ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2008-07-02 13:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par bezdarbu
Atceros dienas, kad kaimiņu Vofka stumjot ķerru celtniecībā pelnīja pusotru latu mēnesī, brauca ar būmeri un visus saukāja par krāniem. Vofka laimīgi ir atgriezies savā īstenajā stihijā - plastmasas alutiņš pie piemājas botes, jo par ķerras stumšanu atkal maksā 300LVL. Tas labi.
Savukārt Vita, kura strādā valsts iestādē un viņas e-mails beidzas ar .gov, joprojām saņem 300, un nekad nav saņēmusi vairāk. Tagad Vitu visticamāk, tā pat kā vēl 1346 cilvēkus, atlaidīs. Taupības nolūkos. Tas slikti. Jo redzies Vita visticamāk nekad nav bijusi valsts apmaksātā simpozijā uz Koreju vai Čīli.
Toties tie, kas ir bijuši ne tikai Korejā un Čīlē, bet arī Taizemē (pētīt ziloņu satiksmi pilsētās) joprojām sēdēs savos 2k latu amatos+ gada prēmija 5 algu apmērā.

Million reasons why Latvia is the best country in the world!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]maris
2008-07-02 15:48 (saite)
Ir arī pozitīvas štelles. Ietekmēja konkrēti mani kā vienas konkrētas ministrijas darbinieku. Bija jāapgriež budžetu - apgrieza visu izņemot algas un prēmijas. Tagad sanāk tā - tā kā mans amats saistīts ar spēcīgu investēšanu ministrijas infrastruktūrā, tad tagad par neko (naudas tērēšanai nav) saņemu to pašu algu, ko pirms tam sūri grūti strādājot. Man protams labāk patīk tā kā ir tagad. Tik tagad domāju, ja reiz esmu 5. ritenis, vai tik nākamgad neieskaita tajos 5%, kurus atlaidīs.

Bet visā visumā protams sistēma ir pilnīgā pakaļā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kangaroo
2008-07-02 16:02 (saite)
Nu tas jau nu ir sviests no sviestiem ekonomēt uz IT, kas Latvijas administratīvajā aparātā jau tā prasās pēc pamatīga darba. Īpaši man "patika" tas, ka VID taisās uz IT sistēmām ieekonomēt. Da tur jau tā viss ir pakaļā- muita sēž uz aizvēsturiskās bulgāru radītās ASYCUDA, kura ripo tikai uz Windows 95.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]maris
2008-07-02 16:10 (saite)
Za to VIDā ir normāls serveru gals. Manā iestādē viss IT sastāvēja varētu teikt, ka tikai no darba stacijām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dunduks
2008-07-02 19:09 (saite)
praatiigaakie (vai chaklaakie :-) vai vienkarashi veiksmiigaakie)$$$ apguva 1.pusgadaa, nu vai vismaz sataisiija iepirkumus un peec tam jau neapgriezh.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]maris
2008-07-02 19:13 (saite)
Prātīgajiem budžets tiek sadalīts pa ceturkšņiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dunduks
2008-07-03 07:54 (saite)
nu jaa, un pilniigi nejaushi 1.&2.ceturksnis iekriit 1.pusgadaa :-)
bet vispaar jau visu laiku arii pie budzheta sadaliishanas pa meeneshiem, taa aatraaka/leenaaka apguve ceturkshnja ietvaros probleemas neradiija (varbuut iznjemot to, ka nedaudz kaa iznjeemums pats gada saakums).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?