate authority šajā jomā. es tikai nesaprotu, no kurienes mīts, ka zupas katla pietiek piecām dienām (šāds cipars nesen figurēja freidlistē). jāvāra tipa veļaskatlā? |
|