ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2009-12-06 18:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par Āfriku
Vai kāds ir bijis Zanzibārā? (Tanzānijas sala Indijas okeānā). Vai kāds ir bijis Āfrikā vispār? Komentāri, viedokļi, replikas?

Paldies [info]skuka un [info]wowow
Par exotiku runājot, vairāk vai mazāk ir skaidrs, ka in general izklaides iespējas ir tādas pašas kā karībos vai filipīnās kur esmu paspējis jau atzīmēties. Vairāk jautājums bija par to, vai "čakars" ar potēm, vīzām attaisno galamērķa izvēli. Minētajās vietās, kur esmu bijis, vienmēr esmu centies iebāzt šņukuru pašās "netīrākajās" vietās un tas vienmēr nezkāpēc ir bijis gana civilizēti un droši. Tad lūk, vai melnajā kontinentā ir droši? Šauj un dur jau it kā pat pie mums, bet ne tobago narkodīleri vai filipīnu suteneri nav mani tā pa īstam nobiedējuši. Kā ir melnajā kontinentā?

Kā arī, kādu lidsabiedrību Jūs izmantojāt. Condor Flugtag piedāvā roundtripu no FRA par 709 jevrām, vai tas ir labs darījums?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antuanete
2009-12-06 19:15 (saite)
[info]snorke ir bijusi, pajautā viņai.

(Atbildēt uz šo)


[info]anonymous
2009-12-06 19:25 (saite)
Jā, esam.

(Atbildēt uz šo)


[info]dzeina
2009-12-06 19:31 (saite)
ņehaģiķe ģeķi v afriku guļaķ!

(Atbildēt uz šo)


[info]skuka
2009-12-06 19:31 (saite)
Esam bijuši Zanzibārā. Nu, "na ļubiķeļa". Zinu vienu patiešām jauku viesnīcu jūras krastā, ko vada itāļu pāris. Labs dizains, tīrība, jūra pie pašām kājām, vienmēr svaiga brīze - tur nav kondicionieru, tikai fankolili, bet nemaz arī nevajag. Pārējā sala - lielākoties pretīgas viesnīcas, atbaidoši karsti un putekļaini nēģeru ciemati ar nepabeigtām betona mājām (jo kamēr māja nav pabeigta, par to nav jāmaksā īpašuma nodoklis), neizturas karstums. Visur mētājas plastmasas maisiņi. Bet sava eksotika tur ir. Ar mašīnu izbraukājām visu salu, es nevaru teikt, ka man nepatika. Iekšzemē ir viens ciems - tik nabadzīgs - ka tur nav pat elektrības, dzīvo māla kleķa būdās un nekur nemētājas mēsli - civilizācija šo ciemu nav skārusi ar saviem apšaubāmajiem labumiem, tāpēc tur ir patiešām skaisti. Gavaspilsēta arī tīri nekas, tikai jāmāk atšūt uzbāzīgos "gidus". Varu ieteikt vienu ļoti labu ēstuvi - "Četri galdi" - tur nonāk caur īpašnieka privāto māju, ēdienus servā otrā stāvā uz balkona, blakus istabā sievasmāte un kaimiņu tantes skatās TV. Nē, nu vispār interesanti un es nenožēloju, ka tur biju, taču nevienam nevarētu ieteikt, nezinot, ko viņš meklē un ko gaida. Ā, bērni vēl arī nira, ir pāris internacionālo niršanas klubu, bet, mērkaķi tādi, pēc tam neatsūtīja sertifikātu.

(Atbildēt uz šo)


[info]wowow
2009-12-06 19:33 (saite)
Kenijā ir būts. Kruta vispār.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]wowow
2009-12-06 19:34 (saite)
Bet tas ir totāli savādāk nekā jebkurš Eiropas brauciens. Pag, vai ta es bildes nebiju salicis?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]wowow
2009-12-06 19:34 (saite)
http://klab.lv/users/wowow/374974.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]wowow
2009-12-06 20:02 (saite)
Es lidoju ar Monarch Airlines no Londonas - ar includētu (very average) viesnīcu (ar inklusīvu paiku) bija ap 550 eiro, tā kā pieļauju, ka 709 eiro nav tas lētākais variants. Iečeko pats, tur ir nedēļas, kad avio ir zem 400 mārciņām.

Ar vīzām uz Keniju nebija čakara- turpat lidostā sagatavo naudiņu un vīza gatava. Ar potēm- pret vēdertīfu derētu un dzelteno drudzi, īpaši ja škērsosi kādu iekšējo robežu (nu tur safari vai kas). malārijas tabletes (besīgi dārgas) var dzert gan profilaktiski (kā darīju es) gan tad, ja saslimsti- trieciendevas. Nu ja dzīvo pa okeāna krastu tad it kā risks ir ievērojami mazāks bet es nolēmu neriskēt.

