ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2010-02-21 15:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par spēku
Ar vārdu spēks mēs apzīmējam daudz ko, ne tikai spēju pacelt arbūzu vai ķirbi. Teiksim tur kaut kādu foršu klipiņu apzīmē ar vārdu spēks un tā tālāk.
Es šonedēļ iepazinos ar diviem jauniem spēkiem. Literāri izskoties - spēks ir Leksusā un tirgū Latgalīte.
Tagad par visu pēc kārtas. Sēžu es savā vecajā dandardaikā pie sarkanās gaismas, klausos kā Mamas un Papas sapņo par kaliforniju un jūtu, ka manī, tobiš mašīnā, kāds ieiet no aizmugures. Stingri ieiet, tā ka es pat gandrīz ap stūri apsitos.

Pusmūža sieviete ar manāmu izmisumu sejā nomurmina ...atvainojiet. Nu es protams piedošu, pēc tam, kad būsim aizpildījuši saskaņoto paziņojumu.
Mana skāde - pakaļējais bamperis, kreisajā pusē no spārana atrodas ar 3mm spraudziņu, labajā - 1mm. Tātad, kreisajā pusē atlēcis no viena stiprinājuma. Ir nokritis viss sniegs kas bija sakrājies bamperī un viena pagara švīka bampera vidū. Savukārt Reanault Clio bija noārdījies pamatīgi. Priekšas nebija kā tādas un tecēja radiators. Kas ar viņu būtu bijis, ja es sēdētu X5 kuram ir farkops? Vispār amba. Lūdzu, tāpēc vairs nekad neuzsākiet ar mani Cibā diskusiju aizstāvot mazos tripervāgenus. Ja gribat nosisties - uz priekšu. Spēks vienalga ir Leksusā :D

Nākamais spēks ir Latgalīte. Jūs teiksiet baraholka, es teikšu supermārkets! Viss atkal sākās ar Gintu Gaiķēnu , tā tagad sauc manu kaķi, jo ja viņš atkārtos savas izdarības, tad viņu gaida Ginta Gaiķēna liktenis - dzīvošana uz ielas teltī. Lūk, Giņča ņēma un pārgrauza mana ASUS barošanas vadu. Kas tur liels jautāsiet. Es ar tā domāju. Pamēģiniet nopirkt ASUS F9DC un tad vēl rinda ar cipariem modeļa lādētāju pie dīlera, internetveikalā vai ss.lv. Tukša kopa. Ap 60 latiem un jāgaida teju trīs dienas. Tad viens tirgotājs, gribēdams mani mierināt ieteica paprovēt latgalīti. Es klausījos telefonā un dzirdot šo piedāvājumu sagumu pavisam. Latgalītē, nu joptvaju. Tā kā nekādu citu opciju uz sitiena nebija, devos uz Rīgu, testēt tirdziņu.

Latgalītē ir tāda specifiska ne ta smarža, ne ta gaisotne, ne ta kas. Tāda kā sava mazā pasaulīte, kā skudrupūznis, kur tu ielien alā un tad pa to arī rāpo. Nu un es tur slīdu gar stendiņiem ar lādētāju vienā rokā, kompi otrā. Pienāk vīrelis, tēlo izpalīdīgo. Kas un kā, kāda bēda piemeklējusi, ko meklēju. Vai kompi tirgoju? Nē, netirgoju vis, vot šito te vadu meklēju. Vīrelis ilgi un domīgi to pēta. Ap mums jau ir izaugusi ekspertu grupiņa kur katrs uzmet viszinošu skatienu vadam un iegrimst pārdomās. A kompi nepārdod? Bļe, nē, vadu pērku! Labi, ja vadu tad vadu. Vīreļi sadalās pa čupiņām un kaut ko apspriežas. Dūc savā nodabā un spaida mobīlos tālruņus.
Pirmais, kurš ar mani bija uzsācis sarunu tiek deleģēts par pārrunu vedēju un atgriežas ar paziņojumu, ka vads varbūt ir, tikai varbūt, bet maksāšot trīsdesmit sešus latus. Sameklēju kabatā trīsdesmit un saku , ka ar to vajadzētu pietikt. Nedaudz patielējamies un vīrelis atgriežās bariņā. Pēc minūtes tiek pieņemts lēmums atlaidi man dot, bet būšot jāpagaida. Cik? It kā atvainodamies vīrelis saka ka minūtes piecas.
Pēc piecām minūtēm nez no kurienes parādās kastīte ar ASUS emblēmu, aizvalcēta, kā saka "factory sealed". Te ir arī atbilde, kāpēc vazājos pa tirgu ar kompi. Kaut kā ļoti līdzīgi Ķīnā, Gonžau pilsētā nopirku iPhone bez mikroshēmas. Zin kā, mūsdienās 30 latu dēļ ņibosj vīreļi paši būs kārbiņas sataisījuši un ar gludekli aizvalcējuši. Plēšam kārbiņu vaļā, izveļas grāmatiņas un lādētājs, spraužam klāt- un ko domājies - iet, strādā, lādējās. Pētu grāmatiņas - neizskatās ka būtu Varšavas pagrabos drukātas. Virelis sitot dūri pie krūtīm saka - original, zavodskij. Es prasu- ot kuda? Viņš sazvērnieciski - ot tuda! Vot tā vot, ko nevar dīleri, var tirgus Latgalīte!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mamuts
2010-02-21 16:47 (saite)
Kaķis, kurš grauž vadus?... a Tu viņam ēst dod? :D
Labi vēl, ka pašu grauzēju nenosita ar strāvu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2010-02-21 16:52 (saite)
Grauž. Bilance ir:
2 datorpeles
2 austiņas mazās
1 austiņas lielās
1 kundzes datorvads
1 mans datorvads

