zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Jul. 7th, 2009|02:11 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

davai, parunāsim par velosipēdistu savstarpējo naidu un pieklājību. kā jūs braucat pār vanšu tiltu, pēc zīmēm? un ja braucat pret zīmēm (kā es, man der tikai viena puse abos virzienos, turklāt tajā vismaz var izmainīties pilsētas galā), vai rēķināties ar to, kuram te ir priekšroka? un vispār interesanti, cik daudzi vispār ir ievērojuši, ka pēc vanšu tilta veloceliņa dizaineru (skaļi teikts) plāna ir kaut kāds sadalījums un kaut kādas zīmes?
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:July 7th, 2009 - 02:16 pm
(Link)
Tagad braucu pēc zīmēm, bet vispār, ja man no Pārdaugavas puses ir jānokļūst kaut kur uz Kronvalda parku un līdzīgām vietām, braucu pret zīmēm. Iemesls viens - pie LB ēkas "pareizajā virzienā" nav NEVIENAS vietas, kur gājējs un/vai velosipēdists varētu normāli šķērsot ielu, neraustoties no nepārtrauktās mašīnu plūsmas un negaidot uz to, kad beidzot kāds autovadītājs apžēlosies.
Apkārt balstiem jebkurā gadījumā braucu, ievērojot piesardzību, jo tāpat nekad nevar zināt, vai tur kāds gājējs nenāk, t.p. ar velosipēdistiem.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:July 7th, 2009 - 02:19 pm
(Link)
tur jau visur jāapbrauc kvartāls, lai varētu mierīgi bez raustīšanās tikt cauri plūsmai, es arī ap banku braucu apkārt no arsenāla puses parasti - tajā līkumā visi smuki piebremzē, var pārredzēt plūsmu, un apmalēm ērti caurumi :)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:July 7th, 2009 - 02:25 pm
(Link)
Es pēdējās dienās cenšos iemanīties uzlekt uz braucamās daļas un ieņemt kreiso joslu, bet vienalga stresaini. Man žēl to nabaga vācu tūristu, kas ar īrētiem ričukiem brauc no Ķīpenes kempinga, ievērojot veloceliņa marķējumu, un tilta galā droši vien ir dziļā neizpratnē :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:July 7th, 2009 - 02:52 pm
(Link)
jā, un tad viņi nabagi ahujējuši apstājas pie augstās apmales un skatās uz priekšā būvapvilkto bankas ēku, kurai sazinkā vispār tikt garām. un no aizmugures brāžas virsū visādi tādi kā es, kam baigi jāsteidzas un jāizņem pagrieziens, kuram viņi sastājušies priekšā :)
From:[info]baltie_zushi
Date:July 7th, 2009 - 02:19 pm
(Link)
ja brauc pret spalvu un nevar normāli izmainīties, tad pagaida aiz staba, tas tak elementāri, tikai vienu reizi ir bijis, ka braucot mājās kaut kāds pusietis pie balsta samainoties kaut ko burkšķēja, bet nu viņu varēja saprast, bija jāizrādās savai beibei :D
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:July 7th, 2009 - 02:23 pm
(Link)
es vienmēr brīnos par tiem, kas brauc divatā vai trijatā blakus pret zīmēm un nesagrupējas viens aiz otra, kad jāizmainās, vienkārši teš uz priekšu, gan jau es pavākšos malā. tāda sajūta, ka tikai retais tās grūti pamanāmās zīmes ir redzējis un vispār ņem pierē.
es arī esmu pie balsta saskrējusies ar vienu braucēju un vēl pati atvainojusies, kaut gan pret spalvu brauca viņš :)
From:[info]baltie_zushi
Date:July 7th, 2009 - 02:34 pm
(Link)
nez, vai nu es tādus ļevokus nepamanu vai ātri aizmirstu, vai arī tev ir talants uz tādiem uzrauties :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:July 7th, 2009 - 02:38 pm
(Link)
ai es vakar vienkārši likumpaklausīgi nobraucu pa pareizo pusi no pilsētas līdz ķīpenes veikalam. tajā pusē tāds trafiks, ka riebj - nāk virsū kā mellais mākulis :) preses nama pusē tomēr mierīgāk, plus tur ir kur izmainīties, plus var normāli notest lejā no tilta, pārredzot brauktuvi, plus tur ir pagrieziens uz manām mājām :)
[User Picture]
From:[info]martcore
Date:July 7th, 2009 - 02:32 pm
(Link)
es braucu pēc zīmēm un luksoforiem
From:[info]eermaniitis
Date:July 7th, 2009 - 02:34 pm
(Link)
pār vantiniekam vienmēr braucu tikai pa jūras pusi - pilsētas pusē no Imantas vienkārši netieku - kā nāku no Daugavgrīvenes, tā pāri zundiņam un gar Olimpiju uz tiltu un tāpat atpakaļ

