ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2006-12-04 14:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tāks, cik ilgā laikā Vides ministrijai (http://www.varam.gov.lv/varam/Lministrija.htm) , vai jebkurai citai institūcijai, ir jāapstiprina no pagasta puses iesniegtais jaunais teritoriālais plānojums? Vai vismaz jāsniedz kādi komentāri par to, kas viņiem tur patīk vai nepatīk? Ir taču kādas nebūt regulas, kas paredz kādā laika sprīdī attiecīgai ministrijai jāveic kāds nebūt darbs.

Zvanīt uz viņu tālruni un smirdēt negribas, ka neizdrāž...


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]toadbeauty
2006-12-04 14:20 (saite)
42. Ja vietējās pašvaldības dome (padome) pieņem šo noteikumu 41.1.apakšpunktā minēto lēmumu, vietējā pašvaldība nedēļas laikā pēc šī lēmuma pieņemšanas vietējās pašvaldības teritorijas plānojuma galīgo redakciju nosūta Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai atzinuma sniegšanai. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija atzinumu sniedz astoņu nedēļu laikā.

19.10.2004, noteikumi nr. 883, Vietējās pašvaldības teritorijas plānošanas noteikumi

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]antuanete
2006-12-04 14:25 (saite)
Aha, tā arī ir. Pēdējā laikā viņi pat pieturas pie termiņiem :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]racoon
2006-12-04 15:05 (saite)
Ahā, tātad stresa nav, oficiāli vēl 2 nedēļas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2006-12-04 15:11 (saite)
Ja pēc tam gribi zināt, ko un kā ministrija ir iebildusi, jāinteresējas pagastā vai pie TP izstrādātāja - gadījumā, ja iebildumi ir redakcionāli vai ne pārāk būtiski, atkārtotu sabiedrisko apspriešanu var nemaz netaisīt un kāds nu tas plānojums uz ministriju aiziet, tāds paliek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2006-12-04 18:27 (saite)
Ups, tikko pamanīju, ka jautājums ir par Vides ministriju, nevis RAPLM. Esi pārliecināts, ka par pareizo ministriju interesējies? Un kura redakcijas plānojumam? Vides ministrija pati atzinumus vispār nesniedz - no vides institūcijām tos sniedz Reģionālā vides pārvalde (viņi parasti arī visvairāk piekasās) vai arī ĪADT administrācija.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2006-12-04 19:04 (saite)
Reģionālās attīstības un pāsvaldību JĀ, tas ir viens, manā gadījumā vēl ir otrs - Vides, kā teica pagastvecis to frīku štampels ar vajadzīgs. Tādi vot pīrāgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2006-12-04 19:20 (saite)
Dīvaini gan - neesmu manījusi, ka jel kādreiz no Vides ministrijas atzinumi nāktu, 883. noteikumos par to arī nekas nav minēts.
Ja TP ir nodots atzinuma saņemšanai no RAPLM, tad tai brīdī vispār nekādi citi atzinumi netiek vairs gaidīti (izņemot, ja ir kaut kur nokavējušies) - RAPLM nodot jau apstiprinātu gala redakciju.
Vienīgais, no kā tiešām kaut kas varētu būt vēl vajadzīgs ir Reģionālā vides pārvalde, tie mēdz kavēties ar atzinumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2006-12-04 19:26 (saite)
Nu varbūt esmu to pagastveci pārpratis un tā ir Reģionālā vides ministrija, jo man vajag lietošanas mērķos ienest karjeru. Un pēc tam jau tas tālāk turpināsies ar Vides un metereoloģijas aģentūru. Lai gan tur jau ar tantām, savus sākotnējos doķus dzenājot esmu sadraudzējies.

Man vispār izdodas labi saprasties ar pusmūža kundzītēm un maziem bērniem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2006-12-04 19:32 (saite)
Tātad, ja Tu gribi karjeru un centies viņu ienest TP, kas to var izjaukt: 1)Reģionālā vides pārvalde vai ĪADT administrācija, vai Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija (vai jebkura cita institūcija, bet šīs ir ticamākās) savā atzinumā pasaka, ka nē, nevarēs (ja līdz šim ir saņemti visi atzinumi un neviens nav iebildis, karjers Tev tikpat kā kabatā); 2)RAPLM (pie kā pašlaik, ja pareizi saprotu, atrodas TP) iebilst - bet tas ir maz ticams, RAPLM parasti skatās tikai procedūru un pēc būtības visam neiet cauri.
Tātad, pilnīgai pārliecībai, Tev jānoskaidro, kas tā īsti ir par vides insitūciju, kas vēl savu atzinumu nav devusi, un, sirdij drebot, jāgaida viņu spriedums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2006-12-04 19:39 (saite)
Nu šāsdienas statur reports no pagasta ir sekojošs:" Jā, jā, mēs jau ar zvanījām, un firma kas mums to visu apkopo arī zvanīja, bet tajā reģionālajā pašvaladības un vides lietu ministrijās tagad baigais sastrēgums un jo tagad jau visi sniedz jaunos attīstības plānus un viņi saka ka vēl kādu laiku jāgaidot." /daļēji precīzs citāts/