Un man liekas, ka viens mobilā lādētājs ar bija, bet tas jau senāk.

Par strāvu, es būtu priecīgs, ja viņš vienreiz atrautos. Nenosistos jau, bet būtu bijāšana

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]watt
2010-02-21 17:43 (saite)
tā jau nav nekāda bilance, tikai debits.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]misame
2010-02-21 17:53 (saite)
Cik es saprotu, Tev jābūt priecīgam, ka neesi šinšilu īpašnieks. Viņu gadījumā tā būtu nevis pusgada bilance, bet gan vienkārši dienas ēdienkarte.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mamuts
2010-02-21 19:31 (saite)
Jomajo... Mož apsmērē kādu vadu ar "Tabasco" mērci un atstāj pagaršošanai? ;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2010-02-21 20:48 (saite)
parasti jau priekša cieš vairāk, nekā pakaļa.

vienīgi - servisā zem pakaļas bampera var atklāties drūmāks skats, šaizes ko neredz zem hitīna čaulas. saskaņotais ir pareizi, ir džeki kas uz vietas paskatās, o man nekā nav, paņem tur simboliskus pārdesmit latus par satraukumu un palaiž vaininieku ar mieru, aber pēc tam izlien skādes.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]pirx
2010-02-21 21:04 (saite)
Par šaizēm pilnīgi piekrītu - buferis vēlāk var arī nobīdīties par daudziem mm, arī bleķi aiz šā var būt salocīti. Sevišķi ja buferis mīksts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2010-02-22 09:57 (saite)
man bamperis izkustējās par 2-3mm, apakšā - lanžeronam gals aizgājis....

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kangaroo
2010-02-22 08:58 (saite)
+1
Tas, kas ieskrien vienmēr dabuj vairāk, neatkarīgi no mašīnas. Redzēju kā absolūti izrūsējušā un traģiska paskata Peugeot (nu varētu būt kādi 15 gadi vecs), iepirda VW Passat (apmēram tikpat vecs, bet ka jau VW- daudz labākā stāvoklī). Tad tai sūda pežai tikai bamperis nokrita nost, toties pasātam kapots uzmeta kūkumu, radiators uztaisīja pšššš un vēl abas lampas izbira.

Pats ar mersi arī iešļūcu pakaļā bembim- šim tikai viena švīka, bet man skāde uz štuku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]drako
2010-03-05 11:45 (saite)
Ne vienmēr. Gadījās būt pasažierim vienā mercedes geländewagen kas mazliet sabuktējās ar mazdu (laikam) Mazdai pakaļa @#$lēs. geländewagen divas vai trīs knapi saskatāmas svītriņas uz bampera zinātājs varēja saskaitīt...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]boring
2010-02-21 23:16 (saite)
man bija līzīgi ar saab un citroen, saab pakaļas bamperim vecā krāsa paskrāpēta, citronam priekšas plastmasas un lukturi pa grīdu. tā kā rullē ari saab.

(Atbildēt uz šo)


[info]zilace
2010-02-22 18:28 (saite)
Un secinājums - bamperi jebkurai mašīnai pilda savu funkciju.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?