no zundiņa nemaz nezinu kā officiāli nokļūt preses nama pusē - tur kaut kādas mistiskas pārejas gan ir, bet ved augšā uz valdemāra ielu
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:July 7th, 2009 - 02:39 pm
(Link)
Pie Olimpijas ir oficiāla pāreja uz otru pusi; ja būtu skatījies zīmes, tad zinātu, ka tur vēl ir uzzīmēts - braukt centra virzienā nedrīkst :)
Ātrāk tikt pāri gan ir, ja no Daugavgrīvas ielas uzreiz pirms Zunda šķērso to ielu, kas gar Olimpiju nāk, nogriežas zem tilta un brauc gar Preses namu - tikko pārbaudīju, strādā tā lieta, nav tik ilgi jāstāv un jāgaida kā oficiālajā šķērsošanas vietā.
From:[info]eermaniitis
Date:July 7th, 2009 - 02:42 pm
(Link)
vah, kādi smalkumi, būss jāapskata braucot mājās ;) ņerr - es nez, uz otru pusi laikam nesataisīšos ja nepaliks tik biezss, ka izbraukt nevarēs nekādi
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:July 7th, 2009 - 02:44 pm
(Link)
pa preses nama pusi braukšana ir stipri mierīgāka (vairāk vietas), to esmu secinājusi ik reizi, kad mēģinu pabraukt pa otru, īpaši "pareizajā" pārdaugavas virzienā, skat http://klab.lv/users/rasbainieks/1063786.html?thread=6240618#t6240618
From:[info]eermaniitis
Date:July 7th, 2009 - 03:24 pm
(Link)
par balstiem ir īpašs storrijs - tur uzmanīgam jābūt ne tikai dēļ veļotājiem, bet arī dēļ gājējiem, kam nekādas zīmes nav jāievēro

kad samanat, ka gatavojas remontēt Vanšu tiltu, sākat celt trauksmi RD SD!

es jau ieminējos, ka ietve apkārt piloniem būtu jāpaplašina pie nākošās tilta rekonstrukcijas - teorētiski iespējams, bet praktiski, tas nozīmē, ka jāzvana visos zvanos jau brīdī, kad sāk gatavot tilta rekonstrukcijas būvprojektu
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:July 7th, 2009 - 03:31 pm
(Link)
jā, bet gājēji pārvietojas 3x lēnāk nekā velobraucēji, tur cita reakcija.
rekonstrukciju jau mēs, ikdienas/pārdienas braucēji, ieraudzīsim jau par vēlu, lai būvprojektā ko mainītu, ne?
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:July 7th, 2009 - 02:40 pm
(Link)
pirms olimpijas ir velopārbrauktuve, aizved zem tilta un ārā pie preses nama
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:July 7th, 2009 - 03:00 pm
(Link)
pēc zīmēm parasti, jā.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:July 7th, 2009 - 03:02 pm
(Link)
a nav čakarīgi uzbraukt no pilsētas pa labo pusi, kur tai šaurajā bezizejā nāk virsū visi pretējā virzienā braucēji, par gājējiem nemaz nerunājot?
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:July 7th, 2009 - 03:06 pm
(Link)
1kārt es diezgan reti tur braucu. un 2kārt - nē, ne pārāk. braucot virsū tieku gar benzīntanku (zem tilta un tad pa kāpnītēm). mazliet traucē ka jāuznes tas ritenis augšā, bet necik augstu nav. un tālāk, pa tiltu braucot, parasti uzmanos vai un kas brauc/nāk pretī. gājēji traucē vairāk nekā riteņbraucēji, bet arī ar gājējiem uz vanšu tilta pagaidām nav bijis īpaši daudz problēmu (citur gan).
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:July 7th, 2009 - 03:12 pm
(Link)
es atkal apbraukšu visādus līkumus, lai tikai nebūtu jākāpj nost no ričuka un jānes pa visādām tur trepēm un tuneļiem.
un man liktos tikai normāli, ka tev braucot pēc zīmēm pa spalvai NAV jāuzmanās no pretimbraucējiem. viņiem ir jāuzmanās no tevis. ja brauc ar auto pa vienvirziena ielu pretējā virzienā, tad taču pierausies maliņā, lai palaistu to, kuram priekšroka.
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:July 7th, 2009 - 03:14 pm
(Link)
jā, bet man atkal būtiskāk ir (runājot par braukšanu pa pašu tiltu) nenonākt nelāgās situācijās, tādēļ labāk mazliet uzmanos braucot arī pēc zīmēm :) grūti tas katrā ziņā nav (pieraudzīt kas un kā)
From:[info]pikaso
Date:July 7th, 2009 - 03:07 pm
(Link)
pārsvarā pēc zīmēm. bet gadās arī nesmukumi braucot pa nepareizo pusi, bet reti. pat pa Salu tilta apakšu braucu pa "pareizo" pusi 3/4 tilta.
[User Picture]
From:[info]hashtreck
Date:July 7th, 2009 - 03:25 pm
(Link)
Braucu pēc savas loģikas, lai sasniegtu balansu starp maksimālo ātrumu un maksimālo drošību, kur noteikumi vai nu kalpo, vai netraucē.

Pa Vantinieku uz centru pa ietvi (par veloceliņu to nenosauksi), no centra pa braucamo.
[User Picture]
From:[info]mandariina
Date:July 8th, 2009 - 02:06 am
(Link)
uz centru braucot nesu caur tuneli un pa pareizo pusi, jo tā ir ērti, atpakaļ, - arī pa pareizo pusi, jo arī tā ir ērtāk.
un vispār daudzi ļoti brauc pa pareizām pusēm. un citi pukojas, kad brauc pret straumi. jā, man patīk pareizās puses. tik pie balstiem nepatīk i tā, i tā.

hackers counter system