Un es pa to burzmu stāvu iezīmēts kartē, izkrāsots ar dzeltenu un zemāk paskaidrojošajā tekstā pie dzeltenā - kaļķakmens atradnes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2006-12-04 19:54 (saite)
Opacā - atradnes vēl nenozīmē karjeru. Vai teritorijas plānotās/atļautās izmantošanas kartē tās ir atradnes vai plānotā izmantošana? Un kas par to ir teikts Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumos?
Joprojām aizdomīga šķiet tā atrašanās Vides ministrijā, bet nu gaidi vien, kas būs - kamēr no RAPLM nebūs atbildes, neko apstiprināt tik un tā nevar.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2006-12-04 20:07 (saite)
Te nu es varu biku sapīties ar atbildi, jo prātu aptumšojis naids uz i-veikalu. Sausais atlikums - iesākumā atradnes. Visas A kat, daļa atrodas valsts nozīmes , daļa nē. To, kas nē, apvilku ar zīmuli un iedevu pagastam, lai iekļauj jaunajā teritoriālajā plānojumā. Jo lai Vides un metereoloģijas aģentūra izsniegtu pasi, man vajag dokumentu no pagasta, ka lietošanas mērķos paredzēts - karjers. Kaut kaa taa. Man vajag dienas pirmo pusi, skaidru galvu un tad jau visu vajadzīgo normatīvu penteri noskaitītu kā pie bikts. Vnk to institūciju ir tik daudz ka pats velns tur kaklu aplauzīs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2006-12-04 20:15 (saite)
Jā, nu institūciju skaits man ir labi zināms (kad nākas ierakstīt 20 CD un pēc tam konstatēt, ka kaut kas ir labojams un visi jāpārraksta... :)) Nebēdā, kad būs jaunie noteikumi, skaits samazināsies.
Iesaku pie skaidrākas galvas papētīt, vai tik tiešām karjers ir ielikts iekš plānotās teritorijas izmantošanas - vienīgi tas derēs, lai turpinātu tālākos darbus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2006-12-04 20:18 (saite)
rīt no rīta pārbaudīšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]racoon
2006-12-04 20:21 (saite)
Interesanti, ja viņi ar formulējumu būs kaut ko salaiduši grīstē, ņemot vērā, ka esmu iesniedzis sekojošu iesniegumu :"
Iesniegums.


Izstrādājot jauno Vītiņu pagasta teritoriālo plānojumu, lūdzu rast iespēju iekļaut man piederošo īpašumu, saimniecību „ccc”, kadastra Nr ccc (īpašuma tiesību apliecinošā dokumenta kopija pielikumā Nr.1) ,zonējumā, kurš paredz lietošanas mērķos to izmantot kā kaļķakmeņu karjeru, jo saskaņā ar Latvijas Vides, Ģeoloģijas un Metereoloģijas atzinumu, saimniecība „ccc” daļēji atrodas Valsta nozīmes kaļķakmens atradnē „Auce” (shēma pielikumā Nr. 2), kā arī visa saimniecība „ccc” atrodas A kategorijas kaļķakmens atradņu teritorijā (shēma pielikumā Nr. 3 un atzinums pielikumā Nr. 4).

Lūdzu informēt mani par teritoriālā plānojuma izstrādes gaitu, kā arī par šķēršļiem un iemesliem, kas varētu kavēt piešķirt manam īpašumam augstākminētos lietošanas mērķus. "

Pagastu ar visu veci varēs raut uz beku?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2006-12-04 20:31 (saite)
Principā jā :)
Vēl jāskatās apbūves noteikumos - varbūt tur kaut kas ir teikts par to, ka atradņu teritorijās iespējams iegūt izrakteņus u.t.t., bet parasti tā nedara.
Plānojuma 3.sējumā, kur ir sakopoti visi dokumenti, kas saņemti TP izstrādes gaitā, jābūt Tavam iesniegumam un pie iesniegumiem arī tabelei, kuros katram atzīmēts, vai tas ir ņemts vērā vai nē, un ja nē, tad kāpēc.
Ja ir labs plānotājs, tad apbūves noteikumos pie karjeru teritorijas apraksta varētu būt uzskaitīti tie zemes īpašumi, kuros atļauta izrakteņu ieguve, bet visi plānotāji tā nedara, ja šis būs no tiem retajiem eksemplāriem, Tev būs paveicies un lieki jautājumi atkritīs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]toadbeauty
2006-12-04 20:57 (saite)
Tev vēl veicas, jo Vītiņu pagastā nav Natura 2000 teritorijas vai vienkārši dabas liegumi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?