Bija droši. Bet mēs bijām četratā, tas varbūt ir savādāk nekā vienam kulties. Mēs gan nekādos zaņķos nelīdām bet visur cilvēki jauki un draudzīgi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]wowow
2009-12-06 20:19 (saite)
Vai ir vērts- man bija vērts noteikti. Tagad kad dzirdu kad gaužas, ka Latvijā dzīve ir slikta, spēju tikai nosmīkņāt. Kontrasti baigākie- pirmajās četrās dienās sajūta ka esi milzu miskastē pēc tam jau pierod un redzi arī pārējo, kas nav defaultā hotelī pampstošā tūrista redzeslokā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]racoon
2009-12-06 20:21 (saite)
Tajā Kenijā, ja pareizi saprotu dzīvojies Mombasā. Kā ir izdevīgāk, Room Only, vai All Inclusive, jo man šķiet, ka paēst pilsētā takš būtu lētāk nekā aiz iekšējā žīda rīt cik iespējams hotelī. Vai ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]wowow
2009-12-06 20:28 (saite)
Ja dauzies rinķī labāk protams Room Only vai tikai ar brokastīm. Vispār viesnīcu ēdiens ir tāds very very average, kā mēs smējām, vietējie tikai spēlējās šefpavāros :)

Paēst lētāk gan sanāk tikai tad, ja ēdīsi vietējo restorānā ceptu kuku (vistu) un piedzersi ūdeni no kannas vai arī "bistro" uz ielas ēdīsi samosas pīrādziņus vai frī kartupeļus ar olu. Baltajiem orientētie ēstūži nemaksā lētak kā šeit, savukārt "nacionālās" virtuves kā tādas nemaz nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2009-12-06 21:43 (saite)
nu bet pagaidi, Tev bija bildes - mazais rāda tīģergarnelīti. Vai nav opcija - 1$ mazajam par pusspaini ar garnelītēm + 5$ vietējam, kas tās uztaisīs? Mēs filipīnās tā vislaik darījām. Viesunama pavāre labprāt ņēma haltūras.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]wowow
2009-12-06 23:27 (saite)
Nu protams, ka visu vari sarunāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]wowow
2009-12-06 20:28 (saite)
Es dzīvoju Kilifi - mazpilsētā kādus 60 km uz augšu no Mombasas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]skuka
2009-12-06 20:18 (saite)
Jutos pietiekami droši, laukos nonākot, piemēram, kaut kādos svētkos, kur bija ap 250 melno un mēs vienīgie baltie. Bet brauciens no Zanzibāras uz lidostu toties izvērtās trillērī ar pakaļdzīšanos... tikai tāpēc, ka paņēmām ne to taksi. Vispār bērni bija pārbijušies un mēs paši arī. Bet nu pamatā - nedomāju, ka bīstamāk kā Rīgā:) Tiesa, DA šur tur ir gan pietiekami bīstami - par to Tev varētu pastāstīt bez4pieci. Ja es tagad varētu kaut kur braukt, es nebrauktu uz Zanzibāru, bet brauktu atpakaļ uz skaistāko salu pasaulē Dominiku (nejaut ar Dominikas Republiku). Dominika ir paradīze, un salīdzinoši gandrīz bes tūristiem. Un vietējie, dredainie rastameni, ir īsti mīļumiņi, gatavās saulītes, neuzmācīgi, ai gan bieži izskatās pēc klasiskiem zombijiem. Tikai pēdējie Karību indiāņi, kas tur patvērušies vienā nelielā teirtorijā, ir iedomīgi kā lībieši un ne tik mīlīgi, un mēģina tev pārdot kaut kādu sūdu par neadekvātu naudu.

(Atbildēt uz šo)


[info]anonymous
2009-12-06 21:50 (saite)
Zini, tās potes lielākoties ir krietni vien pārspīlēts pasākums. It kā jau skaitās, ka dzeltenais drudzis ir must have, + visi iespējamie hepatīti. Hepatīts ir ok, jo var noderēt ikdienā tāpat, dzeltenais drudzis drīzāk ir tāda oficiāla ķeksīša jautājums (dažās valstīs it kā uz robeža var prasīt, lai pote būtu); pret malāriju pošu tāpat nav - it kā jau var nodrošināties ar Tamiflu tablešu krājumiem, kā to darījām mēs, bet cūku gripas dēļ patlaban tp izdarīt varētu būt pagrūti. Turklāt dārgi, un tāpat mēs tās tabletes atvedām atpakaļ neēstas, noturējām pāris gadus, pēc tam izmetām, bet drīz pēc tam sākās tā cūku gripa.

(Atbildēt uz šo)


[info]anonymous
2009-12-06 21:57 (saite)
Krutākā vieta bija šī: http://www.hakunamajiwezanzibar.com/
Ja saimnieks itālis nav nodzēries savu dienišķo brokastu viskiju, paprasi, lai aizved uz nakts diskotēku vietējā ciemā.
Galvenais - izvairies no vietām, kas jūras krastā apjoztas ar betona un dzeloņstiepļu žogiem (šī nebija no tām)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]anonymous
2009-12-06 22:02 (saite)
Atvaino, par šo vari aizmirst - itāļi, kā nupat izlasīju, ir prom, un viss ir sačakarēts

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?