ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2011-07-04 23:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par ekonomisko patriotismu
Šāda paša nosaukuma TB/LNNK biedra Jakrina grāmatu, ja to protams tā var saukt, lasījis neesmu, bet man ir savs viedoklis par subdžektu. Ekonomiskais patriotisms ir tad, kad Tu raizējies nevis par savām, bet par savas valsts interesēm. Katrā programmā, gan tajās, ko esam lasījuši, gan tajās ko lasīsim - visi kā viens, sākot no SC beidzot ar VL apgalvos, ka nav nekā svētāka, kā valsts ekonomiskās intereses. Tas būtu tā kā kopsaucējs. Pēc tam atšķirsies tur elektorāta nianses - krievi, latvieši, uzņēmēji, pensionāri utt.


Skatoties ES kontekstā, mūsu Saeimaa tāda nabadzīga pašvaldība vien ir. Maziska ņemšanās, smardelība un valdes. Nožēlojami. Un tie, kas no mūsu vidus tajā ES pārstāvēti ir vēl nožēlojamāki. Ja Tu esi līdzvērtīga dalībvalsts, tad aizstāvi sevi, prasi savu daļu, nevis nolaid asti. Ko es ar to gribu teikt. Ja skatamies salīdzinājumos, tad mēs par saviem laukiem, lopiem, kviesi, da whatever par ko - no ES subsīdijām saņemam pilnīgus saņķiskus un nabagu pabalstu. Tas ir necienīgi. Mans piedāvājusm būtu visiem dalībvalstu "zemniekiem" notiekt vienādus maksājumus, vai izbeigt subsidēšanu vispār. Tajā brīdī, kad ES beigs subsidēt lauksaimniekus visā ES teritorijā beidzot iestāsies brīvais tirgus, un tam iestājoties, mūsu , Latvijas zemnieki, kas pieraduši pie grūtībām vienā dienā apzeltīsies, jo tad graudi, piens vfai gaļa, maksās tik cik maksās un subsīdijas nebūs kropļojušas tirgu.

Jā, man gribētosa redzēt vācu fermeri, kurš ir spiests nodot pienu par 0,22 LVL/L vai poļu lopaudzētāju, kuram bez subsīdijām muguras karbonāde vairumā uzlēks uz 4,5LVL/kg.


Tad iestātos taisnība


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]perkons
2011-07-04 23:53 (saite)
Tikai te, manuprāt, jāņem vērā stratēģiskie punkti. Proti. No Latvijas nogādāt pienu, da cūķi uz, piemēram, Franciju, vienmēr maksās vairāk, nekā no, emmm, Dānijas. Kas norāda uz vīriško dzimumorgānu. Tas, ka iekšējā tirgū būtu cita kārtība, tas cits, jā. Pirktu cūķi, kas audzēts Tūjā, bet par to maksātu summu, iespējams, ne mazāku par importēto, bet savējiem. Savējie zeltu? Plauktu? Nedomāju.

(Atbildēt uz šo)


[info]indulgence
2011-07-05 00:07 (saite)
Man klusas aizdomas, ka tiem diedelniekiem laukos vieglāk maksāt subsīdijas, nekā sociālos pabalstus tāpēc, ka argentīniešu steiks vienā mirklī izkonkurēs šejieniešu govslopu produktu vienā setā, bet ķīnīzeri jau otrā dienā gāzīs tankerus ar pienu iekšā tā, ka nesubsidētie bāleliņi savus nieka pāris litriņus varēs uzliet uz zemenēm, uzkaisīt brazīļu cukuru un šmakstinādami ēst gardu muti. :)

Un kurš teicis, ka visas dalībvalstis ir līdzvērtīgas? Man aizdomas, ka piesūcekņzivij sēžot lielajam valim uz astes un veģetējot no tā pusdienu atliekām (pirms pāris gadiem manīju, ka no 300 ļimoniem latu, ko dievzemītes ekonomikā iepliudina mūsu plaukstošā lauksaimniecība, 270 ļimoni ir ES makšājumi - tb tos atmetot, sausais atlikums tāds paplāns sanāktu), lekties būtu netālredzīgi. ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-07-05 06:26 (saite)
Ja atmiņa neviļ, lauksaimniecības subsīdiju sākotnējā ideja ES bija uzbūvēt tādu lauksaimniecību, kas kopumā spētu nodrošināt ES ar pašu ražotu lauksaimniecības produkciju. Neenu, bez kafijas, banāniem un citām kultūrām, kuras Eiropās vienkārši neaug. Līdz otrajam pasaules karam Eiropa lielā mērā dzīvoja no pārtijas importa, jo ir teritorijas, kurās lauksaimniecības produkcija vienkārši lētāk izmaksā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2011-07-05 09:39 (saite)
Skaidrs, ka pārtiku ražot savā teritorijā ir nepieciešams, kaut vai kā statēģisko rezervi.

Uzbruks Amerikas un Ķīnas stādījumiem kāds kurkulis vai (vēl vienkāršāk) būs kārtējais neredzētais sausums/karstums/aukstums/slapjums, un kirdik vienā atsevišķi ņemtā reģionā lētajai pārtikai uz gadu vai trim. A ēst ta vajag katru dienu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2011-07-05 09:41 (saite)
Varbūt, bet tad tiem mūsu zemniekiem nāksies izdzīvot līdz tam brīdim, kad varēs sākt savus noteikumus kačāt.
Turklāt es domāju, ka biezās valstis, piemēram, tā pati Vācija, jau nu noteikti palīdzēs saviem grūtdieņiem. Vai arī iedomājos franču zemniekus (vai vispār frančus, kuri ir dedzīgi mītiņu organizētāji). Tie jau nu pratīs par sevi pastāvēt.

(Atbildēt uz šo)


[info]mazeltov
2011-07-05 09:43 (saite)
Un vispār, izlasi to Čanga "Sliktos samariešus", tur ir inčīgas lietas par brīvo tirgu n'šit